Вход
София
Времето в София 8 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Вицепремиерът Валери Симеонов с важни новини за работещите (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Вицепремиерът Валери Симеонов с важни новини за работещите (ОБНОВЕНА)

на 19.09.2017
5278
20
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Вицепремиерът Валери Симеонов с важни новини за работещите (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
19.09.2017
20
5278

Кръгла маса на тема „Демографска политика и трудова мобилност” проведоха от Министерството на труда и социалната политика и Държавната агенция за българите в чужбина под патронажа на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.

На форума участваха представители на държавни институции, работодателски организации, синдикати, предприемачи, които да разискват проблеми и предложения, нови моменти и действия, отнасящи се до демографската политика. 

"Бяха поставени тежки проблеми, които до момента не са коментирани са демографската криза и преодоляването на проблемите в детайли. Докладите бяха добробни и една истинска дисекция на причините за демографската криза. На база на това сме подготвили законодателни промени. Вече имаме промяна на правилника за трудовата миграция и осигурихме облекчен прием на сезонни работници и ви информирам, че между 3-4 хиляди българи бяха привлечени да вложат своя труд от Украйна и Македония и така се справихме с притока на туристи. 

Първият етап беше реализират две седмици след съставяне на правителството и това е първият успех.

Новите промени са свързани с облекчаване на режима за получаване на синя карта, която предвижда привличане на висококвалифицирани спечиалисти. На групите на патриотите и ГЕРБ в парламента ще предложим този проект, подготвят от МВР, социалното министерство, НАП и други институции, които имат отношение по въпроса.

Чрез този законопроект ще предложим на НС да гласува редица облекчения. Първо няма да е необходимо всяка година да се подновява синята карта на тези, които вече са я получили. Второ - удължаваме срока на синята карта до 4 години", обясни Симеонов. Той допълни, че отпадат конкретните специалности, по които се получава тази карта, тъй като работодателите имат нужда от различни специалисти. 

"Намалява се и таксата от 400 лв. на 200 лв. Въвеждаме и ускорена процедура за привличане на специалисти при сезонен договор. От кратосрочна заетост от 3 месеца към тази за 9 месеца вече ще се удължава разрешението, без да се напуска страната. Премахваме и заложения в закона пазарен тест, който да извършват работодателите за всеки специалист, който трябва да наемат със синя карта. Сега вече срокът за получаване на синя карта става 37 дни", каза още Симеонов.

Той благодари на вицепрезидентът Илияна Йотова, която се ангажирала пряко с обсъждане на темата, както и за процедурите за получаване на българско гражданство. "Целта ни от 2,3 или 5 години да свалим до 6 месеца срока за получаване на българско гражданство. Усилено работим с г-жа Йотова по тези текстове и имаме няколко варианта на предложение. Тежкият проблем е, че имаме 53 хиляди заявления със съответните документи на граждани от Македония, които не могат досега да получат българско гражданство заради определени нормативни неуредици", съобщи още вицепремиерът Валери Симеонов. 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(20)
1
ПАДА ВАЛУТНИЯ БОРД ....ПАДА ШУМЕН КАБЕЛАРОВ
2
ОСТАВКА ОСТАВКА на мутренско-фашисткото-вредно управление на Асвалт паша-бай Суджук
3
СБЪРКАНА ПОЛИТИКА ! Вместо да увеличат ЗАПЛАТИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ, ОБЛЕКЧАВАТ ВНАСЯНЕТО НА НИСКОПЛАТЕНИ ЧУЖДЕНЦИ ?!? Симеонов ти мислиш ли с главата си ? Значи българите да бягаме в Европа а тук да водиш съгласните да работят за 500лв на месец лятото украинци ? А когато и украинците откажат ще доведеш виетнамци навярно ! НИЩО ОБЩО С ПРЕДИЗБОРНИТЕ ПРИКАЗКИ НА ПАТРИОТИТЕ !
4
Абе гагаузки мангал.Вдигнете доходите на хората,за да могат да издържат семейства с 2 и 3 деца.Боли ме фара за мафиотските ви туризъм.
5
За пореден път съжалявам, че се излъгах да гласувам за това продажно псе!!!!! Нищо вече няма смисъл в това забравено от бога място. Още малко остава и всички ще напуснем потъващия кораб, наречен България! Жалко! Много жалко!
6
Да облекчаваме приема на външни специалисти и наемници, а да гоним българите в чужбина с ниските заплати, мизарията и корупцията у нас? Това ли е, господин вицепремиер? Я по-добе иди да бориш шума край някой водопад вместо да се занимаваш с политика!
7
Ивчо нали знаеш кой първи бягат от ''потъващият кораб.Жалко!Много жалко! И май си един от тях,но внимавай много на кой бряг или остров ще слезеш,да не би да се окаже Ѝ то забравено от Бога място но не се притеснявай нали си гледал филма за Робинзон Крузо а Петкан ще бъде мигрант от Африка И сполука НЕ съжалявай няма да си първи и последен......
8
Абе какви 6 дена за българско гражданство, това е “много дълго“ чакане, направо на момента давайте, който иска да взима. А после толко много “българи“ какво ще ги правите? Ще трябва да раздавате повече помощи.
9
Големия патриот вкарва чужденци само и само да не се вдигнат заплатите на хората. Поредния милионер който мисли само за лични облаги.
10
Този прилича на българин.
11
Това е световен прецеден!Националист да вкарва чужденци на работа в собствената си държава и при това с облекчени условия?!?Какво стана с обещанията за по-високи заплати и пенсии?Само с повишаване на доходите ще се реши демографския проблем.Другото е ала-баба!
12
Ех Валерко, Валерко патриоте наш.Ами къде е Бялата Златка или начетената Магда, или евродепутатчето Джамбазки. Те на какво мнение са за чужденците работници.Може би и те са съгласни с ония суеци от КРИБ дето казаха, че тука има само търтеи. Какво стана с минималната заплата и пенсия, с привличането на българите дето са избягали заради такива като вас, с вноса на чужденци ли ще ги връщате. Защо са ви украинци и молдовани, като искате чужденци я идете в Харманли бе.Там авгани и ганайци колкото щеш, все квалифицирани, работливи и не са търтей.Ще ви работят вас от бизнеса денонощно, та няма да можете да си седнете на г-зовете.
13
Тия некадърници ПАТРИДИОТИТЕ и другите неграмотните СУДЖУЦИТЕ съсипаха България и са причината всяка година управление на СУДЖУЦИТЕ 1,2 и 3 населението на България намалява с по 200 000 млади и образовани българи бягащи в чужбина. Искрено съжалявам, че години наред гласувахме с моето семейство за "Атака", а те сега ни предадоха и продадоха.....ОСТАВКАТА 3 е спасението за България.
14
Значи какво да видя ??? Чета заглавието на новината че Валери Симеонов щял да бори демографската криза и натискам бутона на заглавието за да прочета как ще я бори и си мисля най нормалното и логичното нещо като всеки човек че ще :::: СЕ ПОВИШАТ ДОХОДИТЕ ЗАПЛАТИТЕ НА РАБОТНИЦИТЕ КАТО СЕ ИЗРАВНЯТ НА ТЕЗИ С ЕС В КОЙТО СМЕ ВЕЧЕ 11 ГОДИНИ,МИСЛЯ СИ СЪЩО ТАКА ЧЕ РЪКА ЗА РЪКА С ТОВА ЩЕ СЕ ПОВИШИ И СИГУРНОСТТА НА РАБОТНОТО МЯСТО ОТ СТРАНА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО СЪС СПЕШЕН ПАКЕТ ОТ МЕРКИ КОИТО ДА ГАРАНТИРАТ СИГУРНОСТТА НА РАБОТНОТО МЯСТО НА СЛУЖИТЕЛЯ С ЦЕЛ ДА НЕ БЪДЕ ЛЪГАН ОТ РОБОВЛАДЕЛЕЦА И УВОЛНЯВАН.ТОЕСТ АКО ЕДИН МЛАД ЧОВЕК ИМА ДЕЦА ИЛИ МУ СЕ Е РОДИЛО БЕБЕ ИЛИ Е ТЕГЛИЛ ЗАЕМ ДА ИМА СИГУРНО МЯСТО СЪС СИГУРНА ЗАПЛАТА ДОСТОЙНА ЕВРОПЕЙСКА ЗА ДА СИ ПЛАЩА МАСРАФИТЕ И ДА ПОДЪРЖА СЕМЕЙНОТО ОГНИЩЕ...НООООО какво да ми видят очите.'''ПАТРИОТ''' ЩЕ ВНАСЯ ЧУЖДЕНЦИ ОТ ЧУЖБИНА И ТАКА ЩЯЛ ДА БОРИ ДЕМОГРАФСКАТА КРИЗА.....ВСЪЩНОСТ НЕ ЗНАМ А И НЕ ИСКАМ ДА КОМЕНТИРАМ ТОВА НЕЩО САМО ЩЕ КАЖА ЕДНО НЕЩО-----ПРОКЛЕТ ДА БЪДЕ ВСЕКИ КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ТОЗИ,ШАЙКАТА МУ,ГРОБ,БСП И ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИ ОРГАНИЗАЦИИ ПОДОБНИ НА ТЯХ.ТОЗИ Е ВСИЧКО ДРУГО НО НЕ И ПАТРИОТ
15
Вместо да изравнят доходите на българина с тези на ЕС и да осигурят сигурност за работника ,той щял да вкарва чужденци.Егати боклука е тоя ,честно
16
Не може да се очаква нищо добро. Лъжец и интересчия.
17
Този образ вместо да намали демографската криза усилено работи за нейното увеличаване. Знае ли изобщо какво прави, къде останаха лъжите му за увеличаване на пенсии и заплати???
18
МНОГО ЛОШО ЩЕ Е АКО "МАКЕДОНСКИТЕ" ГРАЖДАНИ ИСКАЩИ БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО СЕ ОКАЖАТ....АЛБАНЦИ МАЙ? ТОЧНО ТЕ СЕ НАТИСКАТ И СЛЕД ТОВА СЛЕДВА МАКЕДОНСКИЯ СЦЕНАРИЙ - ПАРТИИ НА ЕТНИЧЕСКИ АЛБАНЦИ И ИСЛЯМСКА ДЪГА . НИКАКВИ ПАСПОРТИ ЗА МАКЕДОНЦИ ЩЕ Е НАЙ-ДОБРЕ!
19
абе идиоти македонците идват за паспорти за да могат да заминат да работят на запад!
20
тези чужденци са българи от Украйна и Молдова .трябва да се приобщават към българия.а вие тичайте в чужбина сами се отчуждавате.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

- Бабо, направихме ти преглед, който установи, че си напълно здрава! Обясни още веднъж от какво се оплакваш?
- Задъхвам се.
- И кога се задъхваш?
- Когато тръгна да гоня автобуса до следващата спирка.

няма нови новини
Днес: 31
hot
най-четени новини в момента
сега
1224
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Волен Сидеров проговаря ексклузивно - какво ще е бъдещето на обединените патриоти, съюза му с Николай Бареков и отношенията с Бойко Борисов (ОБНОВЕНА)
x
5 храни и напитки, които да приемате след тренировка
x