ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Граждани на протест, блокираха "Дондуков": Да изгоним черепите от НАП - Спец-OFF вън! Оставка - отивай си в Дубай (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

НАЙ-ВАЖНОТО

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Граждани на протест, блокираха "Дондуков": Да изгоним черепите от НАП - Спец-OFF вън! Оставка - отивай си в Дубай (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

157544
на 04.06.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Граждани на протест, блокираха Дондуков: Да изгоним черепите от НАП - Спец-OFF вън! Оставка - отивай си в Дубай (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

"Да изгоним черепите от НАП! Спец-OFF вън, Румен вън!". Това е мотото на спонтанен граждански протест, организиран във Фейсбук.

препоръчано

Гражданите, възмутени от назначаването на Румен Спецов за шеф на приходната агенция, се събраха днес, в работното време на институцията, на булевард "Княз Александър Дондуков“ 52, за да искат оставката назначения от кабинета на Румен Радев директор.

Оставката му още преди седмица поискаха и куп политици, заради безбройните скандали около него и аферата около дълговете на продадената му преди години фирма. Както ПИК съобщи, тя е продадена през 2016 г. от Спецов и се оказва, че дължи на НАП 1,5 млн.лв. До момента никой от кабинета на Румен Радев не е дал обяснение за фактите около ревизията на фирмата, докато Спецов е бил неин управител и собственик на дружеството, а после продава дяловете на фирмата си на малоимотно лице с криминално минало.

По-рано днес и от ГЕРБ поискаха незабавната оставка на културиста от Дубай, овъртолен в престъпни схеми за източване на ДДС.

Сред протестиращите е и Александър Ненков от ГЕРБ. "Кой извършва неговата проверка? Той самият? Само искам да щрихирам. Това ако се беше случило преди няколко месеца по времето на ГЕРБ, с такива деяния, щеше да има десетки разследвания от неправителствени организации. Има един медиен комфорт сега. Чули ли сте Спецов да направи изявление? Идва и въпросът - защо е толкова ценен г-н Спецов, та не подава оставка? Министърът на финансите носи пряката отговорност за неговото назначение", каза бившият депутат.

Колегата му Христо Гаджев попита дали сегашният шеф на НАП ще успее да събере неговите дългове към приходната агенция.

"Това е знаково назначение, едно от първите, които новото правителство направи. Ако човек, който умишлено е предприел такива действия, говори само по себе си за качеството на този кабинет. Ако то е такова и то в такава ключова агенция, какво остава за останалите? Ставата дума за човек, който може би е предприел действия, с които да е ощетил държавата в размер на 1,2 млн. лв. и думите на Радев, изречени в началото на управлението му, отиват във въздуха. Да не се окаже, че данъците ни ще събира, човек, който е спец по точене на ДДС", допълни Ненков.

Освен Гаджев и Ненков, там е и бившата шефка на парламентарната правна комисия в 44-ото Народно събрание Анна Александрова.

"Изразявам своето възмущение срещу човек, който с неморална практика, е прехвърлил дружество със задължения", заяви гражданин, дошъл да иска оставката на Румен Спецов.

Скандализираните граждани скандираха "Отивай си в Дубай!", както и "Спецов вън!", а също и "Мутрите в Дубай!", след като блокираха за кратко движението по основния булевард на столицата.

"Какво да ви кажа? Българинът да се събуди, да излезе от чаршафите и да започне да мисли, защото отиваме на кино цялата държава! Не може да спим и да си мислим, че живеем в супер държава. Не само той! Те са всички, тук не говорим за партии. Ние говорим за демокрация, връщат ни 30 години назад, ние сме граждани, български граждани. Комунизъм няма да има! Няма да стане, просто няма как да стане!", коментира пред камерата на ПИК TV част от възмутените хора.

"Радев и настоящите първо да си отиват. Те обявиха война на лекарите. Тези полицаи, които ги замеряха с яйца миналата година, защо никой не ги защити? Сега те са виновни? За какво? Аз ако бях министър или полицай, вадих танкове, машини и ги махах всичките!", закани се една от дамите, дошли на протеста.

"Това, което се случва, е чист фашизъм, което прави президентът - война срещу собственият му народ. Този тук малко ме интересува!", отсече друга гражданка.

Сподели:
Бомба x
Ето по какви мръсни игрички в секса си падат мъжете и жените Ето по какви мръсни игрички в секса си падат мъжете и жените
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на Орлов мост (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на "Орлов мост" (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това