ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Зверски задръствания в София заради тапите на безделниците на Бабикян и Манолова - палаткаджиите са само дузина, обърнаха центъра на клоака (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

Политика

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Зверски задръствания в София заради тапите на безделниците на Бабикян и Манолова - палаткаджиите са само дузина, обърнаха центъра на клоака (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

95243
на 03.08.2020
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Зверски задръствания в София заради тапите на безделниците на Бабикян и Манолова - палаткаджиите са само дузина, обърнаха центъра на клоака (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Зверски задръствания блокират столицата от 15 дни и то не само в пиковите часове, включително и през отпускарския август, когато градът е значително по-празен. Причината са непреодолимите тапи на три възлови кръстовища в София - на Орлов мост, пред президентството и Министерския съвет, а от два дни и пред Софийския университет. Метрото и градският транспорт са претъпкани, шофьорите, гражданите и гостите на града са бесни.

препоръчано

Полицията пази окупаторите, въпреки, че действията им са напълно незаконни. 

Метежниците към този час са едва дузина и на трите кръстовища, видя екип на ПИК. На място на "Орлов мост" има човека, които ядат и пият на сладки приказки, а пред Софийския университет на кафенце са няколко приятелки на печално известната подръжничка на Мая Иванова - Вера Иванова, чиито мъж я обвини, че е изоставила децата и заради любовник.

Още по-ужасна е ситуацията на бул. "Дондуков", където едва трима души пазят палатките на Бабикян и сие. Около палатките и шатрите гледката е отвратителна и центърът буквално е превърнат в клоака.

В същото време по целия бул. "Ситняково" има огромно задръстване чак до "Сточна гара", кошмарна е ситуацията и около Телевизионната кула във всички посоки. 

"Малко е затруднено движението, но не чак толкова. Не е това начина и мисля, че няма смисъл от това. Освен това са много малко хората по блокадите", заяви пред ПИК TV шофьор.

"Не знам за какво го правят, след като виждат, че това е тормоз за хората. Нямат искания и няма никаква причина. Сега е отпускарски сезон и някак се справяме, но това не трябва да продължава", каза пред камерата ни шофьор на кръстовището на бул. "Ситняково" и ул. "Гео Милев", където тапите са вече почти денонощни. 

"Това ми е работата и ми става все по-трудно. Казват, че са незаконни и трябва да си премахнат. Ако сега не беше август и имаше повече коли, не искам да мисля какво щеше да бъде. Не е това начинът и трябва да се прекрати", каза доставчик. 

"Имам карта за градския транспорт за една линия, а сега се налага да ползвам друга. Тук е кошмарно на това кръстовище. Чакаме автобусите и става много бавно", каза и столичанка, която се движи с автобусите и е принудена да сменя маршрута си, заради метежниците. 

"В София е мазало и не може да се кара отникъде. За да стигнем до някой адрес, минаваме през всевъзможни места. Постоянно ни прегряват колите от задръствания. А доставям храна и не е редно да ни пречат на работата. Вечер ни блокират и пицарията и се чудим как да си вършим работата. Не мога да кажа кой е прав, но повече пречат на обществото и е редно да се вземат мерки", каза доставчик на храна пред камерата ни, чиято кола е загряла от задръстванията. 

"И аз, и клиентите, които возя, не смятат, че това е начинът да се поставят, каквито и да е искания. Всички са недоволни от тези блокади. Може да се искат промени, но не е това начинът. Трудно работим и се чудим откъде да избягваме задръстванията", каза пред камерата ни и таксиметров шофьор. 

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на Пфайзер и Бионтех (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на "Пфайзер" и "Бионтех" (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това