Вход
София
Времето в София -2 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Премиерът Борисов на инспекция във Враца, стотици го посрещнаха с аплодисменти и благодарности за новите улици и спортни зали: Тук беше блато, а сега са хиляди работни места (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Премиерът Борисов на инспекция във Враца, стотици го посрещнаха с аплодисменти и благодарности за новите улици и спортни зали: Тук беше блато, а сега са хиляди работни места (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

на 28.07.2020
155248
0
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Премиерът Борисов на инспекция във Враца, стотици го посрещнаха с аплодисменти и благодарности за новите улици и спортни зали: Тук беше блато, а сега са хиляди работни места (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор: ПИК
28.07.2020
0
155248

Премиерът Бойко Борисов е на инспекция във Враца, където проверява с кмета Калин Каменов как се строят местни инфраструктурни проекти. Двамата посетиха нова спортна зала, където той бе посрещнат от симпатизанти. "Бойко, Бойко", скандираха хората и Борисов ги поздрави. Те му благодариха, че градът им е със съвсем нов облик и похвалиха градоначалника си, който преди няколко месеца избраха с рекордна подкрепа. 

В джипа с Борисов е и регионалният министър Петя Аврамова, която също е от Враца. Тя отчете милиони инвестиции, а премиерът каза, че най-важно да се работи ударно по отсечката за скоростен път Ботевград-Мездра. Аврамова съобщи, че отчуждаванията приключват и до две седмици стартират работите и по Лот-1, като сега усилено се работи по Лот-2.

Калин Каменов разказа как на мястото на огромно блато от 100 дка са успели с дренаж да осигурят огромни площи за заводи и там вече има два големи такива. 

Борисов напомни, че не случайно е договорил средства за Северозапада от ЕС, защото за да дойдат инвеститори и да има работа, трябват пътища, по които да се стига до там. "Ние вече инвестираме, за да не чакаме докато дойдат тези пари. Ние работим сега", отчете премиерът. "Имаше блато, а сега стотици работни места. Това остава за хората", посочи той.

"Сега като тръгнат и новите заводи, хората веднага ще усетят. Ще станат след това тези инвеститори спонсори, ще ви подпомагат и спорта", допълни Борисов. Каменов пък му показа първите два завода, които в момента се разширяват и разкри, че е осигурил и градски транспорт до тях. Там работниците също му благодариха и го посрещнаха с аплодисменти. 

На посещение в един от заводите, Борисов отчете, че това е най-модерното предприятие в северна България, където вече работят 1500 души. 

"Работните места за Северозапада минават през пътя Ботевград-Мездра и строим ударно", заяви премиерът.

"Все още сме с най-нисък дефицит в Европа и България вървеше само нагоре преди пандемията. Затова сега имаме възможности да помагаме на хората", каза Бойко Борисов. Той отчете, че там се произвежда електрониката за всички немски автомобили, независимо дали са на електрически или да гориво, което гарантира, че винаги ще имат работа. 

Калин Каменов бе категоричен, че години наред не е направено нищо за водния цикъл, а той сега вече го довършва. "Нещо, което изглеждаше като невъзможна мисия, днес вече е факт и загубите на вода са свалени със 70%. Това се усеща от всички хора. Пречивствателната станция също е готова и работи перфектно", отчете Каменов. Министър Аврамова разказа колко проекти са усвоени от местния ВиК оператор, който започва водни цикли и във Мездра и Бяла Слатина. 

"Много сме благодарни за подкрепата на правителството, защото за миналата година Враца е с най-много привлечени инвестиции на глава от населението, а това се случи благодарение на многото инфраструктурни проекти, които се реализираха. Видяхте колко много хора са доволни и как също благодарят. България не е само София и видяхте във Враца работните места и благодарните хора", отчете още веднъж кметът на града Калин Каменов. 

"Пътят Ботевград-Мездра привлича инвеститори. Чужди компании решиха да инвестират във Враца, заради четирилентовия път", каза Борисов и се разбра, че част от трасето ще бъде пуснато през ноември.

"Немска компания инвестира над 22 млн. лв. за създаване на производствена база за електроника", разказа Каменов.

"Те се съгласиха да инвестират, когато им казах, че Ботевград-Мездра ще е четирилентов път. Пътят е много важен за района", прекъсна го Борисов, а Аврамова също допълни, че всички инвеститори искат пътища.

Борисов разказа и за отпуснатите от Брюксел 200 млн. лв. за бедните региони у нас. "200 млн. евро грантове, бонбонки, както ги наричат в Брюксел. Има пари да се довършат всички проекти. Тези пари ги инвестираме предварително, за да не чакаме до 2021г., питали сме, получили сме разрешение, така че действаме на пълни обороти", каза Борисов и се поинтересува за санирането в града. "Няма по-социална програма от санирането. В началото лъжеха, както сега лъжат, че ще вдигнем данъците, заради санирането", припомни той.

Оказа се, че във Враца обновените блокове са 40, а още 140 чакат одобрение. 80% от детските градини също са с нов облик. "Ако не беше коронавируса, дефицитата е ужасен. Като ви слушаме кметовете все едно няма коронавирус", каза Борисов.

Втората спирка в обиколка бе един от новите заводи, където бе посрещнат от работниците. "Това беше едно блато, сега е немско бижу. 1500 работници. Най-модерният завод в Северна България", отсече премиерът.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17328
архив

- Знаеш ли, моят съсед се оказа вампир!
- Как разбра?
- Забих му един заострен кол в сърцето и умря!

x
СУПЕР ТАКТИКА: Валери Симеонов буди дремещите в парламента за бюджета с цветисти забележки (ОБНОВЕНА)
x
Сигурни признаци, че партньорът ви си мисли за друга
x