ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Новите депутати влязоха в парламента за клетвата си, посрещнаха ги с протест (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

Акценти

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Новите депутати влязоха в парламента за клетвата си, посрещнаха ги с протест (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

36614
на 15.04.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Новите депутати влязоха в парламента за клетвата си, посрещнаха ги с протест (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Новоизбраните депутати влизат в старата сграда на Народното събрание, за да положат клетва на първото заседание на парламента след изборите на 4 април.

препоръчано

Новите народни представители бяха посрещнати от малоброен протест. С викове и пронизващ звук на тромба, недоволни граждани подвикваха към влизащите в сградата депутати.

Иначе днес депутатите ще се закълнат с вдигане на ръка, защото системата за електронно гласуване беше преместена в новата сграда на парламента.

"Ако е необходимо да дадем знак с 10 гласа, ще го направим", заяви лаконично на влизане социалната министърка Деница Сачева. Тя отново увери, че от ГЕРБ ще подкрепят всяко разумно предложение.

свързани новини

Повечето от депутатите избраха да влязат през служебния вход на парламента. Пред официалния вход пък има червен килим, по който тези, които са предпочели да прекрачат прага на Народното събрание оттам, да преминат.

От БСП заявиха, че най-важно в момента било нацията на излезе от кризата, която имала две изменерения - здравна и политическа. Освен това щели да подкрепят всеки мандат за нов кабинет от втория натам.

Бившият кмет на Пловдив Иван Тотев, който ще е депутат от ГЕРБ, влезе в сградата без да се спре пред журналистите.

От ДПС заявиха за пореден път, че ще се придържат към линията на партията.

"Свикнали сме с това, повече ни притеснява състоянието, в което е Европа и света. Всички политици трябва да загърбят политическите си интереси в решението й. Безусловна подкрепа не сме давали никога", каза Димитър Главчев от ГЕРБ при влизането си в Народното събрание.

"Днес е най-щастливият ми ден, защото всички усилия, които дадох през последната година, завърших успешно мандата. Мисля, че всички язовири за пълни, направихме нова система за отпадъците, намалихме сметищата. Доволен съм, че изкарахме мандата. Днес идвам, за да си дам оставката. Всичко, каквото е искано от мен, е направено. Докато беше кампанията, не се изказах политически. Не чух нито едно смислено действие или предложение в екологията. Не съм коментирал, защото щяха да кажат, че се заигравам. Несигурост. Ето и този крякащият - цяла година "Мутри вън, мутри вън", аз трябва да му осигуря вода, за да може като се прибере довечера да се изкъпе, ако въобще се къпе. Омръзна ми хора, които нищо не разбират, да дават мнения", обясни в цветист стил министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро.

Христо Иванов от ДеБъ пък отново повтори тезата си, че няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ. Ако им бъде поискана подкрепа от партията на Слави Трифонов, то на първо място, от ДеБъ щели да поставят на първо място своята програма и своите приоритети. Той призна и, че все още не е имало разговори между двете формации.

В сградата пристигна и главния мюфтия Мустафа Хаджи. Посланикът на САЩ Херо Мустафа също ще присъства на депутатската клетва. Сред гостите са президента Росен Плевнелиев, бившия шеф на НС Огнян Герджиков.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Щабът за борба с COVID-19: Ваксинирахме над 30000 на ден! Чакаме още над 400 хиляди дози. Всички новозаразени са с британски щам (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Щабът за борба с COVID-19: Ваксинирахме над 30000 на ден! Чакаме още над 400 хиляди дози. Всички новозаразени са с британски щам (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това