Вход
София
Времето в София 25 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Жега в офиса на Мая Манолова - омбудсманът с разкрития за битките й срещу монополите, подкрепата на Борисов за закона срещу ЧСИ, борбата с рака, която я свързва с Нана (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Жега в офиса на Мая Манолова - омбудсманът с разкрития за битките й срещу монополите, подкрепата на Борисов за закона срещу ЧСИ, борбата с рака, която я свързва с Нана (ОБНОВЕНА)

на 03.08.2017
5708
20
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Жега в офиса на Мая Манолова - омбудсманът с разкрития за битките й срещу монополите, подкрепата на Борисов за закона срещу ЧСИ, борбата с рака, която я свързва с Нана (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
03.08.2017
20
5708

Премиерът Бойко Бррисов дал рамо на омбудсмана Мая Манолова за законодателните промени, с които ще бъде ограничен произвола на частните съдебни изпълнители и битката с монополите още в началото на новия парламентарен сезон.

Това стана ясно от интервюто на Мая Манолова пред ПИК TV.

Вчера омбудсманът подкрепи и телевизионната водеща Нана във Варна в битката ѝ с коварната болест. "Направих го и като омбудсман, и като гражданин, и като жена, която е преживяла това. Нана говори за това и аз разбрах, че трябва да се говори. Никой от нас не е застрахован от това. И политиците и хората в институциите трябва да знаят, и че никой не е застрахован от нещата, които ЧСИ-тата и монополите причиняват на гражданите", заяви Манолова пред камерата ни.

Омбудсманът чака подкрепа и за законодателните промени, които е предложила в защита на работници и майки от фалирали фирми, които с месеци не получават дължимите заплати. "Няма значение кой ще го направи - Борисов, Нинова, Симеонов, важното е работата да се свърши и хората да получат онова, което им се полага", отсече Манолова.

В препълнената приемна се срещаме и с известния продуцент и пиар Нидал Алгафари, която търсеше подкрепата на Манолава за сирийци, които от дълги години живеят в България, женени са за българки и имат деца, но не могат да получат българско гражданство заради законови бъркотии. Манолова се нагърби да проведе разговор с правосъдния министър Цецка Цачева и да се търси изход от омагьосания кръг.

Голяма група учители от СГМ чакаше, за да получи подкрепа от обществения защитник в битката си да спаси несправедливо според тях уволнените учители от тяхната реномирана гимназия.

Над 20 хиляди жалби постъпили при Мая Манолова, откакто встъпила в длъжност

Над 20 хиляди жалби постъпили при Мая Манолова, откакто встъпила в длъжност

Най 20 000 жалби са постъпили в институцията от момента в...

на 30.07.2017

А всички, които са се пребили по тротоарите на софийските улици заради разнебитени плочки и дупки, веднага да заведат дела срещу Столична община. ПИК съобщава на пострадалите, че става медиен партньор на инициативата и ще съобщава всички такива случаи.

В огромния коридор пред приемната в четвъртък буквално нямаше празен стол, а Манолова заяви пред камерата ни, че не е нужно хората да чакат само приемния ден и да се доредят при нея след месеци, а могат да идват всеки ден, тъй като нейните експерти ще ги посрещнат, ще ги изслушат и ще им помогнат да напишат жалбите си, за да се придвижат максимално бързо.

Кой и с какви жалби чука на вратата ѝ днес, обузда ли вече произвола на частните съдебни изпълнители, спря ли терорът на монополистите над гражданите? И какви нови инициатеви замисля обществения защитник в полза на гражданите - вижте отговорите в интервюто на Мая Манолова ексклузивно пред камерата на ПИК TV: 

Има теми, проблеми, които са изключени от правомощията на институцията, но това, което се опитваме да правим, е поне да дадем съвет на гражданите. понякога става дума за недопустими жалби, но ние се опитваме адекватно да посъветваме гражданите. Има проблеми, които не могат да бъдат решени - примерно спор за ограда, което е много важно за хората. Опитваме се да им обясним, че трябва да се примирят с това.

Подкрепата ми за водещата Нана я направих като омбудсман. Знам, че темата е много лична, знам, че не е за телевизия, знам, че това е мой личен проблем, но като видях какъв ефект имаше изказването на Нана, реших, че може би тя е права и за болестта трябва да се говори, за да се даде кураж на жените, които имат този проблем. 

Доста страшно звучи първоначално диагнозата и жените имат нужда от подкрепа, на първо място от близките си, но на втори план и от обществото и други жени, които са минали през това. 

Никой не е застрахован, включително да загуби жилището си, да го подгони ЧСИ, така че нека всеки гледа през тази призма, че на всеки може да му се случи и че начинът, по който ще се отнесе към друг човек, е важен.

Имаме много битки с много резултати. Не мога да се оплача от институциите, разбира се, понякога тонът ни е много гневен, но нещата се решават и с нашите препоръки проблемите се разрешават.

Занимавам се и с една друга битка - битката за детските градини в община Исперих. Преди два дни хората ни писаха ,че им се закрива училището. Там има 70 деца, в най-голямата жега на обяд се бяха събрали доста хора и казаха категорично, че си искат училището. Тези деца ще намалеят с 11, защото 8 клас преминава към гимназиалната степен. 

Накарахме министъра на образованието да си отмени заповедта, благодаря, той го направи. Свършихме работа, мина през държавен вестник отмяната. Но има и 7 детски градини, които общинският съвет е закрил, за да не ги издържа, и там има апетитни терени, които може да бъдат продадени. Имам данни по колко декара се водят на всяка детска градина. В две от детските градини има 16 деца - това е много за едно село. Става дума за с. Белинци. Слушах министъра на образованието, който каза, че за 4-годишните е задължително да се посещава детска градина. Правителството обяви приоритет образование и всички институции да са накрак, ако трябва и с МВР да ги взимат. Е, добре, тогава къде ще пратиш тези деца на детска градина. Има драстично разминаване на това, което се случва с центъра и това, което се случва по места. 

Свързах се с ръководството на двете партии там и с областния, и с народните представители в региона и няма да оставя този въпрос така.

И тук няма пробив - всички политически сили са се сговорили и са на едно мнение. Но не е нормално да има обявен приоритет образование и да трябва всички деца да са в училище и детски градини, и в крайна сметка реално да препятстваш достъпа.

Ще направя всичко възможно да останат и детските градини, а за целта кметът трябва да си промени заповедта.

Битката за ЧСИ е в разгара си. Мина на първо четене, което е важно и благодаря на депутатите, защото съпротивата и интересите са огромни. ЧСИ са 200, особено тези в големите градове, особено тези, които работят с големи клиенти, банки, монополни дружества, генерират огромен ресурс. Таксите са неограничени. Това е единствената работа, в която за 2 часа можеш да генерираш огромен хонорар. Един опис отнема еднакво време за по-евтин и по-скъп имот, но за опис на имот за милиони, взимаш стотици хиляди.  

Искам за гражданина повече да не е възможно той да бъде съден, а да не знае. Защото много често един човек, който може да плати 200-300 лева, не знае, че е съден. Ако си осъден без да знаеш, отиваш на ЧСИ и за дълг от 200 лева, може да бъде блокирано цялото ти имущество. Второто, което трява да се случи е, да има съразмерност между принудата и размера на дълга т.е. 200 лева да не те блокират изцяло с всичките ти сметки. Трето, трябва да има размер на таксите за ЧСИ, т.е. те да са разумни. 

така че да не се случва за 20 лева неправилно паркиране да плащаш 1020 лева.Трябва да може и да обжалваш оценката на жилището си, когато го продават, а не да го продават на безценица. 

Словения е осъдена, например, на 85 хиляди евро, че е продавала имоти много под пазарната цена. 

Петото, което е важно е, гражданинът да може да плати още по време на съдебния процес.Сега, по време на делото, трябва да има една банкова сметка на кредитора и ти да си платиш тези 200 лева на кредитора. 

За битката с монополистите, чиито съоръжение минава през имотите, Манолова каза, че решенията на КЕВР винаги са в интерес на Топлофикация, примерно. Те също имат лоби. 

Прави се проверка, справка и след като се намесим, въпросите се решават, но ние не можем да решим въпросите на всички граждани. 

Вчера един гражданин на варна ми обърна внимание какъв приход на ЕРП носят едни диодчета, които всеки има в електромера, когато токът бъде изгасен. Тогава светва еедно диодче и то е собственост на ЕРП, във варна това е Енерго Про. И то ти начислява 25 ст. И от 1 милион потребители, сметни колко прибира ЕРП-то. На ЕРП-то това са разходите за заплати. От едно диодче ти си покриваш разходите за заплати. 

Не съм проверила това, но ми обърнаха внимание, и то човек, който разбира и се занимава с проблема, в час е. 

Вчера хората във Варна в крайна сметка наложи извода, че ЕРП трябва да се затвори. Не съм разсъждавала и не съм мислила по тази тема, но гневът се натрупва, защото ти плащаш без да потребяваш. 

Вчера една от срещите ми беше с хората на Пикадили - 700 души. Те не могат да си оформят трудовите правоотношения и да си вземат майчинството, отпуските и пр. Вчера бяха дошли пак същите работници, за да видим какво става със заплатите им и с майките, които родиха и децата станаха на по 5-6 месеца във времето, когато се развива казусът. Те имат проблеми с получаването на майчинството. Оказа се, че те трябва да пътуват до София и да си прекратят трудовите отношения. Те формално могат да напуснат, но защо да го правят, след като работодателят им дължи пари и трябва да им внася осигуровки. А и сме в България, където раждаемостта е проблем. 

Терористът е безхаберието на държавата до този момент. Сега пречупихме правилата през предложенията, които съм дала. Първо, да се забрани да се прехвърлят фирми или да се дават под наем, без да е платено на работниците. Ако това съществуваше в законодателството, собствениците на Електра щяха да са изчистили всичко към работниците. 

Много се надявам да убедя депутатите, но трябва всички да гласуват, за да мине това. От мен хората очакват резулатат. за да постигнем този резултат, е важно да се приеме. От мен се очакват решения и за да постигна тези решения, аз трябва да убеждавам освен опозицията и мнозинството, особено, когато каузите са справедливи. Успях да убедя и Бойко Борисов да помоли парламентарната си група да подкрепи промените за ЧСИ и модерното робство. Надявам се това да се случи и темата да приключи - ЧСИ и наглите работодатели. Не искам резултатът да е мой, нека е на Нинова, Борисов, Кирилов, но нека работата да се свърши. 

Борбата с корупцията трябва да е приоритет, защото хазната ще се напълни, ако работи антикорупционното законодателство, и ще има повече пари за хората.

Това, което ме притеснява е, че никой не следи обещанията на политиците. Според мене имаше референдум, сериозен вот от 2,5 милиона български граждани, една голяма група граждани знаеха за какво са гласували по референдума на Слави. 

Сподели:
свързани новини
Мая Манолова подкрепи Нана в битката с рака Мая Манолова подкрепи Нана в битката с рака
Омбудсманът Мая Манолова подкрепи кампанията на Нана...
на 02.08.2017
Напиши коментар »
(20)
1
Издигането на партийната секрекарка и доказана лъжкиня др. Цецка Цачева за кандидат-президент и назначаването й за правосъден министър е интелектуална обида за всички читави хора.
2
Pa4awra
3
Пчеличката Мая е част от продажната банда, която създаде крадливите закони с които уж сега се бори !!! Само тъпанари могат да се вържат на въдицата и.
4
Mnogokratna pa4avra, Tito. Sasipa semeistvoto na muhlyo Angel ne be ednoto 4ukane. Rak. Rak ot gnusni nomera. Taya 4e ombusmastva. Pa4avre ne ami pa4avra.
5
ДА И ПОДАДЕ ОТ СУДЖУКА СИ, ЧЕ КОМУНОИДНИТЕ САМО ЗА СУДЖУКА МУ ГОВОРЯТ, ИСКАТ ДА ГО ЛАПАТ!...
6
Затова ли ЧСИ-тата станаха като оси. Грабят като за последно.Докато умните се наумуват, лудите се налудуват.
7
А бе овцо, посто продажните депутати не искат да изпълняват Директива 3 на ЕС, която гласи, че не поискаха услуга не е дължима.Не може хора, които нямат 20 г. радиатори, да се дават на. ЧСИ. А преди това и съдебната система е със съмнение за. продажност.
8
Каква е ползата от тази червена пачавра? Кога ще бъде ефективно съдена за костинброд?
9
Кака Мая лепи безотказно на суджука който Борисов не консумира заради високо кръвно. Ама всяко нещо има два края!
10
Моля да бъде дискутирано следното предложение:Избирателната възраст в страната да стане 21г.,Избируемата възраст 30г.,При пенсиониране на лице по възраст и стаж,да отпаднат за него всички задължения към когото и да било.
11
Ние сме група от 60 човека от Белослав Варненско ,роми от клана на копанарите - най-работливата част от това малцинство След промените в Белослав няма работа и ние вместо да крадем ,започнахме да вадим морски червеи от Белославското езеро и да зареждаме риболовните магазини по черноморието,така ровейки в тинята изкарвахме пари да преживяваме.Това до преди 10 години когато се появиха едни хора и казаха ,че са купили езерото и само те могат да вадят червеи и ако някой от нас се осмели да вади и зарежда магазини без тяхно знание ще бъде бит.Режеха гуми на колите, биеха хората и така започнахме да работим за тях.Показаха някакви документи от Басейнова дирекция -Варна ,че само те могат да вадят червеи.Обещаха ,че ще ни водят на работа събраха ни трудовите книжки и обещаха ,че ще ни плащат осигуровки и здравни вности,че ще ни осигу- ряд лодки ,такива са изискванията на ИАРА, спасителни ризи и работно облекло.Но до днес не са ни направили никакви вноски нито за пенсии нито медицински осигуровки,вече 10 години.Който пита за това най много да изяде някой шамар Разбрахме ,че за концесията на езерото не са платили нито лев а и тя е незаконна . езерото не може да се отдава на концесия.Зареждат се около 100 магазина от Шабла до Синеморец от май до декември всеки ден по 50 порции на магазин общо 5000 порции.На шефовете им остават чисто след като ни платят- 5000 лева на ден,защото не се издават фактури на магазините не се плащат никакви данъци.Работно облекло никой не е получавал,лодки не сме виждали ,работим на салове на които са седнали четири берачки без никакви спасителни жилетки а много от жените немогат да плуват.Преди години един от вадачите се удави и това да се случи отново е въпрос на време.Ние искаме да си получим парите за осигуровки и здравни осигу- ровки за тези 10 години.Това са снимки на нашите работни салове и работното ни място.Освен това искаме тези алчни хора да да получат това което заслужават - шефовете карат БМВта а нямат пари за спаситерни жилетни,лодки и осигуровки Писали сме до много медии и до Господарите на ефира но до сега нищо ,надяваме се ,че сега някай ще се намеси Искаме да се провери как и на какво основание басейнова дирекция -Варна е дала на концесия белославското езеро на часни лица Колко е спечелила държавата от тази концесия - отговор нула лева Как е възможно да се извършва стопанска дейност без да се издават фактури - парите се прибират "на джоб"моля проверете в градовете от Шабла до Синеморец има ли магазин на който да са издали фактура в последните 10 години,съответно не са плащани никакви даданъци към държавата Къде са нашите осигуровки ,къде са лодките,спасителните ризи,защо проверките от ИАРА не санкционират шифовете,какви са рушветите Елате в Белослав елате в циганската махла попитайте за черварите и говорете с нас,елате на работната площадка на 2 км. от гара Белослав в посока Девня елате е вижте как робите на царете на сивата икономика по 12 часа сме в батака Потърсете и шефовете Красьо,Ясен,Матьо от Варна,Кристиян от Белослав - попитайте ги колко данъци са платили за последните 10 години,колко фактури са издали ,на колко хора са откраднали парите за осигуровки ,как се чувстват в БМВтата,как спят, Не е ли време данъчни,икономическа полиция да потърсят парите откраднати от държавата Как се дава на концесия езеро което е публична държавна собственост и то за 0 лева на година
12
Браво , Мая! Боец си! Такива трябва да бъдат всички, които дръзнат да се катерят към властта. Да правят всичко възможно хората да усетят , че има справедливост и че има закони в страната.
13
А бе маята била Господ.....ха-ха-ха!!!!!
14
да се ограничи произвола на държавата спрямо българския народ Мая а не на частните съдебни изпълнители! Какво каза Владо Беряно по нова в сутрешния блок превителството изнудва гражданите на БГ с рани закони от социалистическо когато нямаше частно сега искат ЧАСТНИЦИТЕ ДА ИМ ПРОВЕРЯВАТ СТОКАТА И ОБОРОТА И ПЕЧАЛБАТА и да им вземат част от припечеленото в ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ.Разбирам ако държавата ни е осугурила работно място и заплата с която да се издържаме Ок нека ни проверява дали не крадем и дали сме коректни с работодателя ама то какво нищо не ни осигурява ние сме си в частния магазин в личен имот а ни правят проверки и ни искат пари.
15
Мая, нещо за Теленор. Защо при прекратяване на договор вече законът е за три месеца след прекратяване Виваком и МТел, а при Теленор, нещо... отвсякъде ни ограбват.... не че подписващи договора са идеални, прави, но след като тук няма живот и тръгват от тук, а и там парите не растат по дърветата, тая държава само пари, далавери, и то само при обикновените хора, а не при хора от дс, учени, само страх, само деградация, стрес, много хора си отидоха от този свят. там наблегнете, а относно рака, много хора са с карциноми, дори преди години 199, 2003, в съда бяха отхвърлени и загубени много дела с подобни, а вие поне работите, а и в нс, над 70 са, и ми говорят за справедливост, няма справедливост и никога няма да има........ ТЕЛЕНОР, и по-малко със заплахите, парите ви ще бъдат върнати до стотинки, макар че не са говорили две години, но пусти закони, закони само за богаташи, за вас чорбаджиите, от бедните на вас бедните и по този начин станали богаташи, с цурвули ходихте, а сега ,???? халал да ви са нашите пари, щом се чувствате щастливи, да ви е сладко, кгбдсцкнабкп, живи и здрави бъдете, и до 107 години живейте, макар и с ракови новообразования(нямам предвид всички????)
16
В нормалното Българско законодателство преди 100г. е казано,че лице пенсионирало се по възраст и стаж...т.е.старост,която за тогава е определена на 60г,за същото от падат всички задължения,към банки,частни кредитори и др.,последните трябва да се съобразяват с това.Не може пенсионер да изплаща дългове на някой си.При тая немотия, и така наречения "лош материал",израз на един ояден и самозабравил се ръководител на държавата т.е пенсионерите от какво ще живеят,да ровят в кофите за боклук,пенсионирани учители,лекари и др.!Това е умишлен геноцид срещу българите,моля мислете и подкрепете...да свалим сегашните политически богаташи,мерзавци...времето настана.
17
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
18
Ipre myro software and fluke manual http://olidebche.7m.pl/hizimimuk/training-in-tourism-in-greek.html Sp mybooks downloadable software http://taiprocwhiife.7m.pl/muluxyti/intuit-turbotax-business-2017-cracked-coju.html Fireworks cs3 win upgrade http://adelun.5v.pl/ciwulep/malwarebytes-anti-malware-v1-25-multilingual-winall-incl-keygen-crd.html http://raibrinotti.7m.pl/basom/advanced-system-care-334-keygen-patch.html imtoo windows mobile ringtone maker v1.0.12.0605 cracked quantiz kaboomz 4 free game download free download new 2017
19
Microsoft backoffice ae windows svr ent 2016 r2 64bit x64 w 25clt cd http://rticbiahoacu.7m.pl/zebyragav/apple-quicktime-pro-v7-4-5-multilanguage-incl-keygen-tsz.html Homestyles 7500 home plans pc http://norenalect.7m.pl/damumyh/windows-7-manager-12-1-x86-x64.html Red hat mw2315603rn rh jboss a mq 16 core standard http://landschifer.5v.pl/henapoku/perfect-world-international-wiki-classes.html http://alsurnogu.7m.pl/cugek/ultimate-patch-season-2017-version-11.html ulead dvd movie factory 3 full microsoft office professional academic 2017 win schulversion
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

Малко момче звъни на вратата на съседа. Когато вратата се отваря, то казва: – Чичо Пешо, мама каза да ти предам, че тате е за риба, а аз слизам да си играя на пясъка пред блока!

 

няма нови новини
Днес: 316
hot
най-четени новини в момента
сега
2007
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова и Георги Харизанов с горещ коментар за новите министри и президента - Радев нарочно търси скандали (ОБНОВЕНА)
x
Ето как да накараме мъжа да ревнува
x