Вход
София
Времето в София -6 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Политолозите Антоанета Христова и Георги Харизанов с горещ коментар за политическите скандали, които разтърсиха България - влиза ли Радев в политиката и как му отговаря Борисов (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Политолозите Антоанета Христова и Георги Харизанов с горещ коментар за политическите скандали, които разтърсиха България - влиза ли Радев в политиката и как му отговаря Борисов (ОБНОВЕНА)

на 06.10.2017
17906
17
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Политолозите Антоанета Христова и Георги Харизанов с горещ коментар за политическите скандали, които разтърсиха България - влиза ли Радев в политиката и как му отговаря Борисов (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
06.10.2017
17
17906

Политолозите проф. Антоанета Христова и Георги Харизанов с разтърсващи разкрития за двойното дъно на политическите скандали, които разтърсиха България през тази седмица. 

Кой подпали войната между парламента и президента Румен Радев, има ли сблъсък между премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и шефа на парламентарната група на управляващите и негов заместник Цветан Цветанов, на какво разлита БСП в атаките срещу лицата и факторите в ГЕРБ, кой лови риба в мътната вода на яростните сблъсъци между управляващи и опозиция?

"Три групи интереси - на ГЕРБ, на БСП, и на избирателите започват да се избистрят и нареждат в прагматичен вид. На БСП й предстои кампания за местните избори през 2019 г., която ще е тежка за тях, защото ГЕРБ имат много по-добри позиции. Затова те изместват социалната политика към проблеми в местната власт. БСП имат и много голям вътрешен проблем около лидерството и трябва да изведат партията на видима позиция, за да задържат себе си в центъра на говоренето. ГЕРБ пък трябва да задържат вниманието върху антикорупционния закон и те също се готвят за изорите. Позитивите за ГЕРБ са, че имат достатъчно време да формулират послания, устойчиви политики, по-висока степен на контрол и изчистване на местните структури. 

За избирателите позитивът е, че двете опозиции се стрелят, бият, има политически дебат и ние се ориентираме", заяви проф. Христова.

Харизанов заяви, че не му е ясно причината да се изостри политическия диалог. "ГЕРБ се държат като виновни, което е странно. Простата хронология на събитията в Хасково примерно е, че Добрев излезе отдавна от местната структура и бе номиниран за министър. 2015 г. извади за ръчичка Беливанов и на собствени мускули с неговата работа в структурата го избира за кмет. След това нормално структурата предлага на кмета хора и той ги назначава. Година и половина по-късно ГЕРБ отново печели изборите в Хасково. Това означава, че местните хора нямат проблем и смятат, че общинските структури работят добре. Да не говорим, че половината хора за избрани, а не назначени. Назначена е една братовчедка, която има ценз. Тогава къде е скандалът?", попита Харизанов.

Той заяви, е никъде по света няма комплекс на тази тема, тъй като е нормално хора, които се познават и си имат доверие да разчитат и да работят заедно. Това никъде не е проблем, стига да няма конфликт на интереси. 

"Делян Добрев е имал много успешен бизнес и е живеел добре, преди да влезе във властта. Така че в това отношения няма никакво съмнение. Защо тогава е проблем, че кадърни хора за избрани след конкурс в общината, и то не от него", обясни политологът. 

"Румен Радев сбърка. Кое нарича безчинство на депутатите - те имат право на оценка, за това са избрани от народа. Как така депутатите безчинстват, нека обясни какво има предвид, в какво точно безчинстват? Нормално е депутатите, избрани от народа да правят комисии и да налагат контрол и да проверяват. Това им е работата. Той сбърка много с тези изявления, а Борисов му отговори меко и показа как се действа по максимата "По-умният отстъпва", коментира скандала между Румен Радев и ГЕРБ Георги Харизанов.

"Кадровата политика на кметовете в Габрово, Каварна или Хасково, не ме интересува. Кметовете сами си избират екипите и ако не си вършат работата, хората ги свалят и не ги избират повече. Така че там механизмът е ясен. Защо ще се бъркаме в избора на екип, с който да работят. Нали от това зависи как ще се справят", каза Харизанов. По думите му не е нормално да се говори за братовчедки, при положение, че България се случва история и политика на световно ниво с трима премиери и президент, визирайки балканската среща в Евксиноград.

 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(17)
1
Арестуваният неотдавна бивш шеф на „Напоителни системи“ Георги Харизанов е прибрал близо 10 милиона лева от нагли далавери в държавното дружество, контролиращо язовирите, водоемите и напояването на земеделски земи в цялата страна.
2
Оставете БСПдирастията на Сланинова да си квичи, следващите 70г. те власт няма да видят а само ще квичат! Защото народа разбра кой кой е! Само да попитам Това да си назначи пиарката си на две държавни заплати, за да си я плющиш безплатно, това МОРАЛНО ли е.??? Морално ли е, двамата баджанака от БСПдирадската партия, да са на хранилка в Луккойл, и Сланинова да отклонява въпроси за тях!
3
Главният интригант на Републиката а именно юсланинова и нейната глутница с алчно и деградивно мислене.
4
Оставете БСПдирастията на Сланинова да си квичи, следващите 70г. те власт няма да видят а само ще квичат! Защото народа разбра кой кой е! Само да попитам Това да си назначи пиарката си на две държавни заплати, за да си я плющиш безплатно, това МОРАЛНО ли е.??? Морално ли е, двамата баджанака от БСПдирадската партия, да са на хранилка в Луккойл, и Сланинова да отклонява въпроси за тях!
5
Тая, с всеки изминат месец, физиономията започва да изглежда все по-налудничава. Явно е откакто е започнала да лъска образа на ГЕРБ, на оня от Банкя и на гербопитеците в БГ-то.
6
Делян добрев е имал много добър бизнес преди да авлезе д политиката. Колко годишен беше ДД, когато влезе в политиката? И какъв бизнес - толкова добър е имал на тази възраст? От каква възраст е започнал близнес? И как го е постигнал?????? Хайде, де! Ние ряпа не пясем!
7
Тия и двамата са на хранилка при психодесните и при ГЕРБ.Не трябвало никой да се бърка в избора на екип от кметовете?Аре де!!!Тоя мушморок ходил ли е на интервю в частна фирма с високи заплати да види какъв подбор се прави?Тоя пикльо не е ли чул,че има длъжностни характеристики за държавните служби в които пише какво образование трябва да имаш,какъв стаж по специалността да имаш,езици,компютри....А да е чувал,че се правят конкурси?А за конфликт на интереси да е чувал? .бах ти гьосуратскити безочие,.бах ти политолозите!
8
ТОВА СА ПОЛИТОЛОЗИ КОЛКОТО АЗ СЪМ КОСМОНАВТ! СЛУЧАЙНО НЯКОЙ В БЪЛГАРИЯ ДАНЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ТЕЗИ ДВАМАТА НЕ СА ЛИЧНО ПЛАТЕНИ ПОЛИТОЛОЗИ ОТ БОРИСОВ - НЕ? ДАЖЕ ТЮФЛЕКА ХАРИЗАНОВ, ИГРА ТЕНИС С БОРИСОВ, НАЛИ ГИ ИЗТИПОСАХА ЗАЕДНО ПО КЪСИ ГАЩИ НА СНИМКА, СЛЕД АТО ПОКАЗА СНИВКИТЕ С ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ ПО ДОМАШНО ОБЛЕКЛО ВЪВ ВИЛА "КАЛИНА". ТА НИЕ БЪЛГАРИТЕ СЕ ПИТАМЕ, НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ В ПИК ТОЧНО ТАКИВА ДА КАНИТЕ И ДА ПРАВЯТ АНАЛИЗ ЗА РАДЕВ И БОРИС? ТОЛКОВА ЛИ НИСКО СТЕ ПАДНАЛИ В ПИК, А?
9
ПОЛИТОЛОЗИ СА САМО КЪНЧО, ,АНДРЕЙЧО И КОЛЬО.
10
ИМПИЙЧМЪНТ ЗА НЕДОРАЗУМЕНИЕТО ГАДЕВ!!!
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Бе тая калинка какъв бизнес е имал преди да ни го натресат за министър - никакъв!! Завършил някакви си изкуства (като стана скандала за дипломата гледах факсимилето й, но вече не си спомням точно какви бяха). И като го направиха министър, баща му някак така случайно забогатя! А бе ние, че сме тъпи задето ви търпим - тъпи сме. Ама не чак толкова! И за какво всички се правят на луди? Включително и червените. Хич не ми е на оная работа коя е кумица, кой кум, кой сват. Как пък никой не попита кой фирми печелят поръчките на общината и колко пари са откраднали. Ама нали пърдят в едно гърне - плюят се, ритат се, бият се..... ама за парите всички си траят!
13
БОЙКОВЩИНАТА е новата национална доктрина на БЪЛГАРИЯ ! Да я носим с достойнство и подобаваща простащина.
14
Това не са никакви политолози, а обслужващи подлоги. Единият крадец на милиони от държавно предприятие, спасен и покрит, а другата накичена незаслужено с професорска титла, коят изплаща със слугинажни и фалшиви коментари. Пълна трагедия са и двамата и никой не ги бръсне за сливи, така че да не се напъват толкоз
15
Харизанов, уж си информиран, а се излагаш тотално. Успешен бизнес ли е да разнасяш кафета и куфари на гостите в общината на Хасково?! Хаха, смешен си
16
Харизанов,с фалшивата диплома....
17
Тези правила който коментираш се отнасят за политическите партии които са политически опоненти на БСП но не и за самата БСП. Бибшия генерал от ВВС и сегашен Президент . Защо същия назначи тогава на втора длъжност любовницата си на втора длъжност без същата да има необходимия ценз . Същата длъжност според длъжностна характеристика е за военен, а не за волнонаемен. В заповедта пише временно. до назначаване назначаване на нов човек. Това временно бе до пенсионирането на Генерала.В президентството какви длъжности изпълняват съпругата му и тъща му. Нима това не е ли конфликт на интереси.. БСП се явява като стожер на Морала в България но същата Партия с друго име БКП действаше горе долу по същия начин още от вземането на Властта. По онова време беше известно "той е наше момче" Най страшната клетва за онова време беше "да ти умрат връзките". Същото продължава и до днес. Това е нашата политическа действителност.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 5850
архив

Син на мутра се прибира вкъщи след последния учебен ден. Баща му го пита: – Е, сине, как завърши? – Ами, тате, 5 двойки… – Мале-е-е, голям бой ще падне! – Знам, тате, взел съм адресите на даскалите.

няма нови новини
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
сега
1450
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Валери Симеонов с разкрития за екшъна в хазарта - проектът за промени в закона мина на финансова комисия (ОБНОВЕНА)
x
Как да укрепите връзката си според зодиака
x