Вход
София
Времето в София 8 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Горещи страсти в парламента - БСП и патриотите се хванаха за гушите заради българското гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Горещи страсти в парламента - БСП и патриотите се хванаха за гушите заради българското гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

на 29.10.2020
37323
0
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Горещи страсти в парламента - БСП и патриотите се хванаха за гушите заради българското гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
29.10.2020
0
37323

Депутатите промениха на първо четене Закона за обществените поръчки. Друга точка в дневния им ред са и промените в Наказателно-процесуалния кодекс, които също бяха приети на първо четене..

И днес въпросът беше дали кворумът ще бъде събран. Депутатите от БСП отново не бяха в залата. По разпореждане на Корнелия Нинова, те влизат след събиране на кворума, за да заработят дневните си надници.

В 9:03 часа парламентарният шеф Цвета Караянчева удари парламентарния звънец, след като кворумът беше събран от първия път. Така пленарният ден започна. 

След изчитането на доклада за промените в Закона за обществените поръчки, желаещи за изказвания нямаше и се пристъпи към гласуването. Промените на първо четене бяха подкрепени от 108 народни представители. 

Депутатът Шишков направи предложение да се удължи срокът между първо и второ четене за Закона за устройство на територията и от две, той да стане три седмици, в които могат да се внасят предложения. 142 депутати приеха неговото предложение.

Подир това се пристъпи и към промените в НПК. От БСП не се съгласиха с предложените промени. Според тях, такива промени са необходими, но не и във вида, в който са предложени. За това социалистите няма да подкрепят предложенията за промени, а между двете четения щели да направят свои.

"Г-н Христов, г-н Иво Христов - моля сложете си маската!", обърна се Караянчева съм скандалния червен депутат.

От името на "Воля", председателят на партията Веселин Марешки изчете декларация. В нея той нападна опозицията в лицето на БСП, които не се регистрират нарочно, в опит да провалят работата на Народното събрание. Марешки направи съпоставка с 2013 г., когато от ГЕРБ също не се регистрираха.

"Пророчеството ми от разпад на групата се оказва правилно", присмя се Марешки на социалистите.

"БСП е против това народът да живее добре", прочете още Веселин Марешки от декларацията на "Воля". 

Филип Попов скочи като ужилен и препоръча на Цвета Караянчева да не дава думата на осъден на две инстанции. 

Депутатите привикват Деница Сачева за мярката 60 на 40 и за пенсиите

Депутатите привикват Деница Сачева за мярката 60 на 40 и за пенсиите

Социалният министър Деница Сачева ще отговаря на актуални...

на 26.10.2020

Все пак народните представители приеха промените в Наказателно-процесуалния кодекс, които предвиждат единствено службата на европейския прокурор да упражнява надзор при разследвания и наказателно преследване, което ще се предприема от делегираните европейски прокурори.

Поправките гарантират на институционално ниво независимостта на европейските прокурори и делегираните обвинители от надзора на главния прокурор. В случаите, в които започва разследване или пък се прекратява наказателно производство от европейския делегиран прокурор, националната прокуратура няма да има правомощия за контрол.

След това депутатите започнаха разискванията по първото гласуване на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за българското гражданство. 

Крум Зарков от БСП заяви, че от "Обединени патриоти", може би все още въртят търговия с българското гражданство. От редиците на патриотите се чуха викове на недоволство срещу него. "Бълват се глупости от трибуната", отговориха патриотите. 

Зарков предизвика истински скандал, след като извади от равновесие Юлиан Ангелов от ВМРО, който припомни действията на комунистите в Македония след 9 септември 1944 г. Ангелов обърна внимание на водещия заседанието Валери Симеонов, а той реагира остро на съпартиеца си като му отговори, че социалистът се е изнизал бързо от трибуната и не е успял да спре изказването му.

"Ще ви озаптя", каза Симеонов на Зарков, който отново излезе на трибуната. 

Антон Кутев от БСП пък поиска почивка и Валери Симеонов да се оттегли от заседанието, задето употребил думата "озаптя". Кутев каза, че Симеонов не можел да се владее.

"Не съм длъжен да се изразявам, г-н Кутев, заемете мястото си и колеги те подвиквайте, не е възпитано. Не съм длъжен да употребявам думите на всеки народен представител", обясни Симеонов.

Три от четирите законопроекта за българското гражданство бяха приети, а Валери Симеонов пусна депутатите в почивка до 12:37 часа, когато заседанието ще продължи с второто гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за отговорността за предотвратяване и отстраняване на екологични щети.

Депутатите продължиха с работния си ден, като изобщо нямаше изказвания и дебати по направените предложения за редакции на Закона за отговорността за предотвратяване и отстраняване на екологични щети. В 13:22 часа заместник-шефът на парламента Емил Христов закри заседанието.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17009
архив

В кръчмата:
- Келнер, бира!
- Ама, господине! Как бира след водката?!
- Запомни, момче! Бирата не е след водката, а преди уискито.

x
САМО В ПИК TV: Експертът по право Борислав Цеков с горещи разкрития за съдебната тесла за Корнелия Нинова и сблъсъка "Байдън - Тръмп" в САЩ (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Учени с шокиращо откритие: Стресът е заразен
x