ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите пак коват временни комисии за правилника си

ТОП 2

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите пак коват временни комисии за правилника си

33027
на 22.07.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите пак коват временни комисии за правилника си
Автор:   ПИК

Депутатите от новото 46-о Народно събрание започват старата песен на нов глас, като ударно коват предишните си комисии за правилника си за работа, за парка "Росенец", за лелеяното от тях, но несъстояло сеполицейско насилие срещу метежниците през миналото лято.

препоръчано

В пленарна зала се регистрираха 175 депутати. След установяването на кворума народните представители приеха дневния ред и решиха пленарното заседание да се предава на живо по БНТ и БНР.

Председателят на парламента Ива Митева съобщи, че  Илко Желязков е искал да му бъдат прекратени правомощията като заместник-председател на Националното бюро за контрол на СРС. На 14 юни 2021 г. е постъпило заявление от Илко Желязков, с което е отправил искане за предсрочно прекратяване на правомощията му, обяви тя.

Припомняме, че Желязков е едно от лицата, санкционирани от OFAC по закона "Магнитски".

Йордан Цонев от ДПС обяви от трибуната, че партията му ще внесе искане за изслушване на министрите на финансите и икономиката за списъците по закона "Магнитски". 

"Къде в "Магнитски е принципа за невинност до доказване на противното? Къде са изнасянията на доказателства за вина, къде е защитата в това дамгосване? Нашите партньори от САЩ могат да си приемат, каквито искат закони. Нашето уважение към тях като партньори ще продължи и за в бъдеще. Това не е неотменима наша политика, но защо и кой позволява на българското правителство да пренася законодателство на Щатите на българска територия, след като то не е пренесено на европейската. Кой позволява това да се случи? Ние няма да спрем. Следващата седмица ще внесем искане за изслушване на финансовия и икономическия министър за списъците, на каква основа са направени, въз основа на кой български закон и т.н. и т.н.?", каза още Йордан Цонев.

Йордан Цонев заяви, че ДПС ще участва във всякакви консултации и диалог по всички теми, включително и съдебната реформа. "Когато говорим за независима съдебна власт, истинска независима - имате нашето партньорство и съгласие", подчерта още той.

В декларацията си Йордан Цонев отговори и на Христо Иванов за Иван Гешев, като попита къде е тук разговорът за Лозан Панов и той дали не е уронил престижа на съдебната власт. "Той не изнася ли политически доклади, не участва ли в политически събития? Не е ли страна в политическия процес, въпреки изричната забрана?", каза още Цонев.

Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да се грижим за кожата, след като минем 40-те? САМО ЗА ДАМИ: Как да се грижим за кожата, след като минем 40-те?
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Министрите на Румен Радев се оправдават за главоломните цени на тока (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Министрите на Румен Радев се оправдават за главоломните цени на тока (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 228
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това