ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Порязаха Бойко Рашков да оглави Комисията за контрол над службите. Провериха поименно има ли кворум - няма (ОБНОВЕНА)

Акценти

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Порязаха Бойко Рашков да оглави Комисията за контрол над службите. Провериха поименно има ли кворум - няма (ОБНОВЕНА)

266406
на 05.09.2024
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Порязаха Бойко Рашков да оглави Комисията за контрол над службите. Провериха поименно има ли кворум - няма (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Народното събрание гласува предложението на ППДБ Бойко Рашков да оглави комисията за контрол над службите за сигурност.

препоръчано

Точно в 9 часа Рая Назарян призова депутатите да се регистрират. Кворумът беше събран от първия път - регистрираха се 178 народни представители и в 9:02 часа, тя удари парламентарния звънец за начало на заседанието.

"Възраждане“ прочетоха декларация, насочена към смяната и избора на нови директори на училищата. В нея те обвиниха, че ГЕРБ са овладели училищата за 12 години и ги е превърнало в придатъци на партийната им структура. Това пък било използвано от ПП, когато управлявали Министерството на образованието чрез Николай Денков. 

След това Надежда Йорданова прочете проекта за решение Рашков да оглави Комисията за контрол над службите. Тя заяви, че председателското място в Комисията е ротационно и сега се падало на ППДБ неин човек да я оглави, затова и предлагат това да е Бойко Рашков. 

Едно от новите лица на ГЕРБ, които в последните седмици излиза и говори от парламентарната трибуна - Тервел Георгиев, излезе там и заяви, че трябвало да се обсъди компетентността на кандидата. Доц. Рашков притежавал високо научно ниво и имал компетентност в юридическата материя. 

"На първо място следва да се отбележи, че когато се говори за контрол над информацията, придобивана със специалин разузнавателни средства, има процедура, която следва да се спазва. Много по-важни са моралните и нравствени качества у кандидата“, продължи той. И допълни, че Рашков бил ярка политическа фигура, а възраженията срещу неговата кандидатура не били по принцип. Имало и данни и факти относно конкретни действия за нарушения по НК.

Георгиев обвини Рашков, че съвсем умишлено е нарушил закона, за да обслужи ПП.

И го обвини в склонност към злоупотреба със служебно положение и власт.

От "Възраждане“, чрез Петър Петров, поискаха от Рашков, ако бъде избран на поста, да спре купуването и продаването на гласове. Той допълни, че ако от ППДБ им се извинят, то от "Възраждане“ ще го подкрепят, а след това Рашков ще може да почерпи.

Георг Георгиев показа снимка на Рашков, който получава картина от един от аферистите в Агенция "Митници“. Той припомни и стотиците уволнения в редиците на МВР и закриването на полицейски управления.

Георгиев заяви, че Бойко Рашков е влязъл през задния вход на парламента без това да му се полага, а сега се опитвал да влезе в тази комисия отново през задния вход.

“Ние няма да допуснем Рашков да стане председател точно на тази важна комисия“, отсече Георгиев.

Срамота е, че Денков беше министър-председател, изстреля Цончо Ганев. 

Тошко Йорданов също се извини, че благодарение на ИТН, Киро Шиндлера е бил министър-председател на България. Той прочете свидетелствата на режисьора Евгений Михайлов покрай думите на Петър Младенов "По-добре е танковете да дойдат“.

За Лена Бориславова не оглави Търговския регистър?, предложи под бурния смях на залата Любен Дилов-син.

Самият Рашков заяви, че твърденията на Евгений Михайлов не били верни и били лъжа. Освен това в пристъп на ярост заплаши Тошко Йорданов, че ще го даде на съд. Иначе бил горд, че като млад следовател, затворил делото с президента на републиката Петър Младенов.

В 10:08 часа се пристъпи към гласуване. Предложението не беше прието. Поиска се прегласуване. И при него не се прие предложението Бойко Рашков да оглави Комисията за контрол над службите.

Точка следваща - ЗИД на Закона за закрила на детето – второ гласуване. Единодушно и без дебати се приеха промените в закона. 

Подирна точка от дневния ред - ЗИД на Закона за гражданската регистрация – първо гласуване. Прие се тази точка.

Следваща точка - ЗИД на Закона за опазване на околната среда – първо гласуване. Преди това беше поискана 30-минутна почивка, но водещата заседанието Росица Кирова даде само 15 минути. След това се поднови работата, но се направи предложение да се отлоат разискванията по настоящата точка. Не се прие. Поискано беше прегласуване, като преди това се поиска и проверка на кворума. Кворум нямаше. Следваща проверка - след 15 минути. 

В 12:34 часа се започна работата, като преди това се направи нова проверка на кворума, този път поименна. 

Кворум нямаше. 105 депутати бяха в залата, но се даде възможност за повторно поименно преброяване в 13:10 часа. Така депутатите излязоха в нова 15-минутна почивка. И след това нямаше кворум, с което и се сложи край на днешния работен ден.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 20
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК