Вход
София
Времето в София -2 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Главният прокурор Иван Гешев: Работихме изключително добре с бившия вътрешен министър Младен Маринов (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Главният прокурор Иван Гешев: Работихме изключително добре с бившия вътрешен министър Младен Маринов (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

на 24.07.2020
104688
0
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Главният прокурор Иван Гешев: Работихме изключително добре с бившия вътрешен министър Младен Маринов (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
24.07.2020
0
104688

Главният прокурор Иван Гешев участва в съвместно съвещание с професионалното ръководство на МВР за отчитане на резултатите по противодействие на битовата престъпност.

Необходимо е взаимодействие на институциите за борбата с организираната престъпност. Мисля, че резултатите, които ще отчетете за първите пет месеца на годината сочат правилния подход и между МВР и прокуратурата има много добро взаимодействие, както на централно, така и на регионално ниво, казав началото Гешев.

Обикновените служители на МВР са под напрежение от въвеждането на извънредното положение и аз ги поздравявам за издържливостта. Благодаря ви за това нещо, благодаря, че системата на взаимодействие продължи да работи за противодействие на битовата и конвенционалната престъпност. Само преди три години, ако някой ми беше казал, че проблемът с телефонните измами може да бъде решен в приемливи граници, нямаше да повярвам. Този проблем засяга анй-уязвимата част от населението и това бяха техните последни спестявания. Естествено, че ние не можем да се преборим на 100% с престъпността, никой държава не се е преборила, но в сравнение с другите държави намалението е с над 90 на сто в последните години. В началото на тази година става въпрос за единични случаи, посочи главният прокурор.

Преди 10-15 г. ставаше въпрос за 10-15 кражби на коли дневно, днес има 3, а в много дни няма нито една кражба, каза още той.

Спадът при грабежите спадът е с 20 на сто. Ако говорим за внасяне на делата в съда заедно с превенцията, говорим за над 550 образувани досъдебни производства, над 305 лица са привлечени към отговорност и стотици са внесените обвинителни актове, цитира статистиката Гешев.

На някои места след акциите ни с месеци няма престъпления. Благодаря за съвместната работа, изградихме изключително добро взаимодействие с МВР, с министъра Младен Маринов, с главния секретар. Радвам се, че започва такова взаимодействие и на местно ниво, завърши обвинител № 1.

Ние действително имаме много доро взаимодействие на местно и централно ниво и резултатите всичките ние ги виждаме, тенденцията към намаляване е добра, но ни предстои още много труд, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Допускаме все по-малко и по-малко допускане на престъпления, допълни той.

С гордост и с радост мога да кажа, че няма място в България, на което да не препоръчам да отиде чужд гражданин. А когато аз съм ходил някъде навън, навсякъде има предупреждения къде да не се ходи. Напротив, у нас е ситурно навсякъде. Обръщаме внимание на детайлите и за нас не е от значение кой е извършител и кой е пострадал. Трябва да се знае, че, когато има престъпление, се намесва държавата, отсече Иванов.

По думите на главния секретар на МВР голяма част от охранителния състав не се е прибирал отдавна вкъщи. Той благодари за всеотдайността на полицаите и заяви, че униформените имат пълната подкрепа на ръководството на МВР и на прокуратурата.

Пред медиите застана и гл. инспектор Николай Крушарски от Отдел „Пътна полиция“ – ГДНП. Той обяви, че пътните инциденти за тази година, заради засиления контрол, са намалели с 200 пътни инцидента и с 62 жертви по-малко.

Започва масирана акция на КАТ, ще се завиши контролът над тировете и на крайморските пътища. Акцията ще продължи през цялото лято, през уикенда проверките ще са засилени. Ще се проверяват масово и водачите за алкохол и наркотици. Глобите са до 1000 лева, каза Крушарски.

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17327
архив

Пиян обикаля около цилиндрична колона за обяви на улицата и крещи:
- Помощ! Помощ!
Приближил се полицай и попитал:
- Какво има?
- Зазидаха ме! - отвърнал пияният.

x
СУПЕР ТАКТИКА: Валери Симеонов буди дремещите в парламента за бюджета с цветисти забележки (ОБНОВЕНА)
x
Сигурни признаци, че партньорът ви си мисли за друга
x