ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите решават дали да освободят шефа на КПК, Йордан Цонев: Не съм изненадан от нахалството на ПП. Хамид Хамид: Уйдурма, половината им банда е за прокурор (ОБНОВЕНА)

Акценти

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите решават дали да освободят шефа на КПК, Йордан Цонев: Не съм изненадан от нахалството на ПП. Хамид Хамид: Уйдурма, половината им банда е за прокурор (ОБНОВЕНА)

88391
преди 17 часа
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите решават дали да освободят шефа на КПК, Йордан Цонев: Не съм изненадан от нахалството на ПП. Хамид Хамид: Уйдурма, половината им банда е за прокурор (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Депутатите гласуват дали ще освободят Антон Славчев от поста председател на Антикорупционната комисия.

препоръчано

Заседанието започна малко след 9 часа. Първа точка - прекратяване правомощията на Екатерина Захариева, която стана еврокомисар. Решението беше прието единодушно. 

Точка втора - дебати по ЗИД на Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление – първо гласуване. В хода на дебатите стана ясно, че "Възраждане“ ще подкрепят предложенията на ИТН.

От ГЕРБ заявиха, че няма да подкрепят предложенията за промени в закона. 

В крайна сметка след гласуване, предложението не се прие. Поискано беше прегласуване. И при него не се прие предложението. 

В 11:15 часа беше дадена от Рая Назарян 10-минутна почивка. След това се пристъпи към Решение за освобождаване на Антон Славчев като изпълнявящ функциите на член и председател на Комисията за противодействие на корупцията и на КОНПИ. 

Хамид Хамид заяви, че подписите били на лица в конфликт на интереси и предложи да има директно излъчване по БНТ и БНР, за да може хората да ги видят. 

"Това е опит да отстраниш този, който те разследва и да попречиш на разследването. Не съм изненадан от нахалството на колегите от ПП, ПП са с две обиколки напред на стадион "Маракана“. Лена Бориславова е обект на проверки по отношение на фалшивите подписи. Освен това не получихме отговор дали има образувана проверка“, каза Йордан Цонев.

Той припомни и скандала с кеша от записите с Кирил Петков и финансирането на ПП. Цонев обясни, че за него това било пране на пари. "Искаме да получим отговори и на гигантската афера с митниците“, отсече той. Цонев и припомни, че в нея участва депутатът от ППДБ Бойко Рашков.

"Г-н Славчев, чакаме отговорите, българското общество ги чака“, завърши Цонев. Той се усъмни и дали шефът на КПК не разпъва чадър над ПП.

"Лицето Славчев покри г-жа Бориславова“, обобщи Хамид Хамид. "Искат с тази уйдурма да инсталират в СГП, защото той вече е спечелил конкурса. Искат да имат прокурор, защото половината им банда е за прокурор“, каза Хамид.

"Възраждане“ ще подкрепят искането на ППДБ, но Цончо Ганев ги обвини в лицемерие.

Тошко Йорданов нарече Лена Бориславова заредена с амбиции млада дама, а Явор Божанков - Явор Шушанков. Той обвини ППДБ, че в момента разчистват сметки и затова искат махането на Славчев.

Хищната юристка, всичките й два закона, паднаха в Конституционния съд, продължи Йорданов.

Като нечистоплътни игри в залата определи случващото се Борислав Гуцанов от БСП. Това Народно събрание пък било изчерпано, заяви още социалистът.

Хамид Хамид предложи да се удължи работното време до приемането на точка трета за днес. Предложението се прие от 173 народни представители.

В 14:18 часа беше поискана почивка от името на ИТН, която беше дадена. Тошко Йорданов заяви, че след нейния край, той и колегите му от групата, няма да се върнат в залата.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК