ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Екшън в парламента - Караянчева спря микрофона на Драгомир Стойнев, сряза го: Не ми потропвайте по трибуната! (ОБНОВЕНА)

Политика

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Екшън в парламента - Караянчева спря микрофона на Драгомир Стойнев, сряза го: Не ми потропвайте по трибуната! (ОБНОВЕНА)

55938
на 29.11.2019
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Екшън в парламента - Караянчева спря микрофона на Драгомир Стойнев, сряза го: Не ми потропвайте по трибуната! (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за Министерството на вътрешните работи. На първо четене ще се гледат и промени в Закона за изпълнение на Конвенцията по касетъчните боеприпаси и Конвенцията за забраната на използването, складирането, производството и трансфера на противопехотни мини и за тяхното унищожаване.

препоръчано

Във времето за парламентарен контрол на въпроси ще отговарят министрите Кирил Ананиев, Петя Аврамова, Бисер Петков, Боил Банов, Нено Димов, Красен Кралев, Росен Желязков и Младен Маринов.

Промените в Закона за МВР не се харесаха на социалистите, които настояха за пълна промяна на закона. Каква точно да бъде тя, червените не уточниха. Красимир Ципов от ГЕРБ отчете, че полицията през последните две години, е успяла да намали значително броя на катастрофите и битовата престъпност. 

"Скоро нов закон за МВР няма да има, защото скоро нови управляващи няма да има", посече червените мераци Маноил Манев от ГЕРБ.

Драгомир Стойнев от БСП пък намеси здравеопазването в темата за МВР. Той просрочи времето си за изказване и това принуди председателката Цвета Караянчева да му спре микрофона. Шефката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова призова да се спазва редът в залата и изобличи социалиста Стойнев, че не е направил предложението си за изслушване на вътрешния министър по надлежния ред. Самият Стойнев изпадна в дива ярост и не спря да вика и апострофира говорещите от трибуната.

"Не бе, когато става въпрос за спешен прием... вчера се разбрахме, не си спазвате обещанията, за процедура...", изскочи отново на трибуната Стойнев. "Вие лекар ли сте, г-н Стойнев? Не ми потропвайте по трибуната. Пийнете си водичка", скастри го Караянчева и отново му изключи микрофона. "Добре бе, нервирах се. Да дойде тука здравният министър в 11 часа", ултимативно изкрещя Стойнев.

"Тази трибуна не е ваша, за да казвате не ми потропвай по трибуната", направи се на остроумен бившият съпруг на генерал Деси - Георги Свиленски. В крайна сметка предложението за изслушване на Кирил Ананиев беше подложено на гласуване, като се наложи прегласуване - 69 депутати бяха "за", трима против, 68 се въздържаха. След прегласуването предложението на социалистите не беше прието.

Пламен Нунев направи предложение срокът между първо и второ четене на промените на закона да бъде увеличен на три седмици. Предложението му беше прието със 129 гласа "за" и без нито един против.

Сподели:
Бомба x
Зодиите, които са готови на всичко, за да постигнат целта си Зодиите, които са готови на всичко, за да постигнат целта си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 108
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това