ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Минеков скандално брани Божков в Министерство на културата (ОБНОВЕНА)

Акценти

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Минеков скандално брани Божков в Министерство на културата (ОБНОВЕНА)

65196
на 08.06.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Минеков скандално брани Божков в Министерство на културата (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Назначеният от Румен Радев за министър на културата протестър - Велислав Минеков, проговаря за първи път пред медии след заплахата да закрива театри, заради което артисти скочиха и му поискаха оставката. 

препоръчано

Вместо да обясни това обаче, той започна да брани открито Васил Божков насред културната институция, както и обвинения за пране на пари и участие в група за търговияс антики висш полица, приближен до хазартния бос, Ангел Папалезов.

"Напълно ясно ми е защо се случи всичко това с полицая Папалезов. Видяхте тази история с имитацията на монети. Ако тръгна сред жените ще намеря бижута, които са предмети с белези на културно-исторически ценности. Купил съм си ключодържател. И в него може да намерят белези. Всеки момент домът ми може да бъде разрушен. Папалезов трябваше да бъде наплашен и частично това се е случило, за да не работим заедно и да не стигнем заедно. Аз ще търся работата си с него", закани се Минеков.

"Народното събрание е одобило престъпната колекция на Васил Божков. То е разрешило тя да се разхожда по света без проблем. Първото събитие беше извършено в националния исторически музей. И откриването беше от тогавашния министър на културата и директора на НИМ, вече покойник. Божков е имал право преди да бъде помолен да напусне страната да си вземе колекцията. По някакво чудо това не се случило", каза Велислав Минеков. В колекцията на Божков имало произведения на Вежди Рашидов.

"Постъпления от хазарта във фонд "Култура" са комични. Това е 2 лв. да си преместите от единия джоб в другия. Защо не се извърши постъпления от целия хазарт в държавата", поясни Минеков.  Институтът за паметници на културата работи на две части в ужасни условия, оплака се той. "На целия този народ е предоставена една тоалетна в параметри един на един метра. Има възможност за преместване на института. Но не и архивите, защото те са в голямо количество. Сградата, за която говорим, има нужда от половин лева за ремонт", каза Минеков.

Сподели:
Бомба x
Ето по какви мръсни игрички в секса си падат мъжете и жените Ето по какви мръсни игрички в секса си падат мъжете и жените
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на Орлов мост (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на "Орлов мост" (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това