ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Пеевски и Чакъров пропуснаха консултациите при Радев. ДПС натовари президента с важна задача (ВИДЕО)

Акценти

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Пеевски и Чакъров пропуснаха консултациите при Радев. ДПС натовари президента с важна задача (ВИДЕО)

265806
на 24.06.2024
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Пеевски и Чакъров пропуснаха консултациите при Радев. ДПС натовари президента с важна задача (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Ключова седмица в политически план за страната. Президентът Румен Радев даде ход на консултациите на "Дондуков" 2, след които ще пристъпи и към връчване на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

препоръчано

Първият разговор беше с ГЕРБ-СДС. Два часа след ГЕРБ на „Дондуков” 2 дойде втората политическа сила - ДПС.

От страна на ДПС на консултациите при Радев дойдоха Йордан Цонев, Иска Михайлова, Халил Летифов и Хамид Хамид.

Радев сподели, че при неуспех с първия мандат вторият мандат задължително ще се връчи на ДПС и ги попита дали имат идея как да реализират този мандат и да съставят устойчиво правителство.

"Цялата кампания мина през този слоган, че трябва да се върнем и да работим с хората. Те не искат нови избори, искат стабилизиране на политическия живот, да има мнозинство и кабинет. Решението минава през един пълен мандат, за да могат в перспектива да се решават проблемите", каза Йордан Цонев.

"ДПС съзнава своята отговорност пред избирателите за съставяне на редовен кабинет и подкрепа за стабилно мнозинство. Ние този път ще го извървим, въпросът е другите сили дали го разбират. Най-логичното нещо е подкрепа за мандат на победителите", добави той.

"Най-логично е да бъде подкрепен мандата на победителя на тези избори. Още повече че заявката на по-малките партии да реализират кабинет с техен мандат, ще има нужда от подкрепата на първите две сили", каза представителят на ДПС.

"В тази сложна обстановка много разчитаме на вас, на вашия авторитет да убедите политическите сили в ролята ви на медиатор. Очакванията ни са да бъдете на висотата на тази отговорност и да се опитате да ги убедите, че трябва да излезем с решение в тази ситуация", завърши той.

Гледайте на живо по ПИК TV! 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК