ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Пореден протест срещу властта на Румен Радев - хиляди искат оставката му на "Дондуков" 2. Пътни работници: Толкова зле никога не е било, от три месеца нямаме заплати, спряха всичко (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

НАЙ-ВАЖНОТО

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Пореден протест срещу властта на Румен Радев - хиляди искат оставката му на "Дондуков" 2. Пътни работници: Толкова зле никога не е било, от три месеца нямаме заплати, спряха всичко (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

119490
на 10.09.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Пореден протест срещу властта на Румен Радев - хиляди искат оставката му на Дондуков 2. Пътни работници: Толкова зле никога не е било, от три месеца нямаме заплати, спряха всичко (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Властта на обитателя на президентството Румен Радев взриви пореден протест срещу бездарното управляние на служебното му правителствто. Днес и пътният бранш се обявява срещу кабинета на Румен Радев. Причината е тоталният хаос, предизвикан от него в държавата и липсата на каквато и да е отговорност от страна на президента за провала на министрите му. 

препоръчано

Преди два дни хиляди ресторантьори и работещи в сферата също излязоха на площада, за да протестират срещу липсата на адекватни мерки и обезщетения за затваряне на клубове и ограничения. Преди това протестираха и медиците, и културните дейци, както и строителните фирми и превозвачите. Синдикати протготвят протести и в началото на другата седмица.

Към 8 ч на пл. Народно събрание вече са струпани хиляди работници, облечени с жълти и оранжеви сигнални жилетки, видя репортер на ПИК. Протестиращите носят знаменца. Те издигнаха плакати с надписи "Без път няма посока" и "Не сме политическа дъвка".

Вижда се какво става, то е страшно - всички са безработни, няма никакви средства, от два месеца не сме получавали нищо. Работим в момента, но на 10%, защото няма средства. Ей там, тези господа, от тях зависи, посочи протестиращ към Народното събрание пред камерата на ПИК. И допълни, че се надява парите да тръгнат.

Искаме да работим, искаме пари, затова сме тук. От 4 месеца не сме получавали заплати, работа няма. Няма преводи от държавата. Няма обяснения за задържането, посочи друг работник на въпросите на журналистката от ПИК TV Ива Николова.

Отправяме нашите искания към министърката на регионалното развитие. Това, което виждаме, е само лъжи. Тя не си държи на думата. Казва, че са превели на фирмите пари, те казват, че авансът е преведен. Министърката казва, че е дадено пари, в същото време се лансират различни суми пари, до нас нищо не стига вече 4 месеца. Досега теглихме кредити, но банките вече не отпускат пари, защото секторът е рисков. Пътищата са кръвоносните съдове на една страна. Но има безвремие в момента. Минали сме много правителства, но такова не е имало. В момента министърка не е на мястото си, отсече друг работник от пътния сектор. Негов колега изтъкна, че във всяка държава по време на криза отпускат пари, но в нашата страна такова няма. Толкова зле никога не е било, избухна протестиращ. 

Множество полицаи пазят протестиращите, които надуват свирки в знак на недоволство срещу сегашното служебно правителство на Румен Радев и в частност срещу министърката на регионалното развитие Виолета Комитова. Целият паметник на Цар Освободител е заобиколен от хора в този час.

Искаме да заявим, че работим без пари. Има по-големи управители от нас, те може би знаят защо парите до нас не достигат. А работа има, в момента работим на магистрала Хемус. Тя беше спряна, но нашите документи са изрядни. Но няма плащания, няма доходи, каза служител на "Пътища" пред ПИК TV.

Няма никакво решение за българския народ, за цялата държава няма нищо, само спорят един с друг в парламента, допълни той.Всичко трябва да се промени, 31 години промяна, а още нищо не е променено, все по-лошо става, заяви той.

Искаме правителството да превежда парите, за да си ги получаваме ние, обикновените хора, които сме от сутрин до вечер на пътищата. Чудим се как да си оправим личния бюджет, оплака се работник от протеста.

Служебното правителство иска да се прави на интересно. Говорят за Бойко Борисов, но той направи пътища, каза Насъф Исмаил Али от Велинград. Елате да видите там, тънеха в кал хората, но сега има навсякъде асфалт, отсече той. 

Към 9 ч бул. "Цар Освободител" е затворен, а протестиращите викат пред официалния вход на Народното събрание "Искаме парите си".

По данни на организаторите на мястото са се събрали над 3000 работници.

Три месеца не сме взимали изработените си пари. Абсолютни лъжи обясняват, че сме крадци, че са ни платени аванси, че обектите ни нямали гаранции - това не е вярно, отсичат протестиращите.

Не е свършена работата чисто административно от страна на служебното правителство. Някой трябва да си свърши работата, кой е шеф там - министърката, а на нея й е шеф президентът. Този митинг трябва да се пренесе пред президентството, защото там са отговорните. Тези хора откраднаха всички пари за обектите, отсече друг от протестиращите.

Протестиращите се отправиха към МС и президентството. Там те поискаха оставката на Румен Радев и бяха категорични, че не заслужава да си взима заплатата, която плащат те с данъците си и тежък труд, след като те от три месеца не са получавали заплатите си заради неговото управление и служебни министри. "Оставка и повече да не се показва пред хората! За три месеца съсипаха държавата!", обявиха работниците.

Сподели:
Бомба x
Ето ги най-искрените зодии, които общуват открито Ето ги най-искрените зодии, които общуват открито
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 15
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това