Вход
София
Времето в София 28 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Петима министри на килимчето при депутатите преди Страстната седмица (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Петима министри на килимчето при депутатите преди Страстната седмица (ОБНОВЕНА)

на 19.04.2019
14473
0
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Петима министри на килимчето при депутатите преди Страстната седмица (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
19.04.2019
0
14473

Външният министър Етакерина Захариева, финансовият министър Владислав Горанов и още три министри отговарят на депутатски въпроси в деня за парламентарен контрол преди Страстната седмица.

Владислав Горанов: Срокът за смяна на касовите апарати и софтуера може да бъде удължен

Владислав Горанов: Срокът за смяна на касовите апарати и софтуера може да бъде удължен

Бизнесът поиска отлагане на срока за смяната на касовите...

на 11.02.2019

"Българската общност в Украйна наброява около 250 хил. души, които са добре интегрирания в обществения и икономически живот на страната. Едно то доказателствата за това е, че децата от български етнически произход традиционно показват най-добри резултати на зрелостните изпити на държавния украински език в сравнение с останалите малцинствени групи“, заяви Захариева. 

"Програма DESIREE Gas се финансира от Международен фонд „Козлодуй“, администриран от Европейската бака за възстановяване и развитие, и се изпълнява от Министерството на енергетиката. Програмата подпомага преминаването от въглеродни интензивни източници към по-благоприятния природен газ. Поради това важен ефект от програмата е намаляването на потреблението на енергия и емисии от въглероден диоксид в жилищния сектор“, отговори на един от въпросите, зададени към нея министър Петкова.

В 12:25 часа парламентарният контрол, а с това и парламентарната седмица, приключиха. Следващото редовно заседание на Народното събрание ще е в сряда, 24 април, от 9 часа.

Ето кой кого и за какво пита:

I. Екатерина Захариева, заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи ще отговори на: 

1. Въпрос от н.п. ПОЛИНА ЦВЕТОСЛАВОВА ЦАНКОВА-ХРИСТОВА относно актуалните проблеми на българите в Украйна и предприетите действия от страна на Министерството на външните работи.

2. Въпрос от н.п. ПЛАМЕН ИВАНОВ МАНУШЕВ относно отбелязване на 70-та годишнина от подписването на Северноатлантическия договор.

3. Въпрос от н.п. ДЖЕМА МАРИНОВА ГРОЗДАНОВА относно защита на правата на лицата, принадлежащи към Българското национално малцинство на територията на Украйна.

II. Владислав Горанов, министър на финансите ще отговори на: 

1. Питане от н.п. АЛЕКСАНДЪР КОЙЧЕВ ИВАНОВ относно резултатите от дейността на Агенцията за държавна финансова инспекция и изпълнението на правомощията за защита на финансовите интереси на Република България, произтичащи от Закона за държавната финансова инспекция при осъществяването на последващия контрол по спазване на законодателството в областта на обществените поръчки.

2. Питане от н.п. ИРЕНА МЕТОДИЕВА ДИМОВА относно въвеждане на електронната платформа за възлагане на обществени поръчки.

III. Бисер Петков, министър на труда и социалната политика ще отговори на: 

1. Въпрос от н.п. ДАНИЕЛА ВЛАДИМИРОВА САВЕКЛИЕВА относно нивата на безработица на територията на област Благоевград и мерките за преодоляването й.

IV. Емил Караниколов, министър на икономиката ще отговори на: 

1. Въпрос от н.п. КРЪСТИНА НИКОЛОВА ТАСКОВА относно разходвани средства от капитала на Българската банка за развитие.

2. Въпрос от н.п. ДАНИЕЛА ВЛАДИМИРОВА САВЕКЛИЕВА относно преките чуждестранни инвестиции на територията на област Благоевград като цяло и за общините в частност.

V. Теменужка Петкова, министър на енергетиката ще отговори на: 

1. Въпрос от н.п. АЛЕКСАНДЪР ИВАНОВ МАЦУРЕВ относно програма DESIREE Gas.

2. Въпрос от н.п. ДИМИТЪР БОЙЧЕВ ПЕТРОВ относно Програма BG04, "Енергийна ефективност и възобновяема енергия".

Сподели:
свързани новини
Владислав Горанов проговори за оставката на подуправителя на БНБ Владислав Горанов проговори за оставката на подуправителя на БНБ
"Димитър Костов можеше да изчака няколко месеца с...
на 01.03.2019
"Син" юмрук: Костов подкрепи Горанов "Син" юмрук: Костов подкрепи Горанов
Нападателят на Левски - Станислав Костов, подкрепи...
на 17.04.2019
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого подкрепяте в конфликта Борисов - Радев?
Общо гласували: 4340
архив

Щирлиц се крие в един изоставен блок в покрайнините на Берлин, Гестапо го обкръжава и Мюлер крещи по мегафона: - Щирлиц, предай се!!! Всички изходи са блокирани!!! Отговор нямаше, защото Щирлиц отдавна беше избягал през входа...

няма нови новини
Днес: 185
hot
най-четени новини в момента
сега
3334
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
БОМБА В ПИК TV: Българи на крачка от създаването на лекарство срещу COVID-19! Първи в ЕС стартирахме изследване - медикаментът се казва "Ивермектин" (ОБНОВЕНА)
x
АСТРОЛОГ: Бъдете внимателни, днес лесно могат да ви излъжат
x