Вход
София
Времето в София 7 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите гласуват промените в електронната търговия, събраха кворум без проблем (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите гласуват промените в електронната търговия, събраха кворум без проблем (ОБНОВЕНА)

на 28.10.2020
19442
0
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите гласуват промените в електронната търговия, събраха кворум без проблем (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
28.10.2020
0
19442

Парламентът ще гласува на второ четене промени в Закона за електронната търговия. Проектът на Закон за изменение и допълнение на Закона за електронната търговия цели да предотврати потенциално вредни практики и недобросъвестно търговско поведение в B2B (бизнес – бизнес) отношенията между онлайн платформите и бизнес ползвателите на посредническите услуги, които платформите предоставят.

Промените имат за задача да се предотвратят потенциално вредни практики и недобросъвестно търговско поведение в бизнес – бизнес отношенията между онлайн платформите и бизнес ползвателите на посредническите услуги, които платформите предоставят. Регламентът цели да гарантира предвидима, устойчива и надеждна онлайн бизнес среда в рамките на Единния пазар на ЕС и да осигури прозрачност и доверие при отношенията между предприятията в икономиката на онлайн платформите. С разпоредбите на регламента се въвежда набор от задължителни правила за доставчиците на посреднически онлайн услуги, които включват изисквания към общите условия на доставчиците на посреднически онлайн услуги; правила и срокове при ограничаване, спиране и прекратяване на услуги към даден бизнес ползвател; изисквания, свързани със специфичните договорни условия, и други.

Парламентът ще гласува на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс. Промените предвиждат актуализиране на действащата нормативна уредба на компютърните и компютърно свързаните престъпления в Особената част на Наказателния кодекс - глава втора, раздел VIII, глава трета, раздел VII и глава девета „а“, с цел осигуряване на по-адекватна защита на държавата, бизнеса и гражданите от неправомерни деяния, засягащи техните основни права.

Обичайно депутатите от БСП и ДПС не присъстваха в пленарна зала за регистрация. Началото на парламентарния ден започна с проблеми с пултовете, но въпреки това Цвета Караянчева обяви, че кворум има. 

Нинова получи и поредния удар за парламентарната група. Официално днес я напусна параолимпиецът Михаил Христов. Мотивите му са фундаментални различия с лидерката. Така той стана 10-тия напуснал групата на социалистите заради Нинова и преминал към независимите дупатите. Корнелия Нинова пък изключи от комисията по култура и медии отцепелия се депутат Чавдар Велинов. Това предизвика бурни реакции от страна на Валери Жаблянов, който заяви, че това е противоконституционно и ще предизвикат изменение в правилника. "Когато участието и компетенциите на един народен представител могат да се решават от двама трима случайно избрани на първия ред, то това е в противоречие на парламентаризмът", заяви Жаблянов визирайки Корнелия Нинова и кохортата й. Велинов бе предложен за изключване и от комисията по вероизповедания и правата на човека, но този път депутатите гласуваха против. 

Нинова предложи за изключване и параолимпиецът Христов от социалната комисия, като предложението бе прието, но от втори опит, което изправи на нокти няколко пъти соцлидерката. 

Гледайте на живо по ПИК TV!

Параолимпиецът Михаил Христов е поредният напусал групата на БСП заради проблеми с Корнелия Нинова и начина на нейното управление

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19061
архив

– А сега за какво ще пием - за здравето или за късмета? – Нека пием за късмета, щото ей го на - прасето си беше здраво, но нещо нямаше късмет....

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Близнаците са повлияни от емоцията, лъжи за лесни успехи подвеждат Козирозите
x