Вход
София
Времето в София 12 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! КНСБ вдига хората на бунт заради заплатите - хиляди блокираха София, начело с медиците, държавната администрация и миньорите (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! КНСБ вдига хората на бунт заради заплатите - хиляди блокираха София, начело с медиците, държавната администрация и миньорите (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

на 27.10.2017
46922
20
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! КНСБ вдига хората на бунт заради заплатите - хиляди блокираха София, начело с медиците, държавната администрация и миньорите (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
27.10.2017
20
46922

КНСБ извежда хората на протест заради заплатите по време на заседанието на Тристранния съвет на сътрудничество, в който участват представители на правителството, синдикатите и работодателите, в Министерския съвет.

Хората на Пламен Димитров, който би трябвало да е "Дондуков" 1, се събират пред Храм-паметника "Св. Александър Невски", откъдето ще минат по улиците "Оборище" и "Г. С. Раковски", както и по булевардите "Цар Освободител", "Княз Дондуков" и "Дондуков", за да стигнат пред централния вход на сградата на Министерския съвет, където в 12.00 ще проведат първия национален протестен митинг.

След това ще се отправят към сградата на Асоциацията на индустриалния капитал в България по "Дондуков", "Раковски", "Оборище" и бул. "Васил Левски" до ул. "Тракия" 15, където от 13.45 ще проведат втори национален митинг.

Протестът на КНСБ е под надслов "Доходи, права, достойнство".

Пред "Александър Невски" още от сутринта са се събрали десетки автобуси на синдикалисти, пристигнали от цялата страна. Охраната на мероприятието от страна на полицията е затегната. Минути преди старта на шествието на място има около 1000 души. 

Междувременно шествието тръгна по план в 11,30 ч. към Министерски съвет, където е следващата сбирка на синдикатите. В момента там се провежда тристранният съвет. Протестиращите вече няколко хиляди според водещата от ПИК TV Ива Николова, която отразява събитието. Тя припомни, че протестът е само на единия синдикат, докато КТ "Подкрепа" не участват, тъй като предпочитат реални преговори и вземане на решения, а не чрез улични демонстрации, както съобщи самият лидер пред ПИК преди ден.

Пламен Димитров скочи на Валери Симеонов заради отмяната на клас прослужено време

Пламен Димитров скочи на Валери Симеонов заради отмяната на клас прослужено време

"Навсякъде по европейските страни и САЩ има такива бонуси...

на 17.07.2017

От кадрите на ПИК TV е видно, че протестиращите са заели почти целия участък на "Цар Освободител" от ул. "Раковски" до бул. "Мария Луиза". Медиците предвождат шествието, след тях са миньорите, като следват и други структури от почти цялата страна. Има множество хора и от държавната администрация - служители от НОИ, както и данъчни. Движението в центъра на столицата е тотално блокирано.

Протестът вече достигна първата си точка пред Министерски съвет, където ще бъдат и първите изказвания. Там синдикалистите станаха доста шумни, за да ги чуят на съвещанието на тристранката, което се провежда в момента вътре. Пламен Димитров съобщи от трибуната, че има над 8000 протестиращи и те не могат да се съберат на площада между президентството и Министерски съвет, заради което призова да се престроят и по бул. "Дондуков" и по бул. "Тодор Александров" до статуята на "Света София".

Следващата спирка на протеста ще е пред Асоциацията на работодателите, тъй като според Пламен Димитров фирмите имат небивала печалба от милиарди, която е рекордна за последните години, но тя била изкарана именно от работниците, а по никакъв начин това не се отразявало на техните заплати. 

"Искаме парите си! Тази тодина сме изработили над 20 млрд. лева на бизнеса, а къде е нашата част. Принудени сме да търпим унижения от работодателите, които си позволяват да нарекат българските работници търтеи и мързеливци, а харчат нашите пари! Няма да им позволим да се гаврят с нас и да ни отнемат сега и класа прослужено време. Защо не дойдат сега тук на площада пред 9000 души да им кажат, че ще им вземат класа - елате при нас очи в очи да ни наречете търтеи" , призоваха от трибуната от ръководството на синдикатите. Търтей ли е шивачката, която работи 12 часа за минимална работна заплата, попита Пламен Димитров и даде думата на представителна на над 300 хиляди български шивачки. 

"Години наред работим за нищожни заплати, ходим болни на работа, защото ни уволняват, ако отсъстваме, работим по 12 часа и извънредно постоянно, без това да се плаща. Докога? Стигнахме до момент, в който държавата е принудена да си търси народ, защото всички са в чужбина. Докога?", попита шивачката. 

 Венцислав Станков, председател на синдиката на пожарникарите, заяви, че всеки ден той и колегите му рискуват живота си, някои оставят децата си сираци, а живеят със социалния статус на безработни в замяна на това, че пазят живота на гражданите, включително на политиците и работодателите. 

"Всеки ден се раздаваме за вас, за вашата сигуронст при бедствия и аварии, а вие ни унижавате с мизерия! Не сме доволни от бюджета за вътрешна сигурност и протестираме, че дори сутринта по медиите синоптици и политици кой е виновен за бедствието в Бургас, а ние даваме живота си да спасяваме този на другите", заяви Станков. 

След него се изказаха и лидерите на КНСБ, които завиха, че ще внесат в Министерски съвет декларация с исканията си, сред които са незабавно увеличение по 100 лв. на заплатите във всички сектори, запазване на правилата за болнични  иклас прослужено време и минимална заплата от 700 лв. за млади висшисти. Исканията и недоволството на синдикалистите са главно към работодателите, а от кабинета искат защита пред работодателите.

Думата на трибуната взе медицинска сестра от името на здравните работници. "Повече така не може! Изразяваме възмущение от издевателствата с нас, които правят през годините. Ние искаме да останем в България да работим професиите си, но сме подложени на ниско заплащане, почти равно на минималното, при условие, че учим цял живот и полагаме грижи за гражданите на България денонощно. 30 000 медицински сестри са необходими, както и 5000 от останалите професионалисти по здравни нужди. Но повече не сме съгласни да дотираме здравните грижи, защото и здравето не ни позволява, което е съсипано от тези, които се гаврят с труда ни", заяви медицинската сестра. 

Нейна колежка след това вдигна мощно синдикалистите с изпълнение на народната песен "Делю хайдутин" и заяви, че няма да се откажат, докато работодателите се гаврят с хората, които им изкарват печалбата. 

 

 

 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(20)
1
Колко от работниците и служителите на ДОМУСА протестират? НИКОЛКО, ЗАЩОТО ДОМУСА ЩЕ ГИ ИЗХВЪРЛИ НА УЛИЦАТА..Останалото е прах в очите на баламите, а синдикатите за кой ли път си правят реклама.ПОМИЯРИ.
2
Докато българинът не се отърве от РОБСКОТО МИСЛЕНЕ все така ще я кара. Ще слугува на свине, патки и ТИКВИ за кора хляб. Ще лиже задници и ще пълзи в краката им. РОБСКО ПЛЕМЕ СМЕ. ЗА СЕТЕН ПЪТ ЩЕ ПОВТОРЯ ЕДНА ОД ДУМИТЕ НА ЛЕВСКИ НА ПЪТ ЗА БЕСИЛОТО. "Н А Р О Д Е Е Е ..."
3
За да оцелее млад човек на 25 30 особено ако е сам и плаща наем около 300 евро в София сметка излиза ,че му трябва около 1100 1200 за да знае ,че ще оцелее и отделно поне още 100 200 за лекари или ако му се наложи нещо не е нормално в европейски държави минималната заплата да е 2000 евро 4000 лева а в бг хората масово зимат 460 500 лева поне около 1000+ трябва всеки висшист да взима
4
А ХЕЛУИН Е В ...БОСНА ....ХА ХА ХА ...ДЕБЕЛОТО Е СТРАХЛИВ ОХЛЮФ.....
5
под ръководството на герб,България стана ненормална държава,за това и заплатите са ненормални.
6
КОЙ СТАЧКУВА БЕ ОЛИГОФРЕНИ - САМО ХОРА НА ДЪРЖАВНА ЯСЛА КОИТО АКО ГИ УВОЛНЯТ НЯМА ДА ИЗКАРАТ И 5 СТ .?
7
а тиквата на разходка,държавата във вода и кал,погребват се хора,550 000 евро къде са ,проклет бъди
8
А дали ли са любезни и свеодайни към своите пациенти, дали са себераздаващи се или в тази държава всички реват само за пари. Не смятам, че сестрите мног работят. Щом КТ Подкрепа не стачкува, значи това е провокативен протест. Или КНСБ са синдикат на комунистите, защо не организираха до сега работниците или да се прави мръсно пред Европейското ни председателство и то в лицето на най- читавото и свестно правителство. Остатъци комунистически, от Вас нищо свестно и нормално не може да се очаква. Следващите мрънкащи, идете в частния бизнес да видя дали ще стачкувате.
9
Кнсб е червено откакто свят светува ,профсъюза” на милиционерите ,воен ите съндъци,профсъюза на мързеливите учители и некъдърните лекари който останаха тук,всичко е червен мензис.
10
За повечето участващи в тълпата това си е безплатна екскурзия до София и сандвич на аванта.Очаквам другарите от БСП да се включат и те в първите рдици, нали все пак с техни пари се организира това шоу.
11
Единият малоумник най сетне се сети че в България има КНСБ и е крайно време да си оправдае поне едната от многото заплати които е папкал за нищо до сега а другият малоумник от Подкрепа не иска и това да направи спотайва се като бълха у гащи и предпочитал преговори БОЖЕ БОЖЕ-Е-Е крайно време е да си събереш вересиите от тази нещастна страна !
12
имам позната в шивашки цех в гоце делчев бедна ви е фантазията при какви условия и какво получават с 2 деца ученици
13
Пилотите, оръжейниците, КНСБтата, мандрите, землянките. Курсът е зададен! Малоумниците са впрегнати. Утре пак те ще плащат и ще се оплакват от лошия си живот. Активни съботажи преди фаталния Конгрес дето ще човекоядстват.
14
Да се разберем: 90000 със сопи и аз идвам с количката! Много ми е мерак да счупя една крива алчна муцуна и да навра един четвъртит колец в един дебел дирник!
15
Паричният Фонд ще взема от инвалидите , за да дава на циганите. ЗИХУ -Закон за интеграцияна хората с увреждания.Според него за дете - инвалид с решение на ТЕЛК ,държавата плаща месечно следната добавка : За І група 950лева ;за ІІ група 450лева ;за ІІІ група 350 лева .Детските отделно , ако неслучайно е "самотна" майка в двоен размер . За "майка" с нулев базов доход , огромна социална помощ. Те се молят да се роди дете -урод и да си живеят царски.Наблюдавайти между 15 и 20 число всеки месец банкоматите , където има цигани , какви опашки правят .Същото е и в супермаркетите , където препълват количките с храна и всевъзможните екзотики. А пенсионерите , пенсионерите да го духат , гледат и се кръстят с техните покупки -хляб и кофичка мляко .Сега рошлата "д-р" Султанка от МВРО -зам. министърката на соц грижите галопира из студиата и цвили как имало много инвалиди и как някои заболявания не били болести -бъбречни /тя няма бъбречни кризи/, дископатии , кожните автоимунни с гарантиран артрит и деформации на костите -пемфидус /гарантирана смърт до 40 год възраст/, лупус и псориазис /трайно увреждане и деформации на кости и стави , увреждания на вътрешни органи и системи , заболявания на сърцето и диабет , 30% по - висока заболеваемос от рак .И това го говори с компетентността на дипломирана фелдшерка от ХЕИ , където е отговаряла за отровата за мишки , влизала е в складове и магазини , гледала е на каква височина са поставени термометрите , влизала е с празна торбика и е излизала с пълни дисаги , за да не пише актове. Актовете ги е правила на своите шефове с разкрачени обятия.С еВан към прогрес .Шмембе паша ,или я крий на Пиротска 5 или ще ядеш дебелия на следващите избори , мръсни доносници на Д/П/С и лапачи от КТБ.Да ви се връщат , всички болести , които според болните ви неграмотни мозАци не са болести , да ви видим тогава и да ви се радваме , негодници!
16
РОЛЯТА НА ЖСИНДИКАТИТЕ Е ЯСНА !!!!!ДА ИМА ТЪЛПА И ТЯ ДА СЕ КОНТРОЛИРА ОТ ТЯХ!!!!!НИМА НЕ ЗНАЕТЕ , ЧЕ СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА СИНДИКАТИТЕ СЕ ПРИВАТИЗИРА БЪЛГАРИЯ!!!!!!НА НАС НИ ТРЯБВАТ НЕ СИНДИКАТИ , А СМЕЛИ ВОДАЧИ!!!!
17
Печена тиква.... Нашият премиер...
18
Съгласен съм с посочените суми. Ама ти имаш ли на идея тия млади хора колко са грамотни и какво могат да работят. То пари -хубаво, ама нали трябва да ги изработят.
19
Лидерът на кремълския синдикат КНСБ П.Димитров ще бъде съден от Военния трибунал за национално предателство през 2022 г и ликвидиран.
20
Лидерът на кремълския синдикат КНСБ П.Димитров ще бъде съден от Военния трибунал за национално предателство през 2022 г и ликвидиран.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

- Скъпи, как изглеждам?
- Скъпа... Важното е да сме живи и здрави!

няма нови новини
Днес: 343
hot
най-четени новини в момента
сега
2502
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Волен Сидеров проговаря ексклузивно - какво ще е бъдещето на обединените патриоти, съюза му с Николай Бареков и отношенията с Бойко Борисов (ОБНОВЕНА)
x
Черният пипер удължава живота
x