Вход
София
Времето в София 16 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите се хващат за гушата заради хазарта (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите се хващат за гушата заради хазарта (ОБНОВЕНА)

на 29.01.2020
27594
7
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите се хващат за гушата заради хазарта (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
29.01.2020
7
27594

Депутатите започнаха обсъждане на първо четене на промените в Закона за хазарта, внесени от лидера на НФСБ и депутат от "Обединени патриоти" Валери Симеонов. Според тях частните лотарии трябва да преминат към държавата, данъчните ставки да се изравнят и всички търговски обекти, които предлагат хазарт, включително и местата, на които се продават талончета от частните лотарии, да се отдалечат най-малко на 300 метра от училищата.

Предложенията бяха приети на първо четене от бюджетната комисия в парламента.

В това притежателите на хазартен бизнес и най-вече Валил Божков, който е основен спонсор на футболния клуб "Левски" видяха опит за одържававане на хазарта, а той заяви, че ако това се случи, ще прекрати финансирането на отбора и направи специална среща с привържениците на клуба, на която безпрецедентно бяха поканени и медии. Премиерът Борисов пък се срещна с представители на фенските структури на отбора и ги посъветва да придобият акциите му, за да не зависи от спонсори. Футболните фенове са нащрек.

"Надявам се този път да бъде сполучлив опит за ограничаване на хазартните игри в нашата родина", заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който е и вносител на промените в Закона. Той допълни, че с тези промени се цели да се въведат по-строги мерки за лотарийните игри. Симеонов изтъкна, че според криминалната статистика се увеличават престъпленията заради хазартна зависимост. Той цитира и дело от Европейския съд, където ясно са изложените вредите от хазартните игри, като носят вреди дори за здравето. 

 

 

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че властта трябва отново да затегне мерките заради увеличените случаи от коронавирус?
Общо гласували: 10339
архив

Една майка се провиква от плажа по посока на морето:
- Иванееееееееее, излез от водата!
От водата се подава една глава и Иван отвръща:
- Защооо, студено ли ми е?
- Неее, гладен си!

 

x