ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Граждани отново на протест срещу Стойчо Кацаров след отстраняването на проф. Кантарджиев. Бабикян бяга от въпроси за фалшивите си сайтове (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

АВТОРСКИ НОВИНИ

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Граждани отново на протест срещу Стойчо Кацаров след отстраняването на проф. Кантарджиев. Бабикян бяга от въпроси за фалшивите си сайтове (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

469126
на 11.06.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Граждани отново на протест срещу Стойчо Кацаров след отстраняването на проф. Кантарджиев. Бабикян бяга от въпроси за фалшивите си сайтове (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Лидерът на Консервативно-патриточно движение Станислав Недков-Стъки, който е номиниран за президент, и граждани се събират на поредния протест пред здравното министерство срещу Стойчо Кацаров.

препоръчано

Причина е реваншинското пенсиониране на проф. Тодор Кантарджиев и те настояват той да бъде върнат на работа. Тази сутрин рано те ще се опитат да попречат на Кацаров да влезе в министерството, след като вчера той отново отказа разговор с протестиращите.

Протестът започна с горещи страсти, след като пред Здравното министерство, се появи бащата на фалшивите новини Арман Бабикян. Той позорно избяга от въпросите са фалшивите си сайтове, които не спират да бълват лъжи и измислени новини.

"Ти си собственикът, ти ще отговаряш. Защо не излезеш с лицето си и не кажеш "Аз пиша Информиран.нет"? Защо не кажеш "Аз съм", защо се криеш? Депутат, това е позор! Абсолютен позор сте за парламентаризма! Абсолютен позор! Държавата не е имала такъв позор като тебе! С фалшиви новини взехте властта! Криете се, анонимно! Това е позор! Анонимно се криете в мрака!", обърна се към него собственикът на ПИК Недялко Недялков.

"Къде са ви ковчезите?", попита Бабикян жена от протеста. 

"Каруцаров, оставка!", викаха недоволните срещу служебния здравен министър Стойчо Кацаров. "Долу БСП!" и "Оставка!", са другите възгласи, с които гневните граждани остро изразиха своето недоволство срещу здравния министър на Румен Радев.

Сред протестиращите беше и председателят на КПД и кандидат за президент Станислав Недков-Стъки, както и ММА боецът Георги Валентинов.

"Нека да кажем защо сме тук за втори пореден ден. Заради една изцяло надпартийна и хуманна кауза - защитата на един човек, който въпреки своята болест, глътна мъката си и застана на фронта. И какво получи? Едно унизително пенсиониране. Затова сме тук, не за да политизираме протеста, а за да поискаме връщането на проф. Кантарджиев там, където му е мястото - в лабораторията, в своя институт. Никое правителство не си е помислял варианта да го освободи само защото е бил директор и предишните. Това е реваншизъм от човек, който е антиваксър. През цялата пандемия г-н Кацаров твърдеше, че няма вирус, няма болест и сега търси сметка за високата смъртност. Втори ден сме тук, искаме да се видим с г-н Кацаров. Не съм чувал името Панайотова на неговото пресаташе. Има тотално неуважение към хората, каквото има и към гражданите, лекарите, дребни, малки, примитивни човечета, избиват комплексите си. Това се случва в цялата държава - подмяна на всички нива, това са сталинистки чистки. Това се случва в МВР, в културата, в НАП, уволняват се хора, без никакви обяснения, уволненията са незаконни, няма да минат в съда. Истината е да се осигури втори мандат на Радев. Не знам как се чувства човек като Кацаров, като се прибере вечер вкъщи и дали спи спокойно, че е екзекутирал човек като Тодор Кантарджиев", каза собственикът на ПИК Недялко Недялков.

"Срещу този човек се постъпи нагло и нечестно от хунтата на Радев. Дано се вразумят. Най-вероятно няма да предприемат нищо, но дано хората, народът, които засега не са много на улицата, дано до изборите им дойде акълът", коментира протестиращ гражданин.

"Преди 22 г. същият този министър, работеше в същата сграда като заместник-министър. Тогава той извърши безумия, като приватизацията на работещи предприятия. Даде на концесия златото на България. Същото нещо виждаме от този сегашен министър едно национално богатство като проф. Кантарджиев, да бъде изгонено. Това е абсурдно. Български граждани, които плащаме заплатите на този министър и искаме среща да чуем мотивите, на нас втори ден ни е отказава среща. Затова нашият протест ще продължи докато не бъдем приети от министъра. Медиците имаха желание да дойдат, но министерството ги е заплашило, че ако дойдат тук в работно време, ще понесат санкции. Но те са с нас и ни подкрепят. Всички служители на центъра са единни, искат си професора и искат да продължи той да ги води", заяви пред камерата на ПИК TV Станислав Недков-Стъки. 

Той съобщи, че следващият протест ще е в понеделник, отново в 8:30 часа сутринта.

"Защо уволняват? Те са поставени за кратко време, те не са избирани! А доктор Каруцаров какъв е? Не съм го чувала, не ми е познат. А физиономията му, като я гледам, не ми вдъхва доверие. Подкрепяме проф. Кантарджиев!", сподели друга гражданка, недоволна от действията на Стойчо Кацаров.

Сподели:
Бомба x
Защо ранобудниците са по-щастливи Защо ранобудниците са по-щастливи
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 63
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това