ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Граждани обсаждат болниците, за да получат бърза ваксина (ВИДЕО/СНИМКИ)

ТЕМА

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Граждани обсаждат болниците, за да получат бърза ваксина (ВИДЕО/СНИМКИ)

46084
на 21.02.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Граждани обсаждат болниците, за да получат бърза ваксина (ВИДЕО/СНИМКИ)
Автор:   ПИК

След вчерашните опашки пред пунктовете за имунизация срещу коронавирус пред "Пирогов" и ВМА, днес граждани отново обсадиха "Пирогов", Военна болница и другите големи клиники, за да получат час по-скоро ваксина срещу COVID-19 след разпоредбата на премиера и здравните влсти веднага да се премине към масова ваксинация, без да се изчакват всички желаещи от първите три етапа да се имунизират, и отварянето на зелени коридори за всички граждани.

препоръчано

Само за вчерашния ден в пунктовете 1 доза от ваксината на Astra Zeneka получиха близо 8 100 души.

„Зелените коридори“ за ваксиниране срещу COVID-19 продължават и през днешния ден, от понеделник ваксини започват да поставят и личните лекари, като предстои да се реши дали работното време на пунктовете за ваксинация да бъде удължено и след 17 ч. през делничните дни в пуктовете и кабинети в страната.

Пред "Пирогов" на опашките от сутринта има стотици хора, същото е положението и пред ВМА, но и на двете места ваксинацията върви бързо, тъй като работят много медици.

"Желаещите за ваксина са хиляди! Няма да оставим нито един човек без защита срещу COVID-19. Затова осигуряваме 24-часов достъп до имунизационните кабинети, при необходимост.
Всеки областен град е в готовност да създаде гъвкаво работно време на центровете си. Няма да затварят, докато има желаещи!
Разпоредих на заместник-министрите на здравеопазването и на главния държавен здравен инспектор да тръгнат на обиколка из страната още днес. Задачата им е максимална оптимизация на ваксинационния процес.
Надеждата е в нашите ръце!", написа по-рано днес здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той показа в снимки и как тече ваксинацията в различни градове в страна, а опашките са големи навсякъде.

"Не се чака много, организацията е добра. Дойдох да се ваксинирам, защото смятам, че това е единственият начин да се преборим с пандемията. Предпочитах някоя от по-модерните ваксини, но щом има от тази, нямам против. Важното е да се ваксинираме", обяви пред камерата на ПИК TV млада столичанка.  

"На антиваксърите няма какво да им кажа, щом са без гънки. Да дойдат и да видят опашката и хората, които чакат. Човечеството се е спасило само с ваксините от куп опасни болести. Друг начин просто няма. Медиите също дават достатъчно информация непрекъснато и не считам, че който може да мисли, ще е против ваксините. Аз исках РНК ваксина, защото имам различни заболявания, но в крайна сметка и с тази може да живеем по-спокойно и по-нормално", заяви друга дама пред камерата ни. 

"Аз съм на 69 и не мисля, че има някакъв проблем да се ваксинирам с тази ваксина. Надявам се, че поне донякъде ще сме защитени. Но ще продължим да носим маски, не се знае какви мутации ще им. Поне за момента да се защитим и да живеем горе-долу нормално е моята надежда. Не е приятно да се чака и трябваше да е при джипито, но там не се знае колко време ще отнеме и затова съм тук", коментира друга столичанка - Зоя Паприкова. 

На зеления коридор имаше и много млади и дори такива около 20 години. През целия ден ваксините ще бъдат поставяни, а екипът на ПИК TV видя на място, че чакането отнема около 30 минути. 

Сподели:
Бомба x
Тези три зодии са родени с късмет Тези три зодии са родени с късмет
ПИК TV x
МИСТЕРИЯТА СЕ ЗАПЛИТА: Не една, а четири жълти торбички за Рашков и магистратите от масата му (ВИДЕО/СНИМКИ) МИСТЕРИЯТА СЕ ЗАПЛИТА: Не една, а четири жълти торбички за Рашков и магистратите от масата му (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 70
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това