ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Българи протестират пред норвежкото посолство срещу техния закон за децата (ОБНОВЕНА)

Политика

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Българи протестират пред норвежкото посолство срещу техния закон за децата (ОБНОВЕНА)

70227
на 07.09.2019
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Българи протестират пред норвежкото посолство срещу техния закон за децата (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Българи протестират пред посолството на Норвегия срещу техния закон за децата, който предвижда отнемането им от родителите. Според зам.-министъра на външните работи Георг Георгиев в тази държава са отнети 10 деца от български родители. В Норвегия също имаше протести на българи срещу закона и подхода на местните власти към децата.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

"Отнемането на едно дете или дори да не се стигне до там, държането в страх на семейството, може да доведе до такова положение, че книгата на Оруел "1984" може да се стори като приказка. Този геноцид тук не трябва да се приема", каза протестиращ пред нашите камери. 

Протестиращите са решени да продължават с демонстрациите. Негодуванието им есрещу норвежката стратегия за закрила на детето, която според теях е геноцид срещу семейството. 

Протестиращите скандират "Долу ръцете от нашите деца".

"Остава вече да измислят африканска чума по родителите. Представителите на Норвегия в посолството да предадат на тяхното правителство тази чума да си я ограничават там. Тя място в България няма. Намесата на подобни идеологии е намеса в националната сигурност на страната. България няма как да си даде децата", казват организаторите на протеста. 

"Много се радвам, че българският народ се събуди най-после за своите деца. Задкулисните политики най-после започат да бъдат част от миналото. България няма да допусне нейните деца да бъдат възпитавани с парите на Норвегия, Саудитска Арабия или която и да е чужда държава. Ние не се обявяваме срещу норвежкия народ. Аз съм в качеството си на управител на неправителствената организация "Род", поясни адвокат Шейтанов пред нашата камера. 

Протестиращите се отправят към парламента.

От чужди кабинети диктуват какво да правим с децата си. Да стиснем нашата българска десница и да не допуснем чужди непревателствени организации да ни взимат децата", призова пред НС адвокат Шейтанов. 

"Ние пеем с усмивка. Чуйте ни. Но да не се наложи да пеем друга песен", призова от трибуната оратор на протеста под звуците на песента "Детство мое". "Ние сме толератнти - живеем с цигани, арменци, турци. Но сме нетолерантни към разврата и пошлостта. Ние не можем да приемем един беззаконен и античовешки закон. Тази идеология, която която съсипва семейство, съсипващ предавана през вековете родствена връзка", допълни протестиращ. 

Протестиращите призоваха под звуците на българския химн заедно с другите протестиращи 17 държави да изпратят общо послание.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 125
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК