Вход
София
Времето в София 0 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Министър Младен Маринов с разкрития за аферата с джиповете за 20 млн. лв., купени от кабинета на Радев: ОЛАФ разследва сделката от ноември (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Министър Младен Маринов с разкрития за аферата с джиповете за 20 млн. лв., купени от кабинета на Радев: ОЛАФ разследва сделката от ноември (ОБНОВЕНА)

на 25.03.2019
64611
7
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Министър Младен Маринов с разкрития за аферата с джиповете за 20 млн. лв., купени от кабинета на Радев: ОЛАФ разследва сделката от ноември (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
25.03.2019
7
64611

Гранична полиция представя годишния си отчет пред вътрешния министър Младен Маринов.

Повече опити за преминаване на границата има с Гърция, заяви министър Маринов. Той отчете, че проблемът с миграцията остава основен в световен аспект. "Усилили сме контрола на турската граница и затова оттам има по-малко опити", каза той. 

"Отчитаме завишени резултати по отношение на контрабандата също. С главния секретар обърнахме внимание на повишаване на вниманието по отношение на акцизните стоки. Гранична полиция участва в новия координационен център и в тази посока награждаме, за да сме по-ефективни. Това гарантира приходите в държавния бюджет", отчете още министър Маринов. 

По отношение на площадките, които разбуниха духовете в последните дни, Маринов бе категоричен, че това са мерки за реакция при криза. "Трябва да сме готови, ако се наложи да се действа при криза", каза министърът.

На въпрос на ПИК TV за разследването на ОЛАФ за сделката с 290-те джипове, купени от служебния кабинет на президента Румен Радев, министър Маринов уточни: "Има подаден сигнал, по който тече разследването на ОЛАФ. Проверката е започната през ноември и ние съдействаме според указанията на ОЛАФ с документи, каквито се искат от нас". 

Припомняме, че вчера в интервю за ПИК ма.-министър Красимир Ципов направи разкритие по темата (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

Разследваща полицайка е задържан при акцията в Благоевград, смятаме, че нерегламентирано е изнасяла информация, каза Маринов по повод днешната акция. „Акцията е на прокуратурата в Благоевград и дирекция „Вътрешна сигурност“. Касае разследващ полицай от ОДМВР-Благоевград, за която смятаме, че нерегламентирано е изнасяла информация, свързана с разследване на конкретно лице“, уточни той.

„В момента се извършват процесуално-следствени действия. Прокуратурата и дирекция „Вътрешна сигурност“ ще излязат с конкретни факти“, обясни Маринов, като уточни, че разследването се води от 3–4 месеца. По думите в момента служителката е задържана и се извършват процесуално-следствени действия. 

Попитан дали полицайката има връзка с директора на „Охранителна полиция“, главният секретар на МВР Ивайло Иванов отговори, че тя е дъщеря на директора. „Към този етап се извършват процесуално-следствените действия и след като приключат и се направи оценка на събраните доказателства, тогава ще се прецени дали той е имал съпричастност към нейната дейност“, заяви Иванов. Шефът на "Охранителна полиция" Георги Кьосев също е задържан. 

Вижте целия отчет и разкритията на МВР във видеото на живо на ПИК TV:

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17941
архив

-      Деца, - пита учителката, - кой ще каже какви пари имат американците? Гошко?

-       - Долари, госпожо.
- Правилно!А какви пари имат французите, Марийке?
- Франкове, госпожо.
- Точно така!А ние какви пари имамe, Иванчо?
- Ние нямаме пари, госпожо!!!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Валери Симеонов приветства новите мерки срещу коронавируса, но има забележки: Детските площадки и басейните са опасни, БСП масово не носят маски в залата (ОБНОВЕНА)
x
Ето какво искат мъжете в леглото
x