ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Политолозите Антоанета Христова и Георги Харизанов с горещ коментар за политическите скандали, които разтърсиха България - влиза ли Радев в политиката и как му отговаря Борисов (ОБНОВЕНА)

НАЙ-ВАЖНОТО

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Политолозите Антоанета Христова и Георги Харизанов с горещ коментар за политическите скандали, които разтърсиха България - влиза ли Радев в политиката и как му отговаря Борисов (ОБНОВЕНА)

62919
на 06.10.2017
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Политолозите Антоанета Христова и Георги Харизанов с горещ коментар за политическите скандали, които разтърсиха България - влиза ли Радев в политиката и как му отговаря Борисов (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Политолозите проф. Антоанета Христова и Георги Харизанов с разтърсващи разкрития за двойното дъно на политическите скандали, които разтърсиха България през тази седмица. 

препоръчано

Кой подпали войната между парламента и президента Румен Радев, има ли сблъсък между премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и шефа на парламентарната група на управляващите и негов заместник Цветан Цветанов, на какво разлита БСП в атаките срещу лицата и факторите в ГЕРБ, кой лови риба в мътната вода на яростните сблъсъци между управляващи и опозиция?

"Три групи интереси - на ГЕРБ, на БСП, и на избирателите започват да се избистрят и нареждат в прагматичен вид. На БСП й предстои кампания за местните избори през 2019 г., която ще е тежка за тях, защото ГЕРБ имат много по-добри позиции. Затова те изместват социалната политика към проблеми в местната власт. БСП имат и много голям вътрешен проблем около лидерството и трябва да изведат партията на видима позиция, за да задържат себе си в центъра на говоренето. ГЕРБ пък трябва да задържат вниманието върху антикорупционния закон и те също се готвят за изорите. Позитивите за ГЕРБ са, че имат достатъчно време да формулират послания, устойчиви политики, по-висока степен на контрол и изчистване на местните структури. 

За избирателите позитивът е, че двете опозиции се стрелят, бият, има политически дебат и ние се ориентираме", заяви проф. Христова.

Харизанов заяви, че не му е ясно причината да се изостри политическия диалог. "ГЕРБ се държат като виновни, което е странно. Простата хронология на събитията в Хасково примерно е, че Добрев излезе отдавна от местната структура и бе номиниран за министър. 2015 г. извади за ръчичка Беливанов и на собствени мускули с неговата работа в структурата го избира за кмет. След това нормално структурата предлага на кмета хора и той ги назначава. Година и половина по-късно ГЕРБ отново печели изборите в Хасково. Това означава, че местните хора нямат проблем и смятат, че общинските структури работят добре. Да не говорим, че половината хора за избрани, а не назначени. Назначена е една братовчедка, която има ценз. Тогава къде е скандалът?", попита Харизанов.

Той заяви, е никъде по света няма комплекс на тази тема, тъй като е нормално хора, които се познават и си имат доверие да разчитат и да работят заедно. Това никъде не е проблем, стига да няма конфликт на интереси. 

"Делян Добрев е имал много успешен бизнес и е живеел добре, преди да влезе във властта. Така че в това отношения няма никакво съмнение. Защо тогава е проблем, че кадърни хора за избрани след конкурс в общината, и то не от него", обясни политологът. 

"Румен Радев сбърка. Кое нарича безчинство на депутатите - те имат право на оценка, за това са избрани от народа. Как така депутатите безчинстват, нека обясни какво има предвид, в какво точно безчинстват? Нормално е депутатите, избрани от народа да правят комисии и да налагат контрол и да проверяват. Това им е работата. Той сбърка много с тези изявления, а Борисов му отговори меко и показа как се действа по максимата "По-умният отстъпва", коментира скандала между Румен Радев и ГЕРБ Георги Харизанов.

"Кадровата политика на кметовете в Габрово, Каварна или Хасково, не ме интересува. Кметовете сами си избират екипите и ако не си вършат работата, хората ги свалят и не ги избират повече. Така че там механизмът е ясен. Защо ще се бъркаме в избора на екип, с който да работят. Нали от това зависи как ще се справят", каза Харизанов. По думите му не е нормално да се говори за братовчедки, при положение, че България се случва история и политика на световно ниво с трима премиери и президент, визирайки балканската среща в Евксиноград.

 

Сподели:
Бомба x
НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо
ПИК TV x
СКАНДАЛ В ПИК TV! Свидетелят на Манолова неадекватен - Ива Николова му подари тест за наркотици, той не го направи! Заплаши депутати от ГЕРБ: Ще видите какво ще стане с вас (НА ЖИВО) СКАНДАЛ В ПИК TV! "Свидетелят" на Манолова неадекватен - Ива Николова му подари тест за наркотици, той не го направи! Заплаши депутати от ГЕРБ: Ще видите какво ще стане с вас (НА ЖИВО)
ново
Днес: 239
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това