ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Нинова се върна на работа, поиска да види премиера Борисов в Народното събрание (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

Политика

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Нинова се върна на работа, поиска да види премиера Борисов в Народното събрание (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

32152
на 18.11.2020
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Нинова се върна на работа, поиска да види премиера Борисов в Народното събрание (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Депутатите започват новата пленарна седмица с промени на първо четене на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и второ четене на Закона за българските лични документи.

препоръчано

За днес е предвидено още да обсъждат законите за хората с увреждания и за защита от шума в околната среда и Семейния кодекс.

Работата на Народното събрание започна без проблеми и кворум се събра, като част от депутатите се включиха и регистрираха онлайн.

От групата на БСП и ДПС отново не се регистрираха за кворума и пристигнала в зала, едва когато кворумът беше на лице.

В залата се появи и соцлидерката Корнелия Нинова, която вчера обяви, че има отрицателен тест за коронавирус, след като прекара повече от седмица във ВМА. 

Още със стъпването на Нинова в парламента от БСП поискаха изслушване на премиера Бойко Борисов. Според тях трябвало да се проведе дебат лично с министър-председателя за казуса със Северна Македония, а не на въпросите да отговарят вицепремиери.

Преди гласуването обаче, депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов поиска поименна проверка. От ДПС напуснаха пленарната зала при започване на проверката, а БСП въпреки че не участваха в регистрацията, останаха в зала. След проверката на кворума бе прието по въпроса за Македония да бъдат изслушани вицепремиерите Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева, като се реши това да се случи още днес. 

На първо четене с промените в Закона за хората с увреждания се реши дейностите по предоставяне и финансиране на помощните средства, приспособленията, съоръженията и медицински изделия за хората с увреждания да преминават изцяло към системата на здравеопазването.  

Разходите са финансово осигурени в рамките на утвърдените разходи в Закона за държавния бюджет на Република България за съответната година.

С поправките се разширява и кръгът на лицата, обект на защитена заетост. В него ще бъдат включени хората с психични разстройства и интелектуални затруднения, като целта е да бъдат подкрепени в реализацията си на пазара на труда. 

Сподели:
Бомба x
Зодиите, които са готови на всичко, за да постигнат целта си Зодиите, които са готови на всичко, за да постигнат целта си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 104
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това