Вход
София
Времето в София 6 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Екологът Емил Георгиев с разтърсващи разкрития за олигарха Прокопиев - преживях опити за подкупи, заплахи и покушение заради "Каолин" (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Екологът Емил Георгиев с разтърсващи разкрития за олигарха Прокопиев - преживях опити за подкупи, заплахи и покушение заради "Каолин" (ОБНОВЕНА)

на 19.12.2017
92502
10
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Екологът Емил Георгиев с разтърсващи разкрития за олигарха Прокопиев - преживях опити за подкупи, заплахи и покушение заради "Каолин" (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
19.12.2017
10
92502

Екологът Емил Георгиев, който пръв подхвана битката с подсъдимия олигарх Иво Прокопиев със запорирано имущество, прави още разтърсващи разкрития за безобразията на "Каолин" и за агнешкото мълчание на неговото ГМО "Зелените" около огромните вреди, които компанията е нанесла в региона.

И още: за новите цени на водата и за цените и качеството на храните по празниците, които потребителската федерация, ръководена от Георгиев, ще наблюдава.

"Тези дни един от последователите на Прокопиев, проф. Евгения Дайнов написа в медиите -бухалки на Прокопиев, че такива като мен "злобеят с миша страст". Трябва да кажа, че не злобея, но идея си нямате какво съм преживял. Първо имаше опит за подкуп, при мен дойде виден хасковски бизнесмен и ми каза, че няма нужда да отваряме темата за "Каолин", имам и свидетели. Аз категорично отказах. След това имаше натиск върху членовете на инициативния коменитет в Меричлери, след това имаше развиване на болотова на колата ми, след това имаше открита заплаха от един човек от София, който ми каза, че Прокопиев щял да ми види сметката". Тези шокиращи данни изнесе Емил Георгиев в студиото на ПИК TV.

Той припомни, че още през 2010 година е изнесъл истината за криминалната приватизация на Прокопиев и сега всичко това е потвърдено. "Всичко започна на 30 април 2010 година, като получихме информация за концесия в Разград от Трайчо Трайков, койт подвежда Министерски съвет и така се предоставя възможност на Иво Прокопиев, като ние тогава атакувахме в съда и предотвратихме всичко", заяви Георгиев. Именно тогава започнали и атаките срещу шефът на Екогласност, като дори и КНСБ излязъл на протест в полза на подсъдимия олигарх. 

Шефът на Екогласност показа в студиото и натиск от страна на немския посланик, който е оказвал натиск върху министъра на икономиката, по онова време Драгомир Стойнев, който е прекратил концесията. След това обаче идва служебно правителство на Плевнелиев с министър Васил Щонов, който отменя решението на Стойнев в полза на Прокопиев. "Това е поредната брънка, с която се доказва влиянието на Прокопиев върху властта.

"Точно във вашето студио навремето казах, че ако наглостта има криле то Прокопиев ще кръжи над Сингапур". В края на 1999 година Каолин като държавна фирма разполага със суровина на обща стойност 5 млрд. лв., а е оценена на 45 млн. лв., след това е преоценена от фирмата на Прокопиев "Булброкърс" на около 2 млн. лв. и брат му го приватизира.

Общо те са платили не повече от 1 млн. лв., а продадоха за над 150 млн. лв. предприятието. Като печалбите в "Меричлери" те декларират 2 млн. тона варовик, концесионната такса е 44 ст. на тон, изкупуват се за 28 лв. на тон, а чистата печалба е 17 лв., а чистата печалба на Прокопиев за този пероид е около 30 млн. лв., като сега същият говори за репресия.

"Не ми се иска да отварям темата за замърсената вода с арсен, мои приятели починаха от левкимия. Моят приятел Танко, два дни преди да почине каза така: "Тези са мафия, моля те Емо продължавай борбата, аз си отивам". Той говори за репресии, но не споменават за това, как принуждаваха хората да си продават земите, а в резултат на тази кариера убиха над 150 дкра частни земи".

Георгиев разказа и куриозен случай на едно от заведените срещу него дела от Прокопиев. "На едно от съдебните заседания негов свидетел беше Галя Прокопиева, която каза, че когато Прокопиев ходел на Женския пазар да си купува краставици, продавачките отказвали да му продават, защото го обвинявали, че е лош".

За протеста, който се състоя преди дни пред КЕВР за повишаването на цената на водата, Георгиев е бил там в качеството си на председател на Федерацията на потребителите в България. "Ние ще сезираме прокуратурата за увеличението на цената".

Помолен от водещата да коментира позицията на Екогласност за втори лифт на Банско, Георгиев заяви, че това категорично няма да навреди на екологията. "Като става дума за далекопроводи никой дума не казва, но за втори лифт на Банско, скачат всички. Ние отдвавна твърдим, че те изпълняват поръчки от швейцарски фирми, не само за Банско, но и за Кресненското дефиле. Там през метър има кръстове от загинали хора, което ще тежи на съвестта на тези хора".

На въпрос дали "зелените" някога са казвали нещо за замърсяването на "Каолин" и "Меричлери", Георгиев заяви, че "мълчат като глухарчета през любовен период". Инж. Георгиев заяви, че именно той е пуснал снимките за вилата на Прокопоиев и дясната ръка на олигарха, който е застроил незаконно част от крайбрежието.

Сподели:
свързани новини
ИЗВЪНРЕДНО! Емил Георгиев хвърли бомба: Повдигат обвинение на Прокопиев за "Каолин" ИЗВЪНРЕДНО! Емил Георгиев хвърли бомба: Повдигат обвинение на Прокопиев за "Каолин"
В близките дни ще бъде повдигнато обвинение на Иво...
на 30.11.2017
Напиши коментар »
(10)
1
РОШКО КА-ПУТА LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е-бан от руски тираджии преди 7 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
2
Ekо организациите са тясно свързани е управлението на ГЕРБ. Това е известно, затова, когато ПИК кажат "добро утро" погледнете на запад - слънцето залязва. Лъжи и инсинуации ни следват навсякъде в този жълт сай. Прокопиев май се явава изкупителната фигура за престъпленията на държавните крадливи управници през последните 9 години. НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ!!! ЛЪЖАТ ВИ!
3
Вие си пишете глупостите,а аз си печеля кинти http://kmoney.club/5149602269503/
4
Прокопие ФПУДКАТА !.....ПРОКОПИ ТРЕА А БУДЕ ОБЕСЕН НА ХАЛИТЕ !.....
5
Склонен съм да му повярвам защото у нас думата олигарх е по-мръсна от думата еколог.
6
Отново прах в очите за балъците.Не е виновен Прокопиев, а тези, които му набутаха авантата, и го търпят и закрилят.Като се започне от МАНГАЛЧЕТО Костов, та до наши дни.Всички те са за зандана.
7
Дългият Инкасатор, еднорък и страшен, първо че си убърще газа със Поркопи и после че го върне у на Бойко остата... Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!!
8
този другар (псевдо еколог) е един от най-големите рекетьори в БГ. лично е идвал няколко пъти в фирмата на сестра ми и заплашвал с "РАЗКРИТИЯ" ако не му се плати някой друг проект. предлага и тарифа за участия в предавания. Така, че и дума не може да му се вярва ...
9
Меката диктатура се налага тогава, когато властта овладее всички инструменти за формиране на народната воля с изключение на изборите. Тези инструменти включват: - партии и движения - медии - граждански организации - бизнесасоциации - профсъюзи Когато властта овладее или обезсмисли и изборите, диктатурата става твърда. Технологии При меката диктатура "формирането на народната воля" става не с преки забрани и изпращане в трудови лагери, а по заобиколен път. Чрез подмяна, сплашване, инфилтриране на ръководството на организации, прекупуване, лишаване от ресурси, кооптиране, фалшифициране на опозицията. Ключова за реализацията на тази схема е липсата на независима съдебна власт и регулатори. Има ли меката диктатура нужда от фюрер? Всяка концентрация на власт води и до естествена персонификация и превъзнасяне на "изключителните" качества на определен лидер, дори когато такива отсъстват. Меката диктатура се характеризира с опортюнизма на цяла група заинтересовани играчи да направят "своя" кандидат едноличен лидер и така да се разправят с конкуренцията. Ако тези играчи имат медийна империя, тя се "лепва" за водача и започва да го славослови до Бога. Останалите политици не стават за чеп за зеле, а той е поне канелка. А всъщност е нещо много по-голямо. И т.н. Хитлер идва на власт, без да има мнозинство, с аргумента, че "така са ги подредили хората" и понеже правителство е необходимо, неговото е единственото възможно. Той идва на власт и с подкрепата на големия бизнес, който вижда в негово лице някакво решение срещу нестабилността и заплахата от комунистите. Точно този опортюнизъм е характерен за всеки хибриден режим, за всеки преход от демокрация към нещо друго. Чрез взаимодействие и надхитряне между потенциален лидер и неговия антураж ерозира разделението на властите, а с това си отива и демокрацията.
10
http://s4.pic4you.ru/y2018/02-13/12461/6183409-thumb.jpeg Здоровенный босс трахает в жопу сексуальную секретаршу азитку на собственном столе. Разогнав всех по домам, он пригласил девчоночку в личный кабинет, надел презик и грубо вздрючил ее в узкую попочку на собственном столе... Смотрите порно с азиатками секретаршами и наслаждайтесь бешеным анальным поревом с азиаткой...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 15693
архив

В живота трябва да се опита от всичко. "Всичко" обикновено означава наркотици, екстремни спортове и извратен секс. Интересно е че доста по-рядко "всичко" означава ядрена физика, фитнес и шахмат.

няма нови новини
Днес: 11
hot
най-четени новини в момента
сега
1292
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Правителственият авиоотряд с разкрития за инцидента с "Фалкона" на Борисов - шефът Коджейков съветва да се купи нов самолет (ОБНОВЕНА)
x
ГРАДУСИТЕ СКАЧАТ: Бирата в Русия става... водка
x