ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! България се сбогува с великата Татяна Лолова (ОБНОВЕНА)

Акценти

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! България се сбогува с великата Татяна Лолова (ОБНОВЕНА)

28599
на 26.03.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! България се сбогува с великата Татяна Лолова (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Стотици представители на театралния и арт елит, общественици, творци и почитатели на великата Татяна Лолова се стетоха в Сатиричния театър "Алеко Константинов", за да се сбогуват в Кралицата на комедията. 

препоръчано

87-годишната актриса, чието име остана със златни бувки в историята на българските театър и кино, почина на 22 март след усложения от коронавирус. 

Поклонението пред Лолова започна в 11 часа в Сатиричния театър, където тя изигра голяма част от своите незабравими роли. При спазването на всички мерки за безопасност срещу коронавируса, желаещите да й поднесат цвете се извиха в дълги опашки.

Пред Лолова се поклониха кметът на София Йорданка Фандъкова, актьорът Тончо Токмакчиев, Мария Статулова, Славчо Пеев, дъщерята на Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева-Муки и мениджърът на Г-жа Стихийно бедствие Евгени Боянов и др.

"Една от най-обичаните актриси в нашия театър и кино си отиде, но ни остави своята усмивка и тя ще продължи да бъде с нас винаги", каза Фандъкова.

Муки Грубешлиева пък трудно сдържа сълзите си пред камерата на ПИК TV: "Една голяма звездна епоха си отиде. Още не съм се съвзела от загубата на майка ми. Двете бяха в Сатирата, играеха много заедно, аз бях дете. От погребения и поклонения се разсипах от две години. Обичаха се, въпреки че се говореха разни работи. Всяка оценяваше таланта на другата. Не знам защо ги сравняваха, когато те бяха различни. Да, и двете бяха комедийни актриси, но бяха различни. Бяха в добри отношения една към друга, докрай. Дано на небето се съберат на звездната сцена и да продължат заедно".

Мария Статулова пък определи Лолова като едни от последните мохикани на българския театър и кино. "Едно поколение излетя заедно с нея", отрони опечалената колежка на Лолова. А Славчо Пеев каза, че винаги ще я помни като невероятна красавица. "Тя и до края си остана красива жена за своята възраст, като млада беше уникално красиво същество. От 100 души, само нея гледаш", каза той.

Вежди Рашидов също дойде, за да си каже последно сбогом със своята голяма приятелка, както я нарече сам. "Страшна жена! От тези, дето се помнят завинаги. Бяхме много добри приятели! Жалко! Едно сърце, което винаги ни даваше кураж, че животът може да е по-усмихнат. Една широка душа - такъв човек беше. Изключителна жена! А да не говориме за таланта й... В природата й беше да бъде голяма. Лолова е от изчезващия вид човеци", не скри тъгата си председателят на Комисията по културата и медиите в 44-о Народното събрание.

"За мен това, което е най-важното в такива мигове - трябва да се огледаме, да си дадем сметка, че не всеки ден се раждат такива светли хора и да вземем пример от тях. Губим един от големите си примери за това как светът може да изглежда усмихнат и светещ. Никой няма да остане на тази земя. Таня ни даде един пример как трябва да стъпваме на тази зема", заяви пред камерата на ПИК TV директорът на Сатирата Калин Сърменов.

С огромен букет бели хризантеми пристигна и вицепрезидентът Илияна Йотова. "Тя вечно ще бъде сред нас. Много трудно е да й кажем "Сбогом!". Ще живее с ролите си, със смеха й, със закачливия й поглед", каза Йотова, преди да поднесе цветята. 

След края на поклонението, погребението на обичаната от няколко поколение актриса ще премине в тесен семеен кръг по желание на близките й. Заради многото желаещи да отдадат почит пред Лолова, поклонението бе удължено и продължи и след 13 ч., предаде от мястото на поклонението репортерът на ПИК Вероника Янкова.

Сподели:
Бомба x
Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 315
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това