ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: ГЕРБ представи проектокабинета си преди да получи мандата от Радев: Договорките на тъмно в парламента вече включват ДПС и БСП (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

АВТОРСКИ НОВИНИ

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: ГЕРБ представи проектокабинета си преди да получи мандата от Радев: Договорките на тъмно в парламента вече включват ДПС и БСП (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

96532
на 20.08.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: ГЕРБ представи проектокабинета си преди да получи мандата от Радев: Договорките на тъмно в парламента вече включват ДПС и БСП (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

ГЕРБ представя проектокабинета си с премиер Даниел Митов на брифинг в партийната централа. От партията вече обявиха какво ще правят с втория мандат, който ще им бъде връчен от президента Румен Радев в 9,30 часа - ще го върнат веднага.

препоръчано

Рулетката на "Дондуков" 2 се завъртя от ИТН, които представиха своя кабинет, но после го оттеглиха и дори не бяха в залата, когато останалите депутати гласуваха решението на Пламен Николов да се откаже от номинацията за премиер.

Осъзнаваме отговорността си пред нашите избиратели и всички граждани и това изисква да представим състав на кабинет, след което ще върнем мандата, каза Десислава Атанасова и допълни, че ГЕРБ първи са заявили, че ще бъдат опозиция. Всички други се заявяваха за алтернатива и опозиция на ГЕРБ. Но от няколко дни наблюдаваме изключително странна ситуация, идентична с различни определения и диагнози. Самообявени като алтернатива партии, отказват да носят отговорност. Бяхме свидетели на едноседмичен цирк с издигани и оттегляни кандидатури. Стана ясно, че никой не иска да носи отговорност и че единствено и само политическа партия ГЕРБ осъзнава, че е важно да има управление на тази държава, защото в момента се чува отлив за управляващи и наплив за опозиция. Вижда се, че втората и четвъртата партия са в опозиция вече, макар че ИТН излъчиха и получиха подкрепа за председатели на най-важните ресорни комисии в НС. Очевидно има добър разговор между останалите парламентарни сили извън ГЕРБ. Безспорно ситуацията е толкова нелепа, че петите и шестите желаят да получат мандат и да съставят правителство, посочи Атанасова.

И допълни, че договорките на тъмно трябва да приключат. Никой не казва на каква цена беше получена подкрепата за председател на НС и за шефове на комисиите. Колкото и да отричат, всички останали партии извън ГЕРБ добре аритметично са сметнали кои и колко комисии са най-важни в НС. ГЕРБ беше изравнена с партиите с по 30 депутатски места и получи само 4 комисии, заяви Атанасова.

Ето и проектокабинета на ГЕРБ, който бе представен от Даниел Митов:

Министър-председател Даниел Митов.

Вицепремиер Томислав Дончев 

Вицепремиер и министър на вътрешните работи Румен Христов 

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева

Министър на отбраната - Христо Гаджев

Министър на финансите Кирил Ананиев

Министър на правосъдието Радомир Чолаков

Министър на регионалното развитие и благоустройството Александър Иванов

Министър на труда и социалната политика Деница Сачева

Министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов

Министър на културата Любен Дилов

Министър на околната среда и водите Ивелина Василева

Министър на земеделието и храните Десислава Танева

Министър на транспорта – Росен Желязков

Министър на енергетиката Делян Добрев

Министър на спорта Красен Кралев

Министър на туризма - Деница Николова

Няма да представим този кабинет, тъй като ситуацията няма как да бъде разплетена през втория мандат. Тежкото разделение между политическите партии води до там, че няма как да разчитаме на конструктивен разговор. За да не бавим процедурата, ще дадем възможност на президента да вземе решение за връчване на третия мандат. Става ясно, че така не може да се продължава. България трябва да има стабилно управление, предстоят кризи, които трябва да бъдат управлявани от ясно дефинирано мнозинство. Без разговори с ГЕРБ-СДС правителство не може да има, отсече Даниел Митов.

Бях казал, че омразата е много силна енергия, но тя ражда само омраза и върху нея не може да се гради нищо. Най-важното е, че това не е кауза, това е липса на кауза. Това НС има патологичен генезис, в голямата си част то е заченато от омразата и затова не може да произведе нищо. Бих казал, че ситуацията е абсурдна. Да говорим за възможна коалиция между третата, четвъртата, петата политическа сила, по никакъв начин не отразява демократична логика, коментира Томислав Дончев.

Абсолютен дефицит от политическа отговорност, нежелание на партиите на промяната да носят политическа отговорност, допълни той.

Не мисля, че българските граждани са пратили в НС някого с цел да се накара на някого. Народът е гласувал за свои представители, за да произвеждат добри политики за страната. В доброто старо време политическите сили се състезаваха за по-голяма подкрепа, за да реализират политиките си. Сега се състезават кой най-много да прецака другия. Налице е невъзможност за взаимодействие и невъзможност за диалог. Политическите сили не са в състояние да генерират и минимум обществен консенсус, не е това смисълът на демокрацията, заяви още Томислав Дончев. Ние поставяме под въпрос фундамента на демокрацията и освен всички политически сфери, които сме декларирали, за мен най-важното е да се търсят механизми за възстановяване на политическия диалог и път за търсене на консенсус, допълни той.

БСП лекичко се промъкват до степен, че ДБ желаят да разговарят с тях. Сега и ДПС лекичко се промъкват до две места в комисии и то най-важните комисии за бъдещето на страната - на регионалното развитие и икономиката, каза Десислава Атанасова.

Мнозинството очевидно не е способно да поддържа кворума и се намесиха точно партиите, с които алтернативните не искат да разговарят, припомни тя. 

Заявявахме многократно, че, ако няма съгласие, трябва максимално бързо да се пристъпи към връчването на втория и третия мандат, защото пред България предстоят кризи. Време е за редовно правителство, което ще е отговорно, заяви Атанасова.

Тя изтъкна, че ще извикат Камелия Нейкова, председател на ЦИК, за да разговарят за президентските избори. Настояваме да се броят контролните разписки след приключване на изборния ден, което е гаранция за честността на изборите, заяви още тя.

Българският данъкоплатец е платил 5 милиона отпечатани бюлетини и те са изхвърлени. Сега ще се случи същото и ние предлагаме, тези бюлетини да се ползват, особено, ако има избори 2:1, заяви Десислава Атанасова.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 58
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК