ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите заседават и онлайн, променят окончателно Закона за детето и Кодекса на труда (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

Политика

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите заседават и онлайн, променят окончателно Закона за детето и Кодекса на труда (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

17648
на 11.11.2020
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите заседават и онлайн, променят окончателно Закона за детето и Кодекса на труда (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Депутатите променят окончателно Закона за детето и Кодекса на труда. За първи път депутатите, които са карантинирани или са с положителни тестове за коронавирус, но са в домашни условия ще имат възможност да заседават онлайн. Сред тях са Александър Ненков от ГЕРБ, Митко Полихронов, Нунев, Шивков от ГЕРБ, както и шефката на правна комисия Анна Александрова и други, но началото на проверката с народните представители онлайн тръгна трудно. 

препоръчано

Председателят на парламента Цвета Караянчева уточни, че решението е взето в петък на председателски съвет, тъй като все повече депутати са карантинирани или с положителни проби за коронавирус, което възпрепятства работата на Народното събрание, предвид че БСП и ДПС отказват да участват в съставяне на кворума. 

Така след преброяването 116 депутати са в зала, 5 са онлайн и бе събран необходимия кворум от 121 депутати. След успешната регистрация в зала влязоха и от опозицията. 

След панаирите на БСП, депутатите гласуваха за забрана на наргилетата и електронните цигари за непълнолетните. Това стана възможно след като депутатите гласуваха на второ четене поправките в Закона за закрила на детето. Промените бяха внесени от „Воля” и бяха одобрени с мнозинство.

Според точния текст забраната обхваща употребата и продажбата на тютюневи изделия, включително изделия за пушене, съдържащи тютюн или заместител на тютюн (растения, билки, плодове и изделия в твърдо или течно състояние), които могат да бъдат консумирани чрез процес на горене, нагряване или изпаряване, на лица под 18-годишна възраст.

Предвижда се и глоба или имуществена санкция от 2000 до 4000 лв. както за продажбата и предлагането, така и за допускане на употреба от непълнолетни на алкохолни напитки, тютюневи и свързани с тях изделия и изделия за пушене, различни от тютюневите изделия. 

 

Сподели:
Бомба x
4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си 4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 133
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това