ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Последен ден на 44-ото Народно събрание - на изпроводяк БСП се тръшка за "Спутник V", депутат от ГЕРБ: Руските им авантюри нямат край (ОБНОВЕНА)

ЧАС ПИК

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Последен ден на 44-ото Народно събрание - на изпроводяк БСП се тръшка за "Спутник V", депутат от ГЕРБ: Руските им авантюри нямат край (ОБНОВЕНА)

21636
на 05.03.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Последен ден на 44-ото Народно събрание - на изпроводяк БСП се тръшка за Спутник V, депутат от ГЕРБ: Руските им авантюри нямат край (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

44-ото Народно събрание провежда последното си редовно заседание за своя мандат. На изпроводяк БСП намери сгода да си прави предизборен пиар с тръшканици правителството да осигури реската ваксина срещу коронавируса "Спутник V" за българските граждани, което е абсолютно невъзможно, тъй като тя няма одобрението на европейските здравни власти. Вчера здравната комисия в парламента също отхвърли това искане.

препоръчано

На последното си заседание депутатите ще приемат окончателно промените в Закона за пътищата и отпускат парични помощи на заслужили българи.

По закон мандатът на 44 Народно събрание изтича на 26 март 2021 г., но тъй като предизборната кампания за вота на 4 април официално започва от днес, депутатите излизат в отпуск, за да не се използва парламентарната трибуна за предизборна агитация. В този период заседания на 44 Народно събрание ще се свикват само извънредно и само за решаването на належащи въпроси.

След 3 поредни мандата на парламента 44-о Народно събрание е първото, което довършва докрай мандата си с правителство на Бойко Борисов, което управлява 3-и мандат. 

Кворумът днес беше събран от първия път и в 9:03 часа, Цвета Караянчева удари парламентарния звънец.

Александър Симов от БСП поиска дебатът за ваксината "Спутник V" да се излъчва пряко по БНТ и БНР. Предложението му не беше прието. Докладът на здравна комисия беше прочетен от д-р Даниела Дариткова.

Председателят на "Воля" Веселин Марешки прочете декларация от името на парламентарната група. 

"Гледаме как различни социолози и медии се гърчат и обясняват с внушения как дадена партия била около границата за влизане", изтъкна Марешки.

Той заяви, че ако тяхното предложение за праг за влизане в парламента бъде прието и завишено на 6%, то такива случайно събрани партии и коалиции няма да могат да влязат в Народното събрание, само и само да се докопат до партийната субсидия.

Марешки заяви и, че преди дни е получил обаждане от негов колега депутат от друга парламентарна група, който му се похвалил, че е говорил с шефа на новините на Би Ти Ви Антон Хекимян как да си нареди предаването.

"За пореден път се прави опит да се внуши, че вие, българските граждани, проявявате едва ли не дебилност и неблагодарност и сте достатъчно глупави, за да не разбирате кой през всичките тези години съсипваше живота и надеждите ви. Затова, уважаеми българи, нека заедно се противопоставим на новите поробители, за един по-добър живот. Да живее България и Бог да пази народа ни от новите поробители", прочете Веселин Марешки.

Георги Михайлов от БСП изтъкна, че са допуснати грешки в диверсификацията на ваксините, поръчани за доставка у нас. Освен това имало и липса на разяснителна кампания. От ДПС пък заявиха, че въпросът се е политизирал. Калин Поповски от ВМРО каза, че воеводите са щели да подкрепят решението на БСП, но с една малка поправка, която не е била приета. Славчо Атанасов от НФСБ пък поиска незабавно да се поръча от руската ваксина. 

Крум Зарков от БСП обвини ГЕРБ в демагогия, а колегата му доц. Георги Йорданов направи съпоставка с останалите одобрени ваксини извън тези в ЕС. Единствената, която изобщо не трябвало да се поръчва, била тази от Индия, защото до момента единствено Гана си е закупила от тях.

Мустафа Карадайъ изчете декларация от името на ДПС. В нея се каза, че изборите трябва да поставят край на разделението сред политиците, защото иначе се разделяло обществото, а държавата - в хаос. Наред с това, от ГЕРБ и лично Цвета Караянчева, нарушавали Конституцията.

"Руските авантюри на БСП нямат край! Авантюри да се дават български пари на руски фирми. Единствената спешност, поради която гледаме този въпрос днес, са русофилските гласове на изборите", нападна БСП депутатът от ГЕРБ Гаджев. Той обстойно обясни, че самата руска страна е обявила, че няма възможност да започне доставки преди месец юни. Нещо повече - Унгария и Сърбия се били насочили изцяло към китайската ваксина именно поради липсата на доставки. В Русия изоставали сериозно с масовата ваксинация и вместо да ваксинират населението си, изнасят в чужбина. Според Гаджев, цялата работа на руската страна, била използвана с пропагандна цел.

Гледайте НА ЖИВО ПО ПИК TV!

 

Сподели:
Бомба x
Астролог съветва: Избягвайте лошите постъпки, не лъжете и не крадете Астролог съветва: Избягвайте лошите постъпки, не лъжете и не крадете
ПИК TV x
ПИК TV: Крум Зарков: БСП не подкрепя чисто мажоритарната система (ВИДЕО) ПИК TV: Крум Зарков: БСП не подкрепя чисто мажоритарната система (ВИДЕО)
ново
Днес: 154
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това