Вход
София
Времето в София 0 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравният министър Костадин Ангелов отговори на депутатите за епидемичната обстановка заради коронавируса - БСП недоволни от Щаба, ДПС от мерките (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравният министър Костадин Ангелов отговори на депутатите за епидемичната обстановка заради коронавируса - БСП недоволни от Щаба, ДПС от мерките (ОБНОВЕНА)

на 22.10.2020
24265
0
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравният министър Костадин Ангелов отговори на депутатите за епидемичната обстановка заради коронавируса - БСП недоволни от Щаба, ДПС от мерките (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
22.10.2020
0
24265

Депутатите разпитаха здравния министър Костадин Ангелов за структурирането на дейностите и политиката на правителството в сферата на здравеопазването в условията на извънредната епидемична обстановка заради коронавируса.

Разискванията са по питането от народните представители Георги Михайлов, Георги Гьоков, Георги Йорданов, Десислав Тасков, Илиян Тимчев, Валентина Найденова, Иван Ибришимов и Анна Славова от БСП.

От името на вносителите на парламентарната трибуна излезе Георги Михайлов, който запозна депутатите с мотивите. Освен това беше прочетен и проектът за решение, подготвен от БСП.

Социалистите се обявиха срещу сформирането на Националния оперативен щаб в началото на пандемията. Според червените, той е заредил нацията с недоверие и напрежение. Независимият депутат Красимир Янков пък направо поиска закриването на оперативния щаб.

От ДПС пък заявиха, че държавата е била затворена при 7 заболели, а сега, при 1300 дневно, мерките били толкова либерални.

Даниела Дариткова се съгласи, че консолидация на нацията е необходима и ще подкрепи подкрепи проекта на решението въпреки, че той няма нищо общо с конкретното питане. "Проектът, който сте внесли, иска от министерски съвет да актуализира и приведе в действие националиня план за действие при грипна епидемия. Няма нищо общо между грипния вирус и коронавируса", изтъкна Дариткова.

Считам, че е невъзможо да се направи план за коронавируса по подобие на плана за пандемичния грип. Заставам пред вас, осъзнавайки цялата отговорност, която нося заедно с екипа всички български лекари и медицински сестри в България. В кулоарите ви казах, че ми е много трудно да разбирам политиката, когато говорим за решаването на проблемите на българските граждани в условията на здравна криза. Не знам за какъв реалистичен план говорим за ковид и за каква респираторна инфекция говорим. Не знам кой за какво ще се хваща и кой какви намерения има да прави, но аз ви предлагам да се хващаме и да се държим здраво само и единствено само за науката. В тази връзка държа да подчертая дебело, че грип и COVID- 19 са две абсолютно различни заболявания, които нямат нищо общо помежду си. Ваксина за грип има, ваксина за COVID- 19 няма. За какъв реалистичен план говорите, когато има толкова много неизвестни неща за COVID- 19“, каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на разискванията.

Сподели:
свързани новини
Министър Костадин Ангелов: Разкриваме Национален логистичен щаб Министър Костадин Ангелов: Разкриваме Национален логистичен щаб
Наблюдава се логистичен проблем по отношение на...
на 19.10.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 20242
архив

Мъж си купил пъзел. След като се трудил денонощно в продължение на две седмици, наредил пъзела.
- Виж какво направих! - похвалил се той на приятеля си.
- Страхотно! Колко време ти отне?
- Само две седмици.
- Това малко време ли е?
- Разбира се, че е малко. Виж, на кутията пише "от 2 до 4 години".

x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов: Не искам да чувам за проблеми със заплащането на медиците от първа линия (ВИДЕО)
x
Проучване установи - колко време е нужно, за да се влюбите
x