Вход
София
Времето в София 5 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Нова драма с кворума и скандали в парламента - ето кой стартира заседанието със "златния си пръст" (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Нова драма с кворума и скандали в парламента - ето кой стартира заседанието със "златния си пръст" (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

на 08.11.2018
47430
7
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Нова драма с кворума и скандали в парламента - ето кой стартира заседанието със "златния си пръст" (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор: ПИК
08.11.2018
7
47430

Продължава сагата със събирането на кворум в парламента. Редовното заседание в четвъртък не успя да стартира от първия път, след като депутатите не събраха необходимите 121 души. Причината е, че представителите на БСП и ДПС не искат да се регистрират, въпреки че част от тях присъстват в пленарна зала.

ЧЕРВЕНА БАДАНАРКА: Бившият на Генерал Деси замазва кризата в БСП с популизъм за бюджета

ЧЕРВЕНА БАДАНАРКА: Бившият на Генерал Деси замазва кризата в БСП с популизъм за бюджета

Няма да се регистрираме в парламента, докато не получим...

на 06.11.2018

Междувременно, след като за два дни отметнаха бюджета на първо четене, депутатите днес трябва да подхванат законите за концесиите, БНБ и филмовата индустрия.

При първия опит в пленарна зала обаче народните представители не събраха кворум и следващата регистрация беше отложена за след 10 минути.

При втория опит все пак заседанието в парламента тръгна, след като в пленарна зала се регистрираха 124 депутати.

Тома Биков от ГЕРБ обясни от трибуната, че причината за първия несполучлив опит за събиране на кворум е фактът, че първа точка от дневния ред е законопроект на БСП и социалистите е редно да спрат с тези игрички, да бъдат отговорни и да се регистрират поне когато ще се разглежда тяхно предложение. "Показахме, че ние можем да провеждаме и сами заседание. Поне вземете пример от ДПС и се регистрирайте, когато се разглеждат ваши законопроекти", призова Биков.

Драгомир Стойнев от БСП заяви, че партията му е заявила, че няма да се регистрира и ще стои зад това свое решение. "Не виждам на какво се дразните", добави социалистът.

Гласуваха бюджета на НЗОК - ето какво включва

Гласуваха бюджета на НЗОК - ето какво включва

Парламентът прие законопроекта за бюджета на НЗОК за 2019...

на 06.11.2018

Впечатление при втората регистрация в пленарна зала направи Веселин Марешки. Лидерът на "Воля" беше обявил, че няма да се регистрира в зала, докато Валери Симеонов и Красимир Каракачанов не си подадат оставките, но камерите го уловиха как натиска пулта при втория опит.

"Струва ми се, че сте объркали и закона, и правната норма. Няма връзка между забранителния списък в приватизационния закон и този за концесията. Концесията е на държавна или общинска собственост, трудно ми беше да разчета този законопроект", скастри БСП Данаил Кирилов от ГЕРБ.

"Ние доста време чакахме като председател на комисията да допуснете този закон и да го обсъдим надълго и нашироко. Това, което искаме, е че този забранителен списък се заобикаля. Предвид, че се опитваме да защитим обществения интерес и предлагаме тази поправка", отговори му Тодор Байчев от БСП.

Неговите съпартийци пък отново заговориха и за предстоящата концесия на Летище София, което според тях щяло да бъде приватизирано, а националната сигурност - застрашена. "Настойчиво ви призоваваме да подкрепите предложените мерки", обърна се към залата Димитър Данчев. "Младият колега не помни как неговите чичовци и лели, по-големи от неговата партия, раздаваха предприятия. Като заговорихте за службите, къде са тези служби да разследват концесиите на БСП?", отговори му патриотът Петър Петров.

Владислав Горанов: Всяка година с бюджета задоволяваме по-добре обществените нужди

Владислав Горанов: Всяка година с бюджета задоволяваме по-добре обществените нужди

Всяка година с бюджета задоволяваме по-добре обществените...

на 07.11.2018

"За четвърти път поставяме въпроса за концесията на Летище София. Разговорът и дебатът тръгнаха в правната плоскост, но това не е юридически спор. Модерна Европа реши този проблем - в Австрия, Чехия, Франция, Германия, важните инфраструктурни обекти са държавни. Обърнете внимание, г-да управляващи, че всички, които са се заявили за участие в концесията, са с държавно или общинско участие. Отказ от национален суверенитет или обратното - връщане на държавата в стратегически сектори и пазене на националните граници и обекти. Това е въпрос и за прехода. От две години искаме да кажем край на този преход, това също е голям политически въпрос. Грижата ни е за националния интерес и неговото запазване", включи се в дебатите по темата за концесиите лидерката на БСП Корнелия Нинова. 

Тя за пореден път се изказа остро по темата с концесията на софийското летище. "Г-н Сидеров поиска ревизия на всички концесии. Уважаеми колеги патриоти, снощи вече гласувахте за концесията на Летище София, вие вече дадохте съгласие затова", нападна патриотите Нинова. Тя се закани да сезира съда за взетото решение, а и ще инициира среща с президента Радев, който вече бил върнал този закон с вето, а политиката му по темата - последователна.

"Хубаво е да се произвеждат и надуват балони, хубаво е да се надуват теми интересни за обществото. Добре, че взаимствате тези от нашите лидери, добре е, че ги представяте. Отречете се от вашите концесии и кажете: сбъркахме за закона за приватизацията чрез РМД. В момента вие ни предлагате да приемем закон за дървеното желязо. Моля правете и пишете нормални законопроекти", отговори й Искрен Красимиров от "Обединени патриоти".

"Г-жа Лилова (смях в залата), г-жа Нинова, вие като заместник-министър, участвала ли сте в даването на концесиите. Казахте нещо, което ме шашна. Да бе, г-н Сашо, дето се спуква от смях. Вие казахте, че от две години БСП е различна. Въпросът е останаха ли милионерите в БСП?", взе отношение по казаното от Корнелия Нинова.

"БСП ще защитава националния суверенитет. Г-жа Нинова каквото каже го прави, без ирония го казвам", заяви Йордан Цонев от ДПС.

"Това е равносметката, недейте, задръжте г-н Жаблянов, спокойствие. Това са предложените от "Атака" промени за концесиите. Ще ви прочета няколко от нашите предложения, които вие отхвърлихте тогава. На 20 февруари 2014 г. кабинетът "Орешарски" отхвърли предложението за минимална пенсия от 500 лв. Отхвърлен с гласовете на ГЕРБ, БСП и ДПС. На 22 февруари предложихме прекратяване на договорите за добив на ценни метали - отхвърлено от ГЕРБ, БСП и ДПС. Затова аз говоря от 15 години. 156 предложения, г-жо Нинова, отхвърлени от вашата партия. Наричате ни как ли не, сега крадете нашите идеи. За алеята на преписвача ви подарявам тази книжка", повиши тон от трибуната Волен Сидеров.

"Г-н Сидеров, говорите в минало свършено време. Как ще гласува вашата партия за концесията на Летище София? Говорите в минало свършено както скоро ще е свършена вашата партия", отговори на Сидеров Филип Попов. Колегата му Валери Жаблянов пък определи "Атака" като малка партия. 

"През 2006 г. беше направен опит да бъда осъден с една скалъпена процедура, бях на балотаж с вашия кандидат, срещу "Атака" се водеше такава черна пропагандна война, каквато никога не се е водела. "Атака" ви проправи пътя. Аз съм против концесията на Летище София, тя не е съгласувана с мен, за колегите от ВМРО и НФСБ не знам, там не мога да отговарям. Да, архивите са живи, фактите са живи, но нашият компромис при управлението сега с ГЕРБ не е компромис с всички партии, които управявлявах. За какъв суверенитет говорите г-жо Нинова, България не е суверенна. Ако не бях станал коалиционен партньор, нямаше да стане болницата в Ямбол, която се чакаше 35 години, ето това е резултатът от компромиса", яростно отговори на БСП Волен Сидеров.

Малко след това беше предложена поименна проверка на депутатите в залата, а водещата заседанието заместник-председателка Нигяр Джафер пристъпи към нея.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(7)
1
Какво става с Главния секретар на Мвр? Колко месеца го избират?
2
ГРОБ бързат да отдадат летище София на концесия,по стара оценка с корупционен замисъл.Справка:летището в Белград.Далаверата е в това,че сега оценката на летището се увеличава драстично,поради новата му функция да организира подреждането на самолетите за кацане на най-голямото летище в Истанбул,открито на скоро.
3
Онея тримцата пак не могат да си съберат хората!!!Голям цирк!!!Егати правителството!!!Да видим Боце докога ще издържи!!!
4
Абе,МаГарешки ти надмина всичките ни "очаквания".Много плезгав излезе!
5
Отдавна е ясно че Марешки е новия златен пръст на мнозинството. Явно г одържат здраво с делата, които се водят срещу него и той бързо рабра откъде ду.ха вятъра. Всичките му заклинания и заплахи, че нямало и той да се регистрира са пълни глупости. Ако се разтури парламента него го чака присъда и никог а повече няма да бъде в политиката
6
Корнела е " велика"...искала да сложи "край на прехода",сиреч , "кой крал...крал, кой е' бал...е'бал", те всички вече са чисти и неопетнени! Като амнистията на Станишев!
7
Хубаво е Импексовата барсалива курабия да се прави на защитник на народа си, но не се посвени да го обере с няколко десетки милиона, както впрочем направиха десетки БСПеерасти досега. Върни милионите от Импекса, и тогава се прави на почтена курабия, иначе дотогава си с по нисък морал и от порно звездата Чичолина, дори червените дебили няма да ти повярват..
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За коя партия ще гласувате на евроизборите през май?
Общо гласували: 21314
архив

Подариха ми талисман, който привлича парите. Окачих го на предното стъкло. На другия ден в колата влетя автомобил-инкасо.

няма нови новини
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
сега
1644
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК: Наши музиканти с годеж в изпепелената катедрала "Нотр Дам" - как дует "Weil" издържа 5-членно семейство с класика и рок
x
Изневярата се чете по лицето на мъжа, но не по това на жената
x