ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДПС с кървава декларация срещу Радев: Самозабравил се е, поставя се над законите и Конституцията (ОБНОВЕНА)

Час Пик ГЛАВНА

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДПС с кървава декларация срещу Радев: Самозабравил се е, поставя се над законите и Конституцията (ОБНОВЕНА)

293091
на 15.09.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДПС с кървава декларация срещу Радев: Самозабравил се е, поставя се над законите и Конституцията (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Намери се президент, който реши, че Конституцията и законите, нямат никакво значение. Този президент или се е самозабравил, или прокарва идеите за президентска република. На този президент искаме да му кажем, че с действията си той руши мира и демокрацията. 

препоръчано

Това прочете в декларация от трибуната на Народното събрание председателят на ДПС Мустафа Карадйъ.

"Няма такъв прецедент в най-новата ни история. Разбирайки, че въпреки различията, нещо трябва да ни обединява. Основните стълбове крепят държавността. Намери се президент, който реши, че Конституцията и законите, нямат никакво значение. Този президент или се е самозабравил, или прокарва идеите за президентска република. На този президент искаме да му кажем, че с действията си той руши мира и демокрацията. За пет години не успя да осмисли президентската институционалност. За пет години не успя да разбере подкрепата на гражданите. Ние не се уплашихме от тоталитарната власт и се борихме в името на общочовешки ценности и победихме. Няма да позволим някой случайно попаднал в политиката да разруши всичко“, прочете Карадйъ.

Той не пропусна да атакува и служебния вътершен министър Бойко Рашков.

“Ние искаме да говорим и за активните мероприятия на вътрешния министър от служебния кабинет и акциите. Служебният кабинет на Радев показа лицето си - далеч от прокрамираните цели. Поведението на служителите на реда, акциите, могат меко да бъдат наречени репресия и унижение", заяви той.

По думите на председателя на ДПС, с действията си Бойко Рашков, е унижавал хората, разделяйки ги по етническа принадлежност.

Държавността е под нарастваща заплаха, предупреди Мустафа Карадайъ.

"Български граждани, не се страхувайте от самозабравили се полицаи и министри, ако не нарушавате законите и правилата. Конституцията важи еднакво за всички. И ако Конституцията и законите се нарушават от министри полицаи, трябва да вдигнем глава и да го заявим ясно. Да кажем твърдо, че сме за европейско бъдеще, за силна и просперираща България. Нека отговорно да направим своя избор, нека да не променим модела на ГЕРБ, но не с по-лоша версия на същия модел", продължи да чете Карадайъ.

Сподели:
Бомба x
Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат Екогласност: Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат "Екогласност": Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 317
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това