ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Грозни циркове в парламента, крясъци и обиди - Манолова и ДБ го обърнаха на селски пазар, Николай Хаджигенов нагло гази противоепидемичните правила (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

Акценти

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Грозни циркове в парламента, крясъци и обиди - Манолова и ДБ го обърнаха на селски пазар, Николай Хаджигенов нагло гази противоепидемичните правила (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

88713
на 16.04.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Грозни циркове в парламента, крясъци и обиди - Манолова и ДБ го обърнаха на селски пазар, Николай Хаджигенов нагло гази противоепидемичните правила (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
Автор:   ПИК

През втория работен ден на 45-о Народно събрание депутатите създават временна комисия по ревизията за проверка на разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 4 години.

препоръчано

Изслушват и финансовия министър Кирил Ананиев за изпълнението на държавния бюджет за 2021 г. и равнището и структурата на фискалния резерв към 31 март 2021 г. Както и отговора му на въпроса какви са касовите наличности в хазната и как се планира тяхното развитие до края на годината.

Депутатите ще настояват и за изслушването на премиера Бойко Борисов за Националния план за възстановяване и устойчивост по Механизма за възстановяване и устойчивост, създаден с Европейския съюз, който трябва да бъде представен в Европейската комисия за оценка в срок до 30 април 2021 г. Вчера обаче Борисов обяви, че излиза в отпуск, за да подготви кабинет след получаването на първия мандат за съставяне на правителство.

С кворум от 216 народни представители започна заседанието на Народното събрание. Кворумът беше проверен с поименна проверка. Тя се случи по азбучен ред, а причината за този начин на работа е, че електронната система за гласуване е в новата сграда на парламента.

ДеБъ и Мая Манолова обърнаха парламентарната зала и трибуна на селски пазар, след като викаха и крещяха почти изпаднали в изстъпление заради предложени от Манолова промени в дневния ред. На това от ГЕРБ реагираха остро и чрез Тома Биков, изразиха своето несъгласие. Настана препирня, в която се разменяха остри думи, а в разправията най-дейна беше именно Манолова.

Новоизбраната председателка на парламента така и не успя да успокои страстите.

Пулмологът Александър Симидчиев, който пристана на ДеБъ, прочете декларация от името на групата. В нея се заяви, че лично той и съпартийците му, не разбират, защо е бил разпуснат Националния оперативен щаб. 

След това, съзряла опит отново да блесне с овехтяла демагогия, на трибуната излезе Мая Манолова, за да изчете декларация по същата тема.

От БСП също се възползваха от темата, за да прочетат писана набързо декларация. Интересен момент в нея беше, че социалистите яростно отричаха съществуването на вируса и пандемията изобщо, а сега се загрижиха за живота и здравето на населението.

От името на ДПС също прочетоха декларация, посветена на темата с разпускането на Националния опиративен щаб.

"Отговорността е най-важното качество, което трябва да притежават както медиците, така и избраните от народа. Председателят на Народното събрание трябва да гарантира спазване на мерките. Допуска се да стоят хора без маски, демонстративно, а гражданите очакват от нас, особено от новите лица, които заявяват, че са за повишаването нивото на доверието в парламента, моля да обърнете внимание. Моля ви за ред в залата във връзка с противоепидемичните мерки", излезе на трибуната и заяви Даниела Дариткова от ГЕРБ.

"Г-н Хаджигенов, правя ви забележка!", скастри адвоката председателката на Народното събрание, който единствен се оказа без маска в залата.

Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 197
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това