Вход
София
Времето в София 5 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Кирил Ананиев проговори за болничните и разпореди проверка за починало дете (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Кирил Ананиев проговори за болничните и разпореди проверка за починало дете (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)

на 15.11.2019
26675
5
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Кирил Ананиев проговори за болничните и разпореди проверка за починало дете (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
15.11.2019
5
26675

Кирил Ананиев, Владислав Горанов, Десислава Танева и още четирима министри се изправят пред депутатите в деня за парламентарен контрол.

В кулоарите на парламента минъстър Ананиев проговори за горещата тема с болничните. 

"Вижда се, че има напрежение с болничните. Трябва да видим анализите, на базата на които е направено това предложение и тогава мога да коментирам. При всички случаи се вижда, че има определено напрежение. Няма единно становище по този въпрос“, каза Ананиев. Във връзка с идеята децата да заплащат 1 лв. такса за преглед, министърът посочи, че това е разглеждано на коалиционния съвет.

„Не съм виждал текстовете, не съм виждал мотивите. Не съм виждал анализа. Не мога да кажа еднозначно“, допълни още Ананиев. По повод случай с починало дете, министърът изрази съболезнования към родителите.

„Назначил съм незабавна проверка в трите болници, през които детето е минало. До сряда трябва да ми докладват и ако се установи нарушение,ще има наказани“, подчерта още Ананиев. Той обясни, че детето първо е постъпило в Детската педиатрия, след това в Правителствена, т.е. Болница „Лозенец“, там са изписали домашно лечение, влошава се, връща се в детската болница и е починало.

Вижте първите два часа от парламентарния контрол днес:

Гледайте на живо по ПИК TV!

 

Ето кой кого и за какво пита днес и останалите министри:

I. Марияна Николова, заместник министър-председател по икономическата и демографската политика ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно мерки, които правителството ще предприеме за превенция, борба и ограничаване на недекларирания труд.

II. Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно опасен участък от републикански път І-5 (между Стара Загора и Казанлък) със зачестили пътно-транспортни инциденти с фатален край.

III. Владислав Горанов, министър на финансите ще отговори на:

1. Питане от н.п. ДОРА ИЛИЕВА ЯНКОВА относно политиката на правителството за разпределение на средствата от централния бюджет за общините.

IV. Кирил Ананиев, министър на здравеопазването ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ВЕСКА МАРИНОВА НЕНЧЕВА и ВАЛЕНТИНА АЛЕКСАНДРОВА НАЙДЕНОВА относно Многопрофилна болница за активно лечение "Д-р Киро Попов" - Карлово.

2. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ МИХАЙЛОВ относно трансплантацията на бял дроб в Република България.

3. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно условията на труд и заплащане в системата на медицинската експертиза.

V. Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ СТОИЛОВ и СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА относно Национална програма за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на болестите по животните, включително зоонозите 2019-2021 г.

2. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ СТОИЛОВ и СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА относно забрана за дейности в горските територии във връзка с Африканската чума по свинете.

3. Въпрос от н.п. ИРЕНА ТОДОРОВА АНАСТАСОВА относно проблеми при доставките по схемите "Училищен плод" и "Училищно мляко".

4. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ относно една от мерките за противодействие на Африканската чума по свинете.

5. Питане от н.п. ДОРА ИЛИЕВА ЯНКОВА относно осигуряване на финансова подкрепа с фокус върху малките и средни предприятия.

6. Питане от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ и СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА относно политиките на Министерството на земеделието, храните и горите при изплащането на еднократната помощ на стопаните, предприели мерки за почистване и дезинфекция след доброволно умъртвяване на прасетата, заради Африканската чума.

7. Въпрос от н.п. СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА относно финансовото състояние на Селскостопанска академия.

VI. Красимир Вълчев, министър на образованието и науката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА относно процедурите за избор на журита за придобиване на научните степени и за заемане на академичните длъжности в Република България.

2. Въпрос от н.п. АЛЕКСАНДЪР ИВАНОВ МАЦУРЕВ и ГЕОРГИ ЗАПРЕВ ДИНЕВ относно политики и реформи в сферата на образованието.

3. Въпрос от н.п. СТАНИСЛАВ ТОДОРОВ СТАНИЛОВ относно бюджетното финансиране на научните изследвания през 2019 г.

VII. Емил Караниколов, министър на икономиката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. НИКОЛАЙ ВЕСЕЛИНОВ АЛЕКСАНДРОВ относно състоянието на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност".

2. Въпрос от н.п. ХРИСТО ТАНЧЕВ ПРОДАНОВ относно Държавно предприятие "Управление и стопанисване на язовири".

3. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно намеренията за бъдещето на Летище Стара Загора.

Сподели:
свързани новини
Кирил Ананиев: Край сръбската граница хората боледуват по-малко от рак Кирил Ананиев: Край сръбската граница хората боледуват по-малко от рак
Регистрираните заболявания от злокачествени...
на 12.10.2019
Напиши коментар »
(5)
1
До кога Борисов ще държи този възрастен човек на неподходящо за него място и ще му позволява да унищожава и малкото, което е останало от здравеопазването. Такова безобразно източване става, а хората мрат като мухи от липса на здравни грижи и условия за това
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Здравеопазването стана по-корумпирана система от митниците. Главен виновник е драгалевския циганин и неговия министър зъболекаря. Той създаде тази система на търговски дружества и направи докторите търговци,въведе контрольори и членове на бордове от министерствата и общини,получаващи от държавните и общински търговските дружества/болници и мед.центрове/ по-голяма втора заплата,без никакви отговорности.После с държавни пари направиха частни болници и мед.центрове,спонсорирани с направления и пътеки от НЗОК. Тотален хаос,безумие и кражба от държавата!
4
Няма напрежение с болничните - има дълбоко, искрено и безпощадно възмущение. Има и резервне вариант, естествено, защото българската мисъл е гълвкава и много бърза.Корпоративната зависиост на държавата няма да позволи разправа с корумпираните лекари, така че целият тои шум е напълно излишен. а провреката за смъртта на детенцето няма да доведе до нищо, защото знаем кои са болниците, откъдето е отппратено.
5
Ужас! "ДЕТСКА ПЕДИАТРИЯ" от устата на министъра на здравеопазването! Такава простотия нямаше и при ДЕСА ДУЛОВСКА в статуса и на здравем министър! Простотията е гарантирана от управляващата ГЕРБ!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 26568
архив

В психиатричната клиника един от пациентите разпръсквал някакъв прах по коридора. Среща го главният лекар и го пита: "Какво правиш, приятелю?". "Ами пръскам прах срещу крокодили."; "Какви крокодили, тук няма никакви крокодили!"; "Еми, да де, вече няма! Нали затуй пръскам..."

няма нови новини
Днес: 104
hot
най-четени новини в момента
сега
1516
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Ето мястото на катастрофата с президентския шофьор от НСО, блъснал дете - военна полиция и военна прокуратура разследват инцидента (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
x
Коя е най-полезната напитка за сърцето?
x