ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Корнелия Нинова опита да зарови томахавката с Радев - не взе бившия мъж на президентшата Свиленски, който е шеф на щаба на БСП (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

АВТОРСКИ НОВИНИ

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Корнелия Нинова опита да зарови томахавката с Радев - не взе бившия мъж на президентшата Свиленски, който е шеф на щаба на БСП (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

172271
на 12.01.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Корнелия Нинова опита да зарови томахавката с Радев - не взе бившия мъж на президентшата Свиленски, който е шеф на щаба на БСП (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Обитателят на президентството Румен Радев продължава с безмислените консултации, след като още преди седмици обяви, че изборите ще се проведат на 28 март. Малко след това обаче, Радев реши да се извърти и да провежда консултации, за да оправдава отлагането на изборите от обявената от него дата.

препоръчано

Днес е поканил ръководствата на управляващите партии ГЕРБ и Обединени патриоти, както и ДПС, БСП, Воля и Атака. Хората на Красимир Каракачанов от ВМРО и на Валери Симеонов от НФСБ категорично отказаха да отидат при Радев, тъй като смятат т.н. консултации за безсмислени. Първи при президента отидоха от ГЕРБ в лицето на Цвета Караянчева, Томислав Дончев, д-р Даниела Дариткова и Красимир Ципов.

Втори на редицата са от БСП, като въпреки войната си с Румен Радев лидерката Корнелия Нинова идва лично на срещата.  

На консултациите при президента отсъства бившия мъж на жена му Десислава - Георги Свиленски, който е началник на изборния щаб на социалистите и важен фактор при червените за провеждането на изборите, но Нинова явно от неудобство заради личната му драма с Радев не го е взела.

Той пък заяви, че за него било важно, че опозицията е при него, защото това повишавало доверието в изборите, за може да има легитимен следващ парламент и отрече да е коментирал настоящия парламент, като забрави, че самият той им викаше под прозорците заедно с метежниците.

"Преди да говорим, бих искала да разсея едни внушения - ние не воюваме с президентската институция. Бих искала да затворим тази тема", заяви Нинова. "Никога не сме давали повод с г-жа Йотова да имаме раздор и където ходим из страната, биваме радушно посрещани от представителите на социалистите. Ние сме издигнати от БСП и сме поели ангажимент да представляваме тези хора и техните желания за по-успешна България. Не сме отстъпвали от този свой ангажимент. Подкрепяли сме и усилията на БСП да се изгражда като силна опозиция, от която България има нужда, за да не залинее демокрацията", каза Радев. 

Илияна Йотава също заяви, че не е забравила от къде е тръгнала. 

Нинова на свой ред им благодари и заяви, че имала няколко цели - да се повиши избирателната активност, премахване на порочния модел на управление и да имало честни избори, което било и цел на Радев. Според нея именно машините били гарант за честни избори.

От БСП дори предлагали видео наблюдение в парламента и подкрепяли създаване на многомандатен район в чужбина. Гласуването по пощата било възможно, само ако има активна регистрация.

Нинова каза, че била против гласуване в два дни, като тяхното предложение е да се увеличи заплащането на членовете на СИК. Социалистите били готови за избори, независимо от решението на Радев за датата.

Според Корнелия Нинова БСП била единствената партия, която прави срещи с хората по места и за тях също било важно имат повече медийно време в държавните медии. "В името на държавността сме съгласни медийното време да се разпредели равно", заяви Нинова и изрази притеснение, че политическите субекти, които се заявяват за изборите закъсняват с идеите си и предложенията за програмата си. Отново само БСП били готови и усъвършенствали "Визия за България", за която Нинова пропусна да отбележи, че за повече от две години не пожъна абсолютно никакъв успех и не отговаря на настоящите условия у нас и в света.

Радев пък искал да се повиши доверието в машините и гласуването с тях, като отново забрави, че на последните избори, когато имаше възможност да ги ползва, той и Корнелия Нинова упражниха вота си с хартиена бюлетина.

От "Дондуков" 2 продължиха с искането със заснемането при броенето на бюлетини с мобилни телефони, което без да си дават сметка, ще се превърне в истинско риалити във фейсбук, където и без това фалшивите новини се разпространяват съвсем свободно.

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 297
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това