Вход
София
Времето в София 2 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите приеха годишния доклад за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

ИЗВЪНРЕДНО
ПОЛОЖЕНИЕ
Излекувани: 17
Починали: 8
Заразени: 359

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите приеха годишния доклад за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

на 17.01.2020
9989
0
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите приеха годишния доклад за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор: ПИК
17.01.2020
0
9989

Парламентът разгледа и прие годишният доклад за изпълнението на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба. Докладът е за 2018 г. и е изготвен от Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерския съвет.

В доклада са представени и обхвата на националната система за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение на Република България, в т.ч. нормативна база, контролни органи и списъци на контролираните продукти, свързани с отбраната, и на изделия с двойна употреба.

Депутатите ще гледат доклади на службите

Депутатите ще гледат доклади на службите

Годишните доклади на Държавна агенция "Разузнаване" (ДАР)...

на 31.08.2016

По първото основно направление, продукти, свързани с отбраната (ПСО), през 2018 г. Междуведомствената комисия е издала общо 887 разрешения. В доклада не е включена информация за разрешенията или удостоверенията за извършване на временен и обратен износ или трансфер с цел ремонт, демонстрации и други.

Междуведомствената комисия е издала 524 разрешения или удостоверения за износ и трансфер на ПСО от територията на Република България. Общата стойност на издадените разрешения е за 1 млрд. 44 млн. евро, като най-голяма част от осъществения износ е за Саудитска Арабия, Индия, Афганистан, САЩ Турция и Алжир.

Без никакви дебати или изказвания, народните представители приеха доклада. След това те бяха пуснати в почивка до началото на парламентарния контрол.

Сподели:
свързани новини
Депутатите  ще гледат на първо четене промените в Кодекса за социално осигуряване Депутатите ще гледат на първо четене промените в Кодекса за социално осигуряване
Народното събрание ще обсъди на първо четене промените в...
на 04.04.2019
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите засекретиха заседанието, гледат годишните доклади на службите ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите засекретиха заседанието, гледат годишните доклади на службите
Парламентът ще разгледа годишните доклади на службите за...
на 19.09.2019
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че държавата в лицето на Бойко Борисов, кабинета, проф. Мутафчийски и целия извънреден щаб се справя адекватно с коронавируса?
Общо гласували: 32971
архив

Стар корсиканец е на смъртно легло и по стар обичай цялото наследство трябва да получи най-мързеливият.
- Джузепе - с треперещ глас казва старецът, - приближи се.
Джузепе се приближава.
- Представи си, че видиш вятърът да подмята банкнота от 500 евро, какво ще направиш?
- Хич няма да се мръдна, защо да се уморявам.
- Браво, сине! Паоло, приближи се!
Паоло се приближава.
- Представи си, че ослепителна гола жена ти протяга ръка, какво ще направиш?
- Няма да мръдна, защо да се напрягам?
- Прекрасен отговор, сине! Антонио, приближи се!
- Ти се приближи!

няма нови новини
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
сега
1585
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК! Правителството с важни решения за актуализацията на бюджета
x
ВНИМАНИЕ: Недоспиването увеличава риска от психични проблеми за децата
x