Вход
София
Времето в София 8 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите приеха ветото на Румен Радев (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите приеха ветото на Румен Радев (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)

на 19.11.2020
31652
0
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите приеха ветото на Румен Радев (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
19.11.2020
0
31652

Парламентът прие президентското вето върху Кодекса за търговското корабоплаване. "За" повторното приемане на закона и преодоляването на ветото гласуваха 93 народни представители, "против" - 61 , "въздържали се" -18, с което законът не бе приет. С това ветото бе прието. Съгласно правилника за преодоляване на ветото е необходимо мнозинство повече от половината от всички народни представители.

Депутатите обсъждат промените в Закона за хората с увреждания

Депутатите обсъждат промените в Закона за хората с увреждания

Промените в Закона за хора с увреждания влизат за...

на 18.11.2020

В началото на месеца държавният глава върна за ново разглеждане в Народното събрание промените, заложени в Закона за изменение и допълнение на Кодекса на търговското корабоплаване. Те гласяха, че който извърши обществен превоз на пътници без разрешение, регистрация или лиценз, които се изискват по нормативен акт или акт на Европейският съюз, се наказва с лишаване от свобода от две до пет години, като моторното превозно средство, послужило за извършване на деянието, се отнема в полза на държавата, независимо чия собственост е. Също така се предвиждаше завишено наказание за случаите, в които нарушението е извършено от двама или повече души, сговорили се предварително.

Работата на парламента стартира без проблем, като онлайн народните представители бяха 8, като това са: Валентин Касабов, Вежди Рашидов, Георги Колев, Ивелина Василева, Йордан Апостолов, ген. Константин Попов, Младен Шишков, Пламен Нунев. 

Депутатите от БСП и ДПС отново не бяха в зала, но не решиха да не влизат и при съставяне на кворума, както правят обикновено, за да натиснат бутона при първото възможно гласуване, за да получат надницата си. Станислав Иванов от ГЕРБ поиска поименна проверка, като след нея социалистите и ДПС влязоха в зала. 

Депутатите решиха също така на извънредно заседание във вторник да разгледат бюджетът на НЗОК, ДОО, както и дървжания бюджет. 

Гледайте НА ЖИВО ПО ПИК TV!

 

Сподели:
свързани новини
Депутатите решиха: Загубена или открадната лична карта е невалидна Депутатите решиха: Загубена или открадната лична карта е невалидна
Преустановява се практиката по възстановяване на...
на 18.11.2020
Над 600 000 българи очакват депутатите да ги защитят за 10-годишната давност Над 600 000 българи очакват депутатите да ги защитят за 10-годишната давност
До края на седмицата предстои Народното събрание да...
на 18.11.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 22723
архив

- Ало, тъща ми падна в басейна с крокодилите!
- Щом крокодилите са си ваши - спасявайте си ги вие!

x
САМО В ПИК TV: Изплува тайната и невъзможна любов на Мариан Вълев-Куката (ВИДЕО)
x
11-те правила за връзка тип „просто секс"
x