ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите от БСП щурмуваха трибуната, парламентът излезе в почивка заради напрежението в залата (НА ЖИВО)

Акценти

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите от БСП щурмуваха трибуната, парламентът излезе в почивка заради напрежението в залата (НА ЖИВО)

61386
на 07.05.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите от БСП щурмуваха трибуната, парламентът излезе в почивка заради напрежението в залата (НА ЖИВО)
Автор:   ПИК

Парламентът излезе в почивка след напрежение в залата и след като депутатите от БСП окупираха трибуната, а Ива Митева прекъсна заседанието за 15 минути и свика Председателски съвет след искане на "Демократична България".

препоръчано

Напрежението започна още от началото на пленарното заседание и заради дневния ред на парламента.

Филип Попов от БСП за пореден път от името на социалистите поиска председателят на парламента допуснете до гласуване преизчисляването на пенсиите. По думите му много ясно се е обяснило зад процедурни хватки да крие новото мнозинство - Слави Трифонов, ГЕРБ и ДПС.

Председателят на парламента Ива Митева бе категорична, че няма да допусне предложението, нито ще включва допълнителни точки в дневния ред, каквито искания бяха отправени от БСП, "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!".

"Мисля, че ясно казах, че точката от дневния ред в сряда, беше приключила с гласуването й на първо четене. В самата оценка на въздействието към вашия законопроект, сте написали, че е необходима промяна в Закона за държавния бюджет и Закона за ДОО за 2021 г. Съгласно чл. 19 от Закона за публичните финанси, не може да се допуска намаляване на разходи и увеличаване на приходи преди началото на следващата година. Дори и да бъде приет, няма да го допусна ,защото в момента трябва да стане ясно дори и прието това предложение, то не може да прояви своя ефект. Няма източник на финансиране", заяви още Ива Митева.

След това депутатите от БСП окупираха парламентарната трибуна, а Иван Ченчев от БСП поиска думата и заяви, че Ива Митева не се справя с воденето на заседанието и тълкува Правилника, както иска. "Г-жо председател, освободете сега мястото си. Преди малко стояхте 20 минути сама горе на президиума. Това е оценка за воденето на заседанието", каза още Иван Ченчев.

 "Искате да тълкувам Правилника, както вие желаете. Ще прилагам Правилника така, както вие сте го приели да го прилагам", отговори Ива Митева.

 В спора се намеси Халил Летифов от ДПС, според когото БСП искат да провалят заседанието. "Уважаеми колеги, уважаема г-жо председател, не позволявайте на народните представители, които нарушават Правилника, на вас да казват как нарушавате Правилника", заяви още той.

 

 

 

 

 

 

Сподели:
Бомба x
ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос
ново
Днес: 163
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това