Вход
София
Времето в София 7 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Корнелия Нинова погази устава и оттегли оставката си! Конгресът се превърна в диктаторски фарс - отнеха скандално думата на опозицията (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Корнелия Нинова погази устава и оттегли оставката си! Конгресът се превърна в диктаторски фарс - отнеха скандално думата на опозицията (ОБНОВЕНА)

на 16.06.2019
108048
50
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Корнелия Нинова погази устава и оттегли оставката си! Конгресът се превърна в диктаторски фарс - отнеха скандално думата на опозицията (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
16.06.2019
50
108048

Корнелия Нинова поиска да направи предложения по дневния ред на конгреса на БСП след като бе нападната от делегати на конгреса, че театрално е подала оставка и разделя партията. После обаче със старите опорки заяви, че БСП не се продава, все едно, че някой иска да я купи и направи внушения, че от бизнеса опитват да влияят в партията. Репликите й обаче бяха отправени неясно към кого и тя не посочи кои са въпросните хора.

Думите й по-скоро целяха да манипулират аудиторията и да я накара да забрави, че именно тя е лицето на синята приватизация и аферите. После Нинова дори си позволи да заяви, че делегатите били натискани да гласуват срещу нея, при положение, че е точно обратното - есемеси от приближените на Корнелия са пускани до делегатите да гласуват в нейна полза.  

"Преди три години ме избрахте за председател с програма, в нея има ясно разписани ангажименти, три за бсп и две за България. За партията - предложих да се намали финансирането в центъра, да отиват субсидии към структурите, да има вътрешно партийни допитвания и променихме устава така че всеки да може да избира лидера", заяви тя.

Нинова била изпълнила и вливането на млади хора в партията, като се похвали с младите си депутати, някои, от които били за първи път такива, но имало още много какво да се работи с тях. Изпълнила и обещанието си да върне на небосклона вестник „Дума“ като наляла пари заради натрупани задължения, открила сайт „Дума“, направила и телевизия. 

За България през 2016 г. била заявила, че правителството на Борисов е вредно и днес била на това мнение. Изпълнила БСП да няма договорки за власт и пари. Била се ангажирала да изведе България на нов път на развитие с изготвянето на „Визия за България“.

Обещала била да вдигне БСП на крака и го била изпълнила. Партията обаче била в тежка криза, а причината била тя, защото подала оставка. Нинова обвини Георги Гергов, че още не изчакал резултатите от евровота и поискал нейната оставка, като се отворили стари рани.

„Не се отричам от оставката си, няма грам артистичност, това е осъзнато и решение. Най-лесно ми беше да кажа: предупредих ви, след като листата беше пренаредена от Националния съвет. Но моята визия за модерен европейски политик не ми позволи да се крия зад колективна отговорност, както се е случвало при други лидери. Сгреших не при вземане на решение, а при преценката за последствията от това изявление“, призна Корнелия Нинова.

От високата трибуна и въпреки подадената си оставка, Корнелия Нинова заяви, че щяло да бъде модерно всеки да излезе с програма и да се състезават. Тя даде за пример Европа, където левите партии прибягват към преки избори, за да избягат от борби на върха.

"За две седмици видях как всички пороци на задкулисието, на бизнес интересите, на натиска и парите срещу, които се борим три години, нахлуха за три седмици в БСП. Не съм си мислила, че моето решение ще отворя този бенд", каза тя.

Нинова се ожали, че нападнали близките й. Пуснала се била машината за фалшиви новини, за да бъде настроено обществото срещу нея. Лъжа било, че парите от партийната субсидия били откраднати, заяви Нинова по повод разкритията на Румен Овчаров, че в касата на БСП са останали само 300-400 хил. лв. 

Тя призна, че създала този хаос и щяла да подреди нещата и нямало да им се наложи да правят нищо против волята си. „Битката за лични интереси и реваншизъм стигнаха до там, че сме се превръщали в лидерска партия и сме подменяли идеологическата си колективност. Внушенията на еднолична власт не почива на никакви факти. Председателят има само едно право – да предложи Изпълнително бюро“, заяви Нинова и припомни, че решението за напускане на депутатите от парламента е взето от Националния съвет.

"Няма да внеса пред конгреса решението за оставката ми. Няма да го направя", заяви към края на речта си Нинова. Тя грубо погази устава, според който след като е заявила оттеглянето си пред Националния съвет и е приел това, конгресът само трябва да я констатира. Втора точка от дневния ред на конгреса, която трябва да бъде подложена на гласуване и одоборена от Националния съвет, предвижда също това, но Корнелия Нинова предложи отпадането й и грубо погази решенията на пленума, както и устава.  

"Днес трябваше да внеса официално оставката си. Не го правя. Не внасям пред конгреса своята оставка. Имах избор между два варианта - оставка на всяка цена на инат и запазване на личното ми достойнство пред хаос и търговия на БСП и диктатура в България. Втория избор беше да поема имиджови щети, но предпазване на партията от хаос и превземане от чужди интереси", обоснова се Нинова, която само минути по-рано стартира изказването си с думите, че не се отрича от оставката си и я е взела по своя воля.

Не можела да гледа как труда да стотици хиляди хора изтичал в канала и затова тя предпочитала да остане лидер на партията и предложи точка 2 да отпадне от дневния ред, защото оставка нямало. 

След това скандално бе отказана думата на Антон Кутев и се гласува прекратяване на изказванията, така че опозицията на Нинова да не може да съобщи, че оттеглянето на оставката й е нарушение на устава и нарушение на решението на Националния съвет. Конгресът се превърна в диктаторски фарс в полза на Корнелия Нинова. 

Предложението за прекратяване на изказванията бе още преди речта на Нинова, но въпреки това председателят на конгреса Деница Златева и даде думата - явно за да може да оттегли оставката си. След това обаче не даде думата на опозицията, именно с мотива, че било предложено да се прекратят изказванията.  

Предложението за промяна на устава не бе прието след гласуване, което означава, че правилата за пряк избор остават в сила при избор на нов лидер.

След това конгресът трябваше да гласува дали да приеме решението на пленума за стартиране на избор на нов председател, което бе взето преди седмица, след като тя подаде оставката си. В крайна сметка делегатите решиха тази точка да остане. 

После бе подложено на гласуване отпадане на точка 2 - констатация на оставката на Нинова. С 535 гласа "за" бе решено тя да отпадне и така конгресът спаси лидерката, след като тя скандално заяви, че оттегля оставката си.

След това Деница Златева скандално заяви, че продължават гледане на дневния ред без тази точка, отново без да даде думата на опозицията в залата. 

Минути по-късно залата се опразни и проф. Ваня Добрева и Кристиан Вигенин спориха дали трябва политическият доклад да бъде представен изцяло или в съкратен вариант. Валери Жаблянов, който трябваше да прочете доклада, също заяви, че не вижда смисъл в празна зала да се чете доклад. Ана Пиринска също поиска това да бъде гласувано и подкрепи Жаблянов.  

Проф. Ваня Добрева призова да се види колко е кворумът, тъй като залата вече е празна. По думите й след като е свършил пиарът, който е бил сътворен, и тоталната подмяна на темата на конгреса, е редно хората, които са от провинцията да бъдат освободени да си ходят и няма смисъл да се продължава, нещо, което е приключило. Според проф. Ваня Добрева при 1 лев субсидия, БСП си позволи един много скъп пиар с фарса с конгреса, който разигра, само за да се вдигне имиджа на Нинова. 

Вижте началото на конгреса на БСП и оттеглянето на оставката на Корнелия Нинова във видеата на живо на ПИК TV:

Сподели:
Напиши коментар »
(50)
1
Бегай ма Маро...Кур...ти си проста и алчна женица. И тия около теб ...така. Без вас боклуци мръсни България щеше да е по добре.
2
Свиня, Пелтек, Контрабандист, Баджанак, Офшорката, Спинозния, Артелчик, Жаба, Чалгар, МилиЙончева,Лъжата... Един има ли нормален? Всичкото иди_от все е дериват на БСП-ЕООД Корни и свине.. Това ли е алтернативата на Бойко.Смешници и клоуни с мераци вселенски, а манталитет махленски! Искат да сменят химна на България с Чалга от бездетния Слав_уца или с "Нас Червеното знаме роди ни...."
3
Бате Ванко , направих каквото можах , разплаках и майката на тази крадлива сбирщина БСП . Искрено твоя :
4
Бате Ванко , направих каквото можах , разплаках и майката на тази крадлива сбирщина БСП . Искрено твоя :
5
Бате Ванко , направих каквото можах , разплаках и майката на тази крадлива сбирщина БСП . Искрено твоя :
6
Мижитурка нагла .
7
На Йончева и биха шута,дори семейно,но Нинова ще го яде голям,няма да и се разминат далаверите толкова леко!
8
"била, била, била..." Много "била" има в тази статия. Внушения ли прави авторът или обича да пазарува в Била ?
9
Билюбилюбилю, г-н Дoнчев да ходатайствате да ми упрости остатъка от тези пари? Билюлюлюлюлюлюлююлю?
10
Ало, НДКато, засякахте ли им тока , хората дърва нямат, а те ще изхарчат ток колкото за цяла зима сичките детски градини. Изгасете им ламбите баа.
11
Закривай бсп видя се че всичко е пари в тази парния ако дойдат на власт всичко ще краде нито за партията им пука нито за държавата
12
Браво Кури, точно така, изтегляш оставката и продължаваш да го забиваш на мизерниците от ГЕП и сапи лежите от този ароматен на кафява събстанция сайт!!
13
че всичко е ПУНТА МАРА от една дива крушовска нагла и алчна селянка обработила много добре слугинажа си за да я оставят на поста си! Мерзавци и негодяи даже една оставка нямат чест да подадат!Но кухия им матрял до 10-ина г. ще се спомине и тогава ще освободят БГ -то от наглото съществуване на БКП-БСП-то!
14
ТАКА СЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ОТ КОМУНИСТ- ТРАДИЦИЯ.
15
В мафиотската и крадлива партия БСП никой не подава оставки. Затова хората ще продължават да гласуват за ГЕРБ
16
Каката остава и ще я преизберат. Батко Буби напразно е плащал на сайтчето сапОлче, не повлия на никого, освен, че увеличи подкрепата за Каката с идеОтската си пропаганда. То не става така Обли€€алкоОсмър@дял€ко, с плювни и простотии се пистига обратен ефект. Бижеството от Б ще ви спре парите така. После настава глад и делата ще завалят едно след друго. Даааа, ще стане много кофти, май ще се бега в чужбина.
18
Тя тази вътрешна бсп опозиция е всъщност герберса.Медийте достатъчно и само и дават думата.
19
Това е чудесно. Отдъхнах си. Не го очаквах. Представяте ли си тази жена и тези хора да управляват държавата! Да продължава така и да довърши това гнойно образувание БСП.
20
Даже и главните им преброители и водещата свиня са от слугинажа на крадливата опозорена крущовска приватизаторка!
21
Мразя Импексовица но в случая и казвам едно голямо БРАВО ! Гарантира 100% поредната победа на Борисов ! Много съм доволен от нея в този случай !
22
Не забравяйте, че сме в годината на Свините - Кури, Деница и т.н!
23
Курнелия Пунта Марова не подава оставка, каза че всичко било ПУНТАМАРА за пред балъците от БСП!
24
Само така каки,громи вътрешния и външния враг.Оплюй всички дето ти се пречат в краката...да си правиш каквото искаш.Радваме се ,ние от ГЕРБ,че ще водиш Партията-майка и на местните избори през м.октомври,та да достигнем ние исторически висоти когато ГЕРБ бие БСП с над 10% разлика.А иначе каке си ясна - разделяй и владей и си създай още врагове.СПОЛУКА ЗА КУРНИ.
25
Фактът че конгресът се провежда в НДК го прави изключително културен, другото няма значение.
26
БСП току що изгуби местните избори
27
БСП е ФАЛШИВ наследник на БКП. Трябваше преди 30 години да бъде предотватено. Създаден от крадци и мафиоти. А Боко е Тато номер 2!
28
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
29
само не ми е ясно герберската сган състояща се от 3 ма двуполови в тоя сайт що толкова се вълнува от конгреса на кумонягите :)
30
БСП е най-демократичната партия в България...."зощото са социалисти,листи,листи,листи,глисти,глисти,глисти".
31
Няма да ви се даде Нинова,ще има да ви лази по нервите и да разкрива далаверите.
32
" ЖИВОТА СИ ДАВАМ, ВЛАСТТА НЕ ДАВАМ" - КОРНЕЛИЯ НИНОВА ТАЗИ ЖЕНА Е СРАМ И ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НАБЕЗОЧИЕ В ИМЕТО НА ПОСТТА - ТИРИЧЕН КАРИЕРИСТ И НОМЕНКЛАТУРЧИК
33
" ЖИВОТА СИ ДАВАМ, ВЛАСТТА НЕ ДАВАМ" - КОРНЕЛИЯ НИНОВА ТАЗИ ЖЕНА Е СРАМ И ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НАБЕЗОЧИЕ В ИМЕТО НА ПОСТТА - ТИРИЧЕН КАРИЕРИСТ И НОМЕНКЛАТУРЧИК
34
Цветомира, от слон или от носорог!!! Тиня????
35
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
36
Най-правилният ход е за шеф на партията-майка да бъде издигнат ББ ! Силен лидер е , дори леко авторитарен , има опит в управлението , а и е закърмен с идеите на партията , като бивш дългогодишен неин член ! Кой друг е по-удачен ? Може да е прекалено радикална тази идея , но си струва да се помисли !
37
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
40
Разминиха си ролите с Боко Тиквата тя е мъжа а той жената
41
ТЕ ТАМ ПО ВЪРХОВЕТЕ ВСИЧКИ СА ПЕЧЕНИ СПЕЦОВЕ ПО ВРЪТКИ И ИНТРИГИ. ТО ИМ Е НАСЛЕДСТВО ОТ СТАРИТЕ ШУМКАРИ ДЕТО ИЗБИХА ХОРА КАТО ТРАЙЧО КОСТОВ,ТАКА ВЪЗПИТАХА ДЕЦАТА СИ И ВНУЦИТЕ, КОИТО ДНЕС ИГРАЯТ ТОЗИ ЦИРК. ПРОБЛЕМА Е ОБАЧЕ, ЧЕ ЦИРКА Е В ТЯХ ,А НАРОДА ИМ ГЛЕДА СЕИРА. НЕ РАЗБРАХА, ЧЕ МАКАР И С НАТЪПКАНИ ГУШИ ВРЕМЕНАТА СА ДРУГИ КАКТО И НАРОДА
42
49 - ЯТ КОНГРЕС НА БСП - СМЯХ! СМЯХ ! СМЯХ ! ЧЕСТИТО ДРУГАРИ !!! ВИДЯХМЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА С НАЙ - ДЕМОКРАТИЧНАТА ПАРТИЯ ! ПЪЛЕН ЦИРК! С ОТПАДАНЕТО НА Т. 2 , ЗАЩО СИ ГУБЯТ ВРЕМЕТО !
43
Не се намери един съвременен Ванче Михайлов,с една дружина от 10, 15 съмишленика,па да влезе на “конгресът“ им с по едно Казанлъшко изделие с 4 ри пълнителя и да ги пресели набързо в Ада,при Дяволът,техния началник и да се свърши с трагедията и фарса в РОДИНАТА ни,която тея червени свине разиграват,продават и разхищават от 100 години насам!
44
парашута на боковите олигарси командировани в БСП во главе със свинаря бат Герга! Така ще бъде до пълното им изритване от партията...
45
Срам и позор заБСП !Пак гласувайте за тях!Глупаци!Дано ви дойде акъл в главите до есента !!!
46
Ха, ха, ха, пак за някои се объркаха неприятно работите, а такива надежди таяха и такава нескрита радост криеха и чакаха само момента за да я изразят,ама тази оправна, начетена, умна и уважавана жена пак ги изненада и ще има да се смеем оттук нататък на рева, посмърчането и сълзите на коментиращите! Весело ще бъде!
47
Престъпниците в БСП, купени от Борисоф, Георги Гергов, Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, Георги Божинов, Михаил Миков, Янкоф, Жябляноф и СерГея НЕ можаха да спрат процеса на обновяване на БСП. Те нямат вече място в БСП, но и Борисоф няма да ги вземе, защото не изпълниха пъклените му планове, за които бяха купени. Нинова се възроди като Феникс от пепелта. Конгреса на БСП и даде легитимност и енергия, и заедно с младите, енергични и некорумпирани хора ще възродят и прочистят партията си от купените хора на борисоф!
48
Евала, окомуш свиня излезе таз, щом и Свинара не може да я заклати. Да ни е жива и здрава, още малко ще ни повесели. Смях и забава. Смешници.
49
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
50
Корнелия Нинова остава начело на БСП. Щом толкова глупости се изговориха по неин адрес, значи Партията е на прав път. Важното е, че членовете и симпатизантите на БСП я обичат и и вярват. Народът победи, а не измислената вътрешна опозиция. БСП е демократична партия, а с новия устав на Партията Нинова направи много демократични промени, от които могат да се учат другите. Успех г-жо Нинова.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 22039
архив

2060 год. 
Връщаш се вкъщи от екскурзия до Марс.
Сваляш екзоскелета, казваш на ваната да се напълни. 
Телепортираш се в хола.
Копираш от мозъка спомените и качваш снимки във фейсбук.
Накрая влизаш във ваната, а водата ледена!!!
Съвсем си забравил че топлофикация прави профилактика.

няма нови новини
Днес: 44
hot
най-четени новини в момента
сега
2755
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Чакат Бойко Борисов в парламента, депутатите ратифицират важна конвенция - гледайте НА ЖИВО!
x
Тези зодии имат нечовешка интуиция
x