ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: От "Пирогов" с последни подробности за състоянието на пострадалите и причините за взрива (ОБНОВЕНА/СНИМКИ/ВИДЕО)

ГОРЕЩО
БОМБА В ПИК! Ето го брачния договор на Бойко Рашков, най-богатия политик! Съпрузите поделят рекордните 19 имота. Резиденция в София с 12 бани, басейн и фитнес, част от резиденция на морето с 6 бани, два джипа, две къщи в Стара Планина, влог от 750 000 лв. остават за министъра (УНИКАЛНИ ДОКУМЕНТИ) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ДАНС започна проверка в Община Варна, души около боклука на морската столица ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Премиерът на Радев в нова гонка с медиите - закри важно заседание със синдикатите. ТЕЦ "Марица-изток" 2 на колене, синдикалните лидери категорични: Няма да се съгласим миньорите да станат берачи на лавандула (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) Валентина Маджарова е избрана за шеф на спецпрокуратурата 
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: От "Пирогов" с последни подробности за състоянието на пострадалите и причините за взрива (ОБНОВЕНА/СНИМКИ/ВИДЕО)

88643
на 27.11.2019
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: От Пирогов с последни подробности за състоянието на пострадалите и причините за взрива (ОБНОВЕНА/СНИМКИ/ВИДЕО)
Автор:   ПИК

От "Пирогов" излязоха с последни подробности за тежкия инцидент, който стана рано тази сутрин във Второ вътрешно отделение на болницата. Припомняме, че след взрив на кислородна бутилка загинаха двама души, единият от които е бил на командно дишане. И двамата починали са били в тежко здравословно състояние. Бързата реакция на екипа от "Пирогов", пожарна и МВР са предотвратили по-голяма трагедия, тъй като в отделението е имало 70 души, които веднага са били евакуирани. 

препоръчано

"Извършва се оглед от следователи, образувано е досъдебно производство, което се ръководи от Софийска градска прокуратура И към този момент продължава разследването", коментира Стойно Цветков от СДВР. По думите му към този момент трудно може да се каже причината за инцидента.

"Стената в болницата не е срутена, а е напукана. Няма опасност за сградата", каза още полицаят. Той добави, че тепърва ще се изиска информация кой наблюдава системата за кислород в болницата.

"Не става въпрос за взривена кислородна бутилка. Все още разследваме причините за инцидента. Болницата има система за кислород. За нея се грижи сертифицирана фирма, която ежемесечно я проверява. Отделно имаме служител, който всеки ден проверява и следи системата, така че може да се каже, че не става въпрос за авария", уточни и.д. директорът на "Пирогов" проф. Николай Габровски.

По думите му в момента болницата работи нормално.

"В момента нямаме пряк свидетел, който да ни каже каква е причината за инцидента - дали е цигара, искра или късо съединение", обясни служителят на СДВР.

Според Николай Габровски взривът е станал в стаята, в която са били двамата починали пациенти. "Системата за кислород функционира според правилата и нормите. Тя е важна за всяка една болница и ние се грижим за нея", добави и.д. директорът на "Пирогов".

Сподели:
Бомба x
Ето какви храни трябва да избягвате по зодии Ето какви храни трябва да избягвате по зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд Земеделие: Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това