ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Нидал Алгафари с гореща прогноза за служебния кабинет на Румен Радев и изборите на 11 юли (ВИДЕО)

ЧАС ПИК

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Нидал Алгафари с гореща прогноза за служебния кабинет на Румен Радев и изборите на 11 юли (ВИДЕО)

183246
на 12.05.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Нидал Алгафари с гореща прогноза за служебния кабинет на Румен Радев и изборите на 11 юли (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Режисьорът, писател и политически пиар Нидал Алгафари с гореща оценка за безславно и скоропостижно приключилото живота си 45-о Народно събрание и втория служебен кабинет на Румен Радев.

препоръчано

Каква ще бъде ситуацията след предсрочните парламентарни избори на 11 юли, ще може ли да се състави редовно правителство и още колко избори ще се проведат до края на 2021 г.?

"CV-то на новия Министерски съвет е много добро. Чухме кой къде е завършил, но сега трябва да видим тези различни фигури дали ще могат да работят заедно и да теглят заедно каруцата напред", коментира Алгафари.

"Предпочитам, ако някой ме управлява, то това да е някой завършил в Харвард, а не в Свищов", каза още той.

"Винаги ще стои в съзнанието и подсъзнанието на хората защо един успял бизнесмен на Запад, едно юпи, би оставило заплата от 1-2 милиона годишно, за да дойде да работи за 4-5 хиляди лева заплати. Такъв тип ми хора ми е нелогичен", уточни политическият пиар.

"Това е балансиран кабинет. Баланс да направиш в името на някаква политика е едно, но когато направиш баланс, за да вземеш от всичко по малко, тогава става една манджа и накрая нищо не се случва", категоричен е Нидал Алгафари.

"Очаквам да има много голям реваншизъм и отмъщение в някои от фигурите в кабинета. Например министърът на културата спрямо Вежди Рашидов", посочи режисьорът.

"Ако някой от Отровното трио е осребрил действията си, това е Велислав Минеков, защото той поне 3 месеца ще е министър", добави той.

"Ако има някакви кръгове или обръчи около тези министри, да ги видим какво ще направят. Може пък да направят нещо добре. Искам да ги видя по делата какво ще направят, какво ще сътворят", поясни експертът.

"Надали ще се случи нещо", каза той Алгафари по повод искането на определени лица да видят Бойко Борисов арестуван.

"В желанието си да направят нещо различно, да покажат, че са реформатори, това ново мнозинство в 45-ото Народно събрание, те допуснаха много грешки. Най-голямата партия, която е опозиция на ГЕРБ, трябваше да поеме отговорност за промените в Изборния кодекс и за ЦИК. Но сега той ще носи отговорност за всичко, което ще се случи на изборите. Може да се случат прекрасни избори, но ако има макар и малки грешки на изборите, той ще трябва да носи отговорност, както и хората на Слави", категоричен е режисьорът.

"Има един проблем, че на машините не могат да се изпишат всички партии и ще трябва да се прелиства. Това ще е проблем за някои хора", сподели мнението си политическият пиар.

"В Турция секциите може от 25-30 да станат 200 или 300. Те забравиха, че много от хората, които са в Германия, са от турски произход и ако нямаха възможност да гласуват на предишните избори, сега ще могат да го направя и това ще вдигне много резултата на Движението за права и свободи", уточни Нидал Алгафари.

Според него не може "Има такъв народ" да е първа политическа сила. "Пикът анти ГЕРБ мина. Първа политическа сила отново ще е ГЕРБ. Много зависи как ДПС ще се организира. При това разгръщане на секции, което може да се случи в Турция, може да ги направи втора политическа сила. "Демократична България" ще вземат една част от гласовете на Слави. Усещането ми е, че "Демократична България" ще бъдат трети, четвърти ще са хората на Слави и пета ще е БСП", прогнозира той.

"Ако се окаже, че Жан Виденов се върне в политиката, би могъл ако не да влезе в Народното събрание, то поне ще издърпа много от гласовете на тези, които принципно гласуват с червена бюлетина", коментира пиарът и изрази очакване партията на Мая Манолова да не прескочи бариерата от 4%.

По думите му Мая Манолова и хората й са пресолили манджата. "Вкарването на секса и на мръсното бельо в желанието си да излее още повече и още повече помии, това обърква всички - и хората, и следствието, и прокуратурата. Това, че се изпокараха още в началото Николай Хаджигенов и Мая Манолова, също ще окаже своето влияние. Енергията, която я имаше около тях, няма да я има повече. Те ще паднат зад борда може би за тези т.нар. патриоти, ако се обединят", продължи режисьорът и добави, че според него най-вероятно ще се обединят.

"В кулоарите на президентството се говори, че много харесват Деница Златева. Очевидно има някаква дрязга между нея и Корнелия Нинова и е обидно, че тя не е в служебния кабинет", разкри политическият пиар.

"Интересно е кога и защо отпадна Николай Цонев от поста министър на отбраната", попита Алгафари. По думите му при президента са се намесили някакви други сили, които са му пренаредили кабинета. "Със сигурност не го реди сам. Със сигурност трябва да се посъветва с някои посланици за някои ключови позиции. Защото изпадна в много трудна ситуация с тази декларация на Б9", категоричен е гостът в студиото на ПИК TV.

Според него Румен Радев никой не го е знаел, докато не го е посочил за президент един служител на руското разузнаване. По думите му това е намеса в политиката ни отвън.

"Соня Момчилова, която ще оглави пресцентъра на кабинета, е рядко интелигентна жена. Цялото й творчество, което го правеше на шега, й беше откраднато от Слави Трифонов. Това беше непочтено спрямо нея. Соня беше тази, която им направи голяма част от текстовете. Един човек като Слави да вземе да я ограби, не беше честно", отсече Нидал Алгафари.

"На Слави му е много трудно да говори от свое име. Той може да води някакъв разговор, ако е някоя тема, която му е близка до същността - например за момичета от попфолка. Ако го разпънат достатъчно добри журналисти, ще му е трудно да отговори без помощта на Тощко Йорданов", допълни той.

"Омразата не води до нищо добро. Ако президентът имаше по-добра визия как България трябва да изглежда в бъдеще, можеше да избере и достатъчно добри кадри, които са и от ГЕРБ. Можеше да не са членове на ГЕРБ, а от гражданската квота, но да събере от всички партии хора", обясни политическият експерт. Според него сред хората в ГЕРБ има много качествени хора, родолюбиви и трудолюбиви. 

"Можеше да покаже, че сред ГЕРБ намира и доброто. Но той направи едно анти ГЕРБ правителство, с което иска да им покаже, че ще ги мачка по всички линии. Но забравиха да му кажат, че българският народ винаги е с жертвата. От толкова много притискане на ГЕРБ, изведнъж Бойко Борисов ще е жертвата и ефектът от това, което искат да направят, ще е точно обратният", прогнозира експертът.

"На Радев вторият мандат не му се гарантира с това правителство. На него му е най-тежко сега. Всичко, което ще се случва оттук нататък ще му се лепи на него. Досега започваха да гледат Бойко Борисов под лупа, сега ще го гледат него под лупа. И най-малката грешка на правителството ще му се лепи на него. И не дай Боже да се случи някоя грешка на изборите, да се опорочи вота, тогава цялата вина ще носи президентът, а малко след тези предсрочни избори за президентските", заключи Нидал Алгафари.

Сподели:
Бомба x
ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос
ново
Днес: 160
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това