Вход
София
Времето в София 8 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Валери Симеонов представи листата за коалицията си за евровота (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Валери Симеонов представи листата за коалицията си за евровота (ОБНОВЕНА)

на 24.04.2019
32728
5
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Валери Симеонов представи листата за коалицията си за евровота (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
24.04.2019
5
32728

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов представи листата на коалицията си със Средна европейска класа за участие в изборите за Европейски парламент на 26 май.

Глас от народа: Отворено писмо до Валери Симеонов

Глас от народа: Отворено писмо до Валери Симеонов

Валери, здравей!Не се учудвай на моята фамилиарност, но...

на 12.04.2019

„Вместо думи – действия!“ е слоганът на коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ за предстоящите евроизбори, стана ясно по време на официалното представяне на листата на коалицията на ПП НФСБ и ПП Средна европейска класа.

Водач е Валери Симеонов, следван от Гергана Микова, Димитър Карбов, Даниел Асенов, Ивайло Русинов, Венера Тодорова, Георги Манев, Галина Василева, Петко Събев, Динко Димитров, Йордан Апостолов, Димитър Канариев, Марияна Лефтерова, Йордан Иванов, Венцислав Тоцев, Йорданка Стефанова и Славчо Атанасов. 

Това, което беше изнесено като информация, като резултат от работата ми до момента, всъщност представлява един кратък отчет, от това, което е свършила НФСБ, защото без тази партия Валери Симеонов е никой. Партията дава енергия на всеки едни от нас, защото тази партия, смея да се гордея, че е първата партия, която казва, че не сме най-велики и съвършени. Не, ние сме партия, която служи на държавата, служи на България, защото България е над всичко, каза Симеонов. От създаването си през 2012 г. се опитваме да си изпълняваме ангажиментите и смятам, че ние сме много различна партия, много по-различна от всички. Когато дойдат избори, се лъже като на лов, а ние не лъжем. Ние заставаме с нашите лица и нашите биография. Хората в нашата листа са успели, благодарение на собствените си сили и труд. Всеки от тях има своята биография и никой не е с биография политик. А колко от останалите претенденти могат да представят такива хора. не мога да приема, че нашите конкуренти са в 90 на сто политици от първия си работен ден, посочи лидерът на НФСБ.

Как ще защитават тези политици интересите на България. Те могат да посочват само какво са казали, заяви Симеонов и допълни, че всички конкуренти са против Истанбулската конвенция, пакта за миграция и пакета Мобилност. И толкоз. А нека видим какво са направили те. Какво са направили за дребния, за средния бизнес. Опитахте ли се да повишите най-елементарното -информираността на хората. А не да научаваме три дни след това какво е решил ЕП. Тези неща се подготвят - къде са нашите евродепутати да предупредят, да алармират, да потърсят съдействие- Нашият шанс не е много голям със 17 даже единомислещи депутати. Нашият шанс е да търсим съмишленици и то основно сред източноевропейските държави от ЕС. И колкото по-голям фронт създадем, толкова по-малко ще минават такива идиотщини като пакета мобилност. Но, ако евродепутатите си седят там в голямото си семейство, в креслата си, нямаме шанс. Трябва да се стремим към големите цели, отсече Валери Симеонов.

Когато отидох да се боря за втори лифт на Банско, когато беше предварително зачеркната България, си направих труда да се срещна с всички представители, показвах снимки, схеми, опашки, резултатът беше 28 гласа "за". Не ми е в амплоато да ходя по блоковете и да се хваля. Не може въпросът за присъствието и предизборната кампания да се свежда само до трите теми - мобилност, пакт за миграция и истанбулската конвенция. А други теми няма ли? Кой говори за свръхрегулацията и вътрешната конкуренция в ЕС. Не трябва ли да се потърси смекчаването на това противопоставяне?, попита лидерът на НФСБ. 

Къде е всъщност оценката, къде е предварителната оценка на всеки законопроект, който се подготвя. Кой работи, за да може тази оценка да бъде съобразена и с държави като България. А не да започва и да завършва с Франция. Всяко решение на ЕП трябва да бъде съобразено и с най-малките. И тук ние трябва да търсим съдействие - това трябва да е една от целите на всеки евродепутат, смята той.

Нашата битка, на НФСБ, която сме подкарали от 2015 г., ние препоръчахме незабавно прекратяване на ТЕЦ "Марица Изток" 1 и 3. България плаща, дори ако те не са произвели електрическа енергия. Кой от бъдещите евродепутати поема ангажимента да се бори да постигне решение по тези въпроси?, попита Симеонов. И отсече: "Тези две централи съсипват икономиката ни, защото плащаме нещо, което не ползваме. Но така са направени договорите, може би са взели комисиони."

Аз поставих този въпрос пред комисаря по енергетиката през 2014 г. Минаха пет години, но никой не се е произнесъл. Кой ще го движи този въпрос. Елена Йончева ли или там, не ги знам кои бяха другите. Кой? Кой ще ги хване за врата и ще ги пита докога ще ги мотаете. Значи по въпроса за България не могат пет години да се произнесат, възмути се Симеонов и допълни, че в ЕП трябва да има хора, които ще се борят за България. 

Не приемам номера на бюлетината - 1, като улеснение, а като добра поличба. Да живее България. завърши Симеонов.  

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17018
архив

Журналист пита световно известен треньор:

- Как бихте описали идеалния футболист? Какви качества трябва да притежава той?

- Висока самодисциплина, спазване на режима, стриктно изпълняване на задачите, поставени от треньора, лоялност към противника, уважение на съдиите, чувство за другарство…

- Но подобни играчи има твърде малко!

- Такива играчи има, колкото си поискаш, само че те не умеят да играят футбол.. 

x
САМО В ПИК TV: Експертът по право Борислав Цеков с горещи разкрития за съдебната тесла за Корнелия Нинова и сблъсъка "Байдън - Тръмп" в САЩ (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Учени с шокиращо откритие: Стресът е заразен
x