Вход
София
Времето в София -1 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Министър Маринов обсъди миграцията и проблема с коронавируса с баварския си колега Йоахим Херман (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО
ПОЛОЖЕНИЕ
Излекувани: 20
Починали: 8
Заразени: 412

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Министър Маринов обсъди миграцията и проблема с коронавируса с баварския си колега Йоахим Херман (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

на 24.02.2020
8999
0
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Министър Маринов обсъди миграцията и проблема с коронавируса с баварския си колега Йоахим Херман (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
24.02.2020
0
8999

Министър Младен Маринов прие на среща с държавния министър на вътрешните работи, спорта и интеграцията на германската федерална провинция Свободна държава Бавария, който е на посещение в страната ни.

Сътрудничеството между двете държави е много добро и ще продължим да работим за сигурността на държавите от Дунавския регион, заяви министър Маринов и допълни, че продължава и сътрудничеството за опазване на културно-исторически ценности.

По отношение на незаконната миграция България заявява своята подкрепа за общо европейски решение, а България е държава на първа граница и полага изключителни усилия за опазване на границата.

Вътрешният министър допълни, че са обсъдени въпросите за наркотрафика, трафика на хора, контрабандата, а министър Херман е бил запознат с мерките, които страната ни прилага. Не на последно място България е заявила своята подкрепа за интеграция на Западните Балкани и да има европейска перспектива за тези държави, което ще доведе до повече сигурност в региона.

Обсъден е и въпроса за коронавируса, както и назряващата епидемия в Италия, като трябват бързи действия за неговото ограничаване.

Херман заяви, че страните ни имат много добро сътрудничество в сигурността и допълни, че България е изключителен пример, за това как трябва да се защитава външната граница на ЕС. Имаме успешно сътрудничество в рамките на Дунавската стратегия, имаме успешно реализирани мерки и предстои следваща среща, за която се договорихме да се проведе в Брюксел. Както г-н Маринов спомена, днес ни предстои кръгла маса за опазване на културните ценности, а България притежава богато културно наследство, което трябва да остане в страната и ще задълбочим сътрудничеството си в борбата срещу трафика на културно-исторически ценности", допълни още вътрешният министър на Бавария. По повод мерките взети за коронавируса, Херман заяви, че са имали успех, защото бързо са установили източника, което всъщност е проблема на Италия, защото не са установили източника и реално не могат да го ограничат. 

Министър Маринов допълни, че трябва бързо да се вземе общоевропейски решение, успоредно с това всяка държава трябва да засили контрола по границата и бърза реакция при поява на симптоми, за да се открие бързо източника. В България непрекъснато се изнася информация, а премиерът свика извънредно заседание. "Днес и в момента текат срещи между представители на различни институции, набелязват се мерки, които да се прилагат при наличие на застрашеност", допълни още министър Младен Маринов на въпрос какви допълнителни мерки ще бъдат взети, освен проверките по летищата. 

"Това е дръзка хулиганска постъпка и повдигна много въпроси в обществото, дали сме готови като граждани да имаме активна позиция за противодействие на такива деяния. Най-вероятно става въпрос за фенове, които да докажат своята "лоялност" към клуба извършват такива действия. Според мен това е много просташка проява", коментира вътрешният министър за съблеченото в автобус момче.

По повод публикации в един прокремълски вестник в Испания, Маринов заяви, че нямат никакви официални запитвания към МВР. "Не ми стига време да чета испанската преса", допълни още вътрешният министър на въпрос дали знае нещо за задържането на българка арестувана за разпространение на анфетамини.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Смятате ли, че държавата в лицето на Бойко Борисов, кабинета, проф. Мутафчийски и целия извънреден щаб се справя адекватно с коронавируса?
Общо гласували: 33949
архив

Страшна мъгла. Жената, карайки своя автомобил, се ориентира по светлините на предната кола. Изведнъж колата пред нея рязко спира и жената се забива отзад. Отива при шофьора да му държи сметка:
– И защо трябваше да спирате така рязко?!
– Ами защото си влязох в гаража....

няма нови новини
Днес: 182
hot
най-четени новини в момента
сега
4175
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутати се тестват за коронавирус и във ВМА (СНИМКИ)
x
АСТРОЛОГИЯ: Отдайте се на семейството и близките хора, не правете секс
x