Вход
София
Времето в София 8 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите се броиха поименно, решиха, че РЗИ ще ни уведомява с SMS за карантина и отмениха парламентарния контрол (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите се броиха поименно, решиха, че РЗИ ще ни уведомява с SMS за карантина и отмениха парламентарния контрол (ОБНОВЕНА)

на 20.11.2020
24271
0
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите се броиха поименно, решиха, че РЗИ ще ни уведомява с SMS за карантина и отмениха парламентарния контрол (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
20.11.2020
0
24271

Парламентът гласува на първо четене промени в Закона за здравето, с които се предвижда уведомяването и поставянето под карантина да може да става по-телефона, с имейл или със СМС. Предложението беше на народните представители от ГЕРБ. Целта е да се намали натовареността на здравните инспектори от РЗИ.

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите приеха ветото на Румен Радев (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите приеха ветото на Румен Радев (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)

Парламентът прие президентското вето върху Кодекса за...

на 19.11.2020

От партията предложиха още да отпадне задължителното болнично лечение за заразените с COVID-19.

Освен това с новите текстове се предвижда, по време на извънредно положение или извънредна епидемична обстановка, здравният министър да може да налага забрана за износ на лекарствени продукти. Целта е да има необходимото количество за населението в България.

Депутатите разгледаха и промени в НПК. В последния пленарен ден за седмицата те приемаха окончателно законите за личната помощ и за подпомагане на земеделските производители.

Девет народните представители се регистрираха дистанционно, а в залата - 119. Така кворумът стана 128 души в пленарна зала. Необходимият брой за взимане на решение е 65, отбеляза Цвета Караянчева и удари парламентарния звънец.

След това Красимир Ципов направи предложение да се направи поименно преброяване и се пристъпи към изчитането на имената на народните представители, които присъстват в залата.

Депутатите решиха: 9% ДДС и за доставката на храна до вкъщи</p><p>

Депутатите решиха: 9% ДДС и за доставката на храна до вкъщи

ДДС за доставка на храна до вкъщи пада от 20 на 9%. Това...

на 19.11.2020

От името на "Обединени патриоти" Мария Цветкова изчете декларация. Темата й беше за утрешния празник Въведение Богородично - Ден на християнското семейство и християнската православна младеж. В нея патриотите остро се противопоставиха на идеята на Урсула фон дер Лайен да се дадат повече права на джендърите и хората с всякакво сексуално самоопределение.

"Противопоставяме се на соросоидните организации, като БХК и ляво-либералните партии и провеждането на гейпаради, които са пошли", казаха патриотите.

Даниела Дариткова прочете законопроекта за изменение и допълнение на Закона за здравето. Тя се възмути, че и досега депутати от БСП отричат категорично да има пандемия и върлуващ вирус. Тя изрази и надежда, че разумните депутати ще подкрепят предложените предложения. Георги Йорданов от БСП взе думата и се оплака, че акустиката в залата не била добра и на задните редове не се чувало нищо. Той обаче не се съгласи с предложенията и отново повтори тезата на БСП, че те са ненужни.

От ДПС пък заявиха, че няма да подкрепят предложенията, защото били опозиция. Намерението на движението изрази Джевдет Чакъров.

В крайна сметка след почти едночасово размяна на мнения и становища, направените предложения бяха приети на първо четене с 106 гласа "за". 

Подир това се пристъпи и приемането на второ гласуване на Законопроект за изменение на Закона за изменение и допълнение на Закона за опазване на околната среда.

На второ четене беше приет и законопроектът за допълнение на Закона за задълженията и договорите, с който т.нар. вечен длъжник повече няма да има. Решението беше прието с ръкопляскания от депутатите.

Пристъпи се и към второто гласуване на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за личната помощ. Там от БСП отново бяха най-гласовити, но не с предложения, а само с констатации. Кутев и Стойнев от БСП влязоха в разпра с водещия заседанието Валери Симеонов, че влизал в диалог с изказващите се депутати. "Оттук нататък ще правя това, което искате - ще отнемам думата!", сопна им се Симеонов.

Разискванията по промените продължават вече втори час и беше направено предложение от Валери Симеонов времето на заседанието да бъде удължено до приемане на целия дневен ред, както и да отпадне парламентарният контрол, който трябваше да започне в 11 часа. 67 народни представители приеха предложението му. 

Валери Жаблянов се изказа от името на отцепниците от БСП прогресивни социалисти, че отмяната на парламентарния контрол не говорил добре за управляващите.

Драгомир Стойнев изчете декларация от името на БСП. В нея социалистите се похвалиха, че в Брюксел взели под внимание предложението им националните парламенти да одобряват проектите за възстановяване на ЕС от пандемията.

След повече от три часа и половина изказвания и разисквания, законопроектът за изменение и допълнение на Закона за личната помощ бяха приети въпреки яростната съпротива на социалистите Антон Кутев и Надя Клисурска.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 22718
архив

Двама си говорят:
- В неделя ще водя тъщата до битака.
- А колко ще и искаш?

x
САМО В ПИК TV: Изплува тайната и невъзможна любов на Мариан Вълев-Куката (ВИДЕО)
x
11-те правила за връзка тип „просто секс"
x