ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Напрежение ГЕРБ-БСП в парламента, обявиха депутат за полужив (ОБНОВЕНА)

Политика

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Напрежение ГЕРБ-БСП в парламента, обявиха депутат за полужив (ОБНОВЕНА)

76513
на 19.11.2020
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Напрежение ГЕРБ-БСП в парламента, обявиха депутат за полужив (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Напрежение възникна в пленарната зала след прекратяване на разискванията по Закона за ДДС. 

препоръчано

Всичко започна след като Станислав Иванов от ГЕРБ предложи разискванията да бъдат прекратени. Това бе прието от пленарната зала, но предизвика недоволството на БСП, тъй като имаше записали се за изказване няколко човека.

Филип Попов от левицата излезе в процедура по начина на водене, в която разкритикува управляващите, че отнемат думата на опозицията. След това той направи друга процедура за прегласуване на предложението на Станислав Иванов.

Председателстващият Емил Христов не подложи на прегласуване предложението на Иванов за прекратяване на разискванията с аргумента, че не е поискано веднага.

Заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов също се включи в дебата. "Моята процедура е по вашия начин на водене. Водите уникално. Водите точно по правилник, просто съм възхитен и правилника ми дава това право да го изразя", каза още Симеонов.

"Няма как да бъда възхитен от начина на водене. Г-н председател, г-н Лъчезар Иванов цяла сутрин и цял следобед стои там полужив, но моля да го подкарате да дойде да говори от трибуната. Явно не знае къде се намира", коментира Георги Свиленски в друга процедура по начина на водене.

От БСП в лицето на Таско Ерменков заявиха, че могат да блокират трибуната и да не пускат управляващите.

"Вие по същество ме заплашихте", каза Емил Христов.

Сагата прекрати председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, която заяви, че изключително много се е напрегнала атмосферата в залата. Тя отчете, че са се чули заявки за агресия и нарочно бавене на работата на Народното събрание. "Моля въведете 10-минутна почивка. Не преценихте правилно процедурите", каза още д-р Дариткова. Тя заяви, че председателстващият е трябвало да даде думата на записалите и призова ръководството на парламента да се поеме от друг.

След това ръководството на парламента се пое от Валери Симеонов, който обяви поисканата почивка. В момента парламентът продължава работата си, а председателството се пое от Цвета Караянчева, тъй като лидерът на НФСБ взе думата на трибуната. 

Драгомир Стойнев от БСП скочи на Менда Стоянова, като я призова да излезе на трибуната. Той поиска да обясни защо определи хора трябва да получават възнаграждение. "Ако тя не излезе да обясни защо този текст е вписан в проектозакона, който ще гласуваме след малко, значи някой е решил това", каза той.

Георги Свиленски пък каза, че Менда Стоянова явно няма да излезе и да каже кой ще пише закона.

Социалистите скочиха срещу вдигането на възнагражденията на държавните служители, които според тях са партийно назначени.

Според Стойнев така се източвали предприятията, защото се облагодетелствали служители, които са от ГЕРБ.

След това депутатите гласуваха предложените промени. Гласуваха общо 106 народни представители. 69 души дадоха своя вот със "Да", 34 бяха против, а трима се въздържаха. 

Така законът за ДДС бе приет на второ четене.

Сподели:
Бомба x
Кето диетични опасности, за които трябва да знаете Кето диетични опасности, за които трябва да знаете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Спипаха гаджето на Симона Загорова във финансови схеми - дъщерята на Глория пред раздяла с мачото САМО В ПИК TV: Спипаха гаджето на Симона Загорова във финансови схеми - дъщерята на Глория пред раздяла с мачото
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това