Вход
София
Времето в София 6 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Георги Марков представи книгата си за Виктор Орбан (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Георги Марков представи книгата си за Виктор Орбан (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

на 12.09.2019
24018
17
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Георги Марков представи книгата си за Виктор Орбан (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
12.09.2019
17
24018

Депутатът от ГЕРБ Георги Марков представи книгата си за унгарския премиер Виктор Орбан и феноменалното доверие на унгарците в него. Книгата обхваща политическата дейност на Виктор Орбан от 16 юни 1989 г. до 20 август 2019 г. Представянето се проведе в Клуба на народния представител в Народното събрание.

Датата 12 септември не е избрана случайно. На този ден през 1989 г. се отварят границите между Унгария и Австрия. Преди това - на 19 август, двамата министър-председатели Дюла Хорн и Алоис Мок, прерязват телените заграждения между двете страни в граничния град Шопрон.

"Аз не съм писател. Една книжка съм написал през далечната 1990 г. Реших да представя книгата в българския парламент първо, защото съм действащ депутат и второ, защото се отнася до един действащ премиер, който е добър приятел на България. България днес и българският парламент са единствените в Европа, който отбелязва падането на първата тухла на Берлинската стена. Имах житейския шанс, че по това време бях в Унгария и гледах по телевизията тези източногерманци дали няма да ги върнат в ГДР и да бъдат съдени. Тази година г-жа Меркел беше на 19 август в Шопрон, а малко по-късно на 12 септември се отвориха границите. 

В това горещо унгарско лято се чу много силно един глас и този глас беше на един млад студент с брадичка, който на площада има куража да каже: "Съветските танкове да напуснат страната". Орбан е герой, тогава се искаше голяма смелост да призовеш съветските танкове да си тръгнат. Защо кръстих книжката "Феноменът Виктор Орбан"? Защото мисля, че е феноменално през 30 години да те избират 8 пъти за депутат, три пъти да те изберат за министър-председател с две-трети мнозинство и общо четири пъти за премиер", каза Марков.

"Отделил съм и внимание на отношенията му с Хелмут Кол", разкри още той. "Отделил съм неговата много точна преценка през 2015 г. за мигранстката криза. Отказа да приема мигранти, вдигна стена. "Ние бутнахме стената, за да изолираме нашата свобода, сега вдигнахме стена, за да запазим нашата свобода", изтъкна още Марков. 

Основно място в книгата е отделено и на т.нар. "Орбан-икономика". "Как стана така, че откри 800 000 работни места, как стана така, че отвори икономиката на изток. 2009 г. каза, че отваря икономиката на изток. Той е любимец на китайският президент Си", разкри още за написаното си авторът.

"Той не е популист, а направи това, което обеща - монополите ще се съобразяват с Унгария, а не Унгария на монополите. Орбан провежда следната политика - нашата държава няма да е независима, ако 50+1 процента от банките, медиите и фирмите не са унгарски - не държавни или части, а унгарски. През 2016 г. обяви, че на Унгария й трябват унгарски деца, а не мигранти, които няма да решат демографската държава", похвали още стореното от Виктор Орбан. 

"Много съм се спрял и на конфликта със Сорос и как се стигна дотам, Сорос да бъде изгонен от Унгария с думите, че той е най-голямата заплаха за страната. Разсеял съм и мита, че той е антисемит. Има страшна снимка с Макрон, на която той му се радва така, както се радва на Бойко", издаде една тайна от книгата си авторът.

Георги Марков сподели, че му е подарил шише мавруд, както и, че често му праща разни дребни подаръци. Виктор Орбан пък му отговарял винаги с кратки, сърдечни писма. "Всичките му съратници са многодетни. И трите му министърки са с по три и четири деца, президентът - е с четири деца, а той има пет", сподели Марков.

"Кахърни сме, другари! Нашата Мая вече не е наша" - фейлетон от Георги Марков

"Кахърни сме, другари! Нашата Мая вече не е наша" - фейлетон от Георги Марков

Агенция "Витошка" е направила нестандартно проучване сред...

на 05.09.2019

"Изказал съм голяма благодарност на премиера Бойко Борисов, че ме покани през 2016 г. на две вечери с Виктор Орбан", благодари Марков на българския премиер. 

"Много държах да се отрази тази среща между Орбан и Меркел на 19 август в Шопрон. Беше толкова мило - те двамата са премиерите, които в Европа управляват от 21 век", развълнуван сподели той.

"Радвам се, че има тук депутати от всички парламентарни групи. Ние българските депутати почетохме тази 30-годишнина. Мандатите минават, но това остава", завърши емоционално Георги Марков.

"Много ме развълнува разказът му. Той е една енциклопедия от знания, но и от емоции. Всички колеги много те обичаме. Надявам се, че ще изкараме заедно много време заедно. Записвай историята на прехода", обърна се към автора председателката на Народното събрание Цвета Караянчева.

Вижте цялото представяне на книгата на Георги Марков в парламента във видеото на живо на ПИК TV:

Сподели:
свързани новини
Георги Марков написа книга за Орбан Георги Марков написа книга за Орбан
Народният представител Георги Марков ще представи в...
на 10.09.2019
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34365
архив

– Защо е полезно да имаш руса спътничка в колата? – Можеш да спреш на паркинг за инвалиди!

 

x
ПЪРВО В ПИК TV: Томислав Дончев захапа Радев: Иска мерки и му ги даваме - какво предизборно има в помощта за хората в кризата?! Уж не харесва какво правим, а после казва, че е правилно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Най-арогантните знаци в зодиака
x