ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Валери Симеонов и ВМРО с нов законопрект срещу липсата на кадри у нас (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Акценти

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Валери Симеонов и ВМРО с нов законопрект срещу липсата на кадри у нас (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

42706
на 13.01.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Валери Симеонов и ВМРО с нов законопрект срещу липсата на кадри у нас (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Законът за българските лични документи е ясен, категоричен и ще бъде сериозна крачка при решаването на демографските проблеми на България. Това каза лидерът на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов по време на дебата по Закона за българските лични документи.

препоръчано

Според него отварянето на българския пазар на труда за нашите диаспори би решило много сериозен демографски проблем на България. "Законопроектът е изключителво важен в два аспекта. От една страна нуждата от такъв закон се определя от нуждите на пазара на работна ръка, недостига на квалифицирани специалисти, което за съжаление нашата образователна система и като цяло образованието не може да гарантира и предостави. Вторият аспект е демографският", каза още Симеонов.

Той обърна внимание, че това е последователна политика на "Обединени патриоти".

Според него този закон "не открива топлата вода". "Този режим е въведен основно в република Полша, където в резувтат на тези облекчения са се обезпечили работна ръка основно в размер на над 1 млн. човека. Защо казвам работна ръка, а не поляци? По-голямата част от тези хора нямат полски произход", каза още Симеонов. Той обясни, че наши сънародници в Украйна вместо в България, отиват да работят в Полша.

Той отправи апел към народните представители за подкрепа на този законопроект и направи заявка за готовност за промени между първо и второ четене.

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 291
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това