Вход
София
Времето в София 25 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Прокуратурата разби на пух и прах обвиненията срещу ген. Петров - одитният доклад на служебния кабинет на Румен Радев с неверни изводи за обществените поръчки! (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Прокуратурата разби на пух и прах обвиненията срещу ген. Петров - одитният доклад на служебния кабинет на Румен Радев с неверни изводи за обществените поръчки! (ОБНОВЕНА)

на 13.11.2017
64024
31
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Прокуратурата разби на пух и прах обвиненията срещу ген. Петров - одитният доклад на служебния кабинет на Румен Радев с неверни изводи за обществените поръчки! (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
13.11.2017
31
64024

Изплатени са 314 хил. лв. за ортопедични материали, а не милиони, а дъщерята на директора на ВМА преди 2 години не е имала общо със спечелилия конкурса

Военно-апелативна прокуратура дава извънреден брифинг във връзка с повторното разследване по поръчания одитен доклад във ВМА. Полковник  Веселин Стоев и неговият заместник - полковник Данчо Данов ще изложат повече подробности във връзка с извършения от Военно-апелативна прокуратура служебен контрол на постановлението на ВОП - София за отказ да се образува досъдебно производство по доклад от вътрешен одит на ВМА.

Припомняме, че въпросният доклад, който самият Румен Радев си призна, че е поръчан на служебния му кабинет, и обвиненията отправени от Би Ти Ви и репортера Петър Нанев, принудиха генерал Николай Петров да се оттегли от поста министър на здравеопазването. Тогава той бе споделил пред своите колеги от Министерски съвет, че не може да си позволи да се очерня името му, което е градил 60 години. 

Не е коректно в разследването на Би Ти Ви да се сочи за конфликт на интереси! Такъв няма! Това обяви на специална пресконференция прокурор Данов, който е изготвил крайни доклад, разследващ работата на генерал Николай Петров във ВМА. Той бе категоричен, че всички проверки сочат, че докладът на одиторите е некоректен и излага много неверни данни. "Не е вярно, че има съжителство между дъщерята на ген. Петров и спечелилият обществената поръчка. От обществената поръчка няма последвали никакви вреди за ВМА, Министерство на отбраната или държавата. Няма нарушения по реда на условията за кандидатстване и провеждането на обществената поръчка", категоричен бе той. По думите му изводите и констатациите от доклада на одиторите, не почиват на никакви законови обосновки. 

Прокурор Данов заяви също така, че до момента от 2015 г. са изплатени едва 314 хил. лв. на изпълнителя на поръчката, а не над 1 млн. лв., колкото са били прогнозните данни за поръчката. 

„17 фирми участват са участвали в Обществената поръчка. Установих, че не е извършен пълен доклад от първото разследване на военна прокуратура. Това наложи да поискам ново разглеждане и да иззема проверката.

В резултат на извършената от мен проверка установих - в 9 точки има хвалебствени слова за ръководството на ВМА в първия доклад. Говори се за намалени бюджетните разходи, намаляват разходи за пране, чистени и гладене и т.н. Няма нарушения и не му се обръща внимание“, обясни полковник Данов. „Относно разсрочването на стари задължения на ВМА. От 95 млн. лева задължения, към момента на одита са приспаднати като цесия 50 млн. лева и върху тях те не текат лихви. Това е резонно и ясно показано, защото е добре от финансова гледна точка“, добави разследващият.

„Има странни констатации на одитния доклад. От 13 договора при първата проверка, те са се спрели само на тази за ортопедичните материали.

Моята проверка установи, че дружеството е създадено за участие в обществена поръчка на ВМА. Водещ партньор е „Ортопедие-Бг“. Дъщерята на ген. Петров – Руслана, е прехвърлила още преди това дяловете на трето лице, което после сменя седалището на фирмата. Така тя няма участие в поръчката.

Към този момент няма връзка никаква и с бъдещия евентуален зет на ген. Петров - Явор Цонев. Дъщерята на генерал Петров в последствие - едва две години по-късно заживява с Явор Цонев. Не е коректно в разследването да се сочи за конфликт на интереси“, каза още полковник Данов по повод доклада на служебния кабинет, назначен от президента Румен Радев.

 

 

 

 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(31)
1
По повод нарушенията на обществената поръчка, в която зетя на Николай Петров и фирма, свързана с майка му, изобщо даже не е регистрирана по БУЛСТАТ, военно-апелативният прокурор изпраща това „нарушение“ на … АДФИ, за „административно – наказателна отговорност“. Така тази прокуратура е за чудо и приказ – оттук нататък хич да не ви пука да нарушавате закона за обществените поръчки – прокуратурата за чудо и приказ ще ви „изпере“. Е, не всеки, само, който ТРЯБВА. Нали се сещате, ако беше някой друг, какво щеше да се случи?!
2
В момента българите живеят в пъти по-зле от времето на Живков. Ако тогава всеки задоволяваше жизнените си потребности, то сега тази привилегия имат единствено щатните, влачейки доходите си от държавната хранилка. ГЕРБ е партията майка, която скри шапката на БКП. Еднолично управление, сливане на партията с държавата, облагодетелстване на членовете на ГЕРБ, партията контролира съд, прокуратура, назначава послушници във всички сфери на властта. ТОВА, УВАЖАЕМИ, БЕШЕ ПРИСЪЩО НА БКП. В момента ГЕРБ е истинския заместник на БКП с още по мерзки черти. ТОВА СЕ НАРИЧА КОМУНИЗЪМ... КОМУНИЗМЪТ НА ГЕРБ И ЛИДЕРА МУ - ПРЕСТЪПНИКА boko (СПРАВКА - БЯЛОТО ПОЛЕ В БИОГРАФИЯТА НА boko ПРЕЗ ГОДИНИТЕ 1990-2000). ВСЪЩНОСТ БЯЛОТО ПОЛЕ Е САМО ЗА ДЕБИЛИТЕ, ИНФОРМАЦИЯ С КАКВО СЕ Е ЗАНИМАВАЛ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ИМА МНОГО В ИНТЕРНЕТ. А ДА НИ Е ЧЕСТИТ СЪВРЕМЕННИЯ КОМУНИЗЪМ НАЧЕЛО С ДР. bokoБЪЛГАРО/УБИЕЦА.
3
крайно време е прокуратурата да подпука и тия крадци на бсп и президенто им също
4
КАК СТАНАХА МИЛИОНЕРИ ДРУГАРИТЕ НИНОВА, ГЕРГОВ, ДОБРЕВ, ЯНКОВ, СТОЙНЕВ, ОВЧАРОВ И ЦЯЛАТА ВЪРХУШКА НА БСП ? КАК СТАНАХА СОБСТВЕНИЦИ НА ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР, ВЪНШНО ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА "ТЕХНОИМПЕКС", СПА КОМПЛЕКСИ, "СТРИМОН ГАРДЪН" , "БЕЛЧИН ГАРДЪН" , ВЕЦОВЕ И ЕНЕРГИЙНИ ФИРМИ ЗА ПРОДАЖБА НА ЕЛ. ЕНЕРГИЯ ? СЪС СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА ЛИ ПРИДОБИХТЕ ТОВА ? БЕЗСРАМНИЦИ !!!
5
...................................................Н Е Ш Т А С Н И Ц И !............................................................ .................................................................................................................................................... ..........................ЖАЛАК ЖЕНЕРАЛЧИК !.................ГАИДА НА БАНКЯ !................................ ................................................................................................................................................... ...........................КЪФ ДОКТУР БЕ !...................СЕЛЗКИ СФАТБАР !.................................... .....................ДОЛЕ ГЕРБ !......БАЦА БРУСЕЛ ПУТАН ВИ ПРУДАДЕ БЕ !..........................
6
Браво № 4 Време е да ги разследват тези червени хайдуци.Толко нагли боклуци са,че само червените бабички не искат да повярват. Къде е прокуратурата,къде си Цацаров? Настана време и за тях.Опетнихте името на достоен лекар, а за тези крадливи прасета мълчите.
7
Хората живеят в пъти по добре!А мрънкачите и при соца живееха зле,защото бяха мързеливи и глупави,както и сега !А колкото до биографията на ББ до 2000г,попитай Митьо Гестапото/[шефа на ДС/, но не Веселина Томова или "Бивол" той ще ти я разкаже по години и месеци, ще останеш изненадан от това което ще рзбереш!
8
пРезидента ще има ли смелостта да излезе и да се извини или пак ще се скрие под нечия фуста
9
И какво стана - поръчката на хвърчилото и на Сланинова изпълнена! ЯЛОВА РАБОТА! Само жалки опити да се омаскари достоен лекар! ИДИОТИ!!!
10
ДОКАТО ПРОКУРОРСКАТА МАФИЯ И БОКЛУЦИТЕ ОТ ГЕЙРБ СА НАЧЕЛО НА БЪЛГАРИЯ, ЗАБРАВЕТЕ ЗА ДОСТОЕН ЖИВОТ И СПРАВЕДЛИВОСТ!!!
11
"Петров е обвинен в административно нарушение, за това, че сключил договор с фирмата на Цонев, която е нямала БУЛСТАТ.Установено е, че обществената поръчка е пусната от Петров, а не от предишното ръководство, каквито мнения се чуха." "Същевременно, бившия министър е оправдан за предположението за конфликт на интереси, заради семейни връзки. Причината - Явор Цонев, няма статут на свързано лице, тъй като не е женен за дъщерята на Петров!Наред с това се изтъква, че по документи, той и Руслана Петрова, започват да живеят на един и същи адрес от 25.07.2016г., близо 2 години след конкурса. Наблюдаващият прокурор допълва, че към този момент те имат дете на 2г7м. Самия Николай Петров е заявил, че до 25.07.2016г. не е познавал Явор Цонев, въпреки, че е баща на 3годишния му внук!"
12
Прокурор Данов заяви също така, че до момента от 2015 г. са изплатени едва !!!! 314 хил. лв......ХАХАХАХА..... на изпълнителя на поръчката, а не над 1 млн........ХИХИХИХИХИХИ...... лв.са изплатени едва !!!! 314 хил. лв......ХАХАХАХА..... на изпълнителя на поръчката, .....Прокурор Данов ГЕРБАЖИЗКА ГАИДОЧКА !.....че до момента от 2015 г. са изплатени едва !!!! 314 хил. лв......ХАХАХАХА..... на изпълнителя на поръчката, а не над 1 МИЛЬОН......БАФТИ ПИАРО ГЕРБАЖИЗКИ !.....ИБАНА ВЛАСС.....ПРОССТО ПЛЕМЕ !.....
13
НАЙШ КОЛКО И ВЕРВАМ НА ПУРКО РАТУРАТА
14
темата на НОВА - Собственици на Незаконни ВЕЦове - кои ПОЛИТИЦИ са в схемата ???
15
Този полковник е смешен и жалък. А защо все пак дава одита на АДФК? За да си сложи тенекийка в случай, че този генерал все пак излезе крадец и мутра. А това рано или късно ще се случи. На хората вече им писна от разбойници.
16
прокуратура? тази дето на вързано куче ляб не мой даде. Дето оправда сумати и престъпници. Вярваме и. И на независимия съд също. Не се плашете журналисти. Вие си им показвайте кирливките. Прокуратурата и съда а си гледат интересите.
17
Искате ли запидщс на генералчето как си иска 900 хилки от една поръчка от известна пртопедична фирма, от известна бизнес дама в София? И заплашва да не върне нито стотинка! Искате ли ище 3-4 договорчета да изскочат! Накрая май ке падне правителството! Да видим какво ще говорите тогава- може би- че е в реда на нещата да иска 900 хиляди?!:-) и не е хирург , а анестезиолог- нали бил оперирал главата на седтрата на Боийко! Оперирал таратанци
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
.Така, драги ми зрители на тази прокуратура за чудо и приказ – оттук нататък хич да не ви пука да нарушавате закона за обществените поръчки – прокуратурата за чудо и приказ ще ви „изпере“. Е, не всеки, само, който ТРЯБВА. Нали се сещате, ако беше някой друг, какво щеше да се случи?!
20
Над 2 хиляди души са участвали в кастинга за политици, който телевизионният водещ Слави Трифонов обяви през септември. "А процесът не е завършил. Той продължава. Защото всеки, който има желание, качества и възможности, би могъл да се включи", пише в писмо но медиите водещият. Желание да станат политици са изявили българи, завършили престижни университети не само в страната, но и Йейл, Харвард и Кеймбридж, хора с успешен бизнес по света и българи от целия обществен, политически, професионален и културен живот, допълва Слави. Трифонов добавя, че се е свързал с българи, постигнали "безусловни успехи" навсякъде по света, които ще провеждат заедно с него събеседванията с кандидат-политиците. Събеседванията ще са по три теми - "Просперитетът на българина и просперитетът на българската нация", "Образованието – най-важната част за възхода на нацията" и "Съдебната система – основен проблем на държавата".
21
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
Ха - според този 'чичо' (че по точна дума на ми идва' то и бати Боко и 'банкерката' Цветелинка нямат нищо общо - щото не са се регистрирали на един адрес! А в случая внучето на генерала сигурно е заченато от светия Дух - като Христос - щото според този 'чичо' - те почнали да живеят заедно 2 години по късно!!! Може да излезе че е новия месия? Щото толкова суперлативи се изсипаха за 'дядото' - той си е жив ангел! Внучето направо да почва да ни 'спасява'!
24
Биволицата много е притеснена от падане давността за приватизацията, червената олигархия се тресе от страх, сега г-жа Лъжа ще прехвърля всичките накрадени пари в щатите на Рафито :) Зора е на грипенчо, на кого да прехвърли кроните ;)
25
ВСИЧКО Е ЯСНО И СЛЕДВА ПРЕЗИДЕНТА ДА СЕ ИЗВИНИ ЗА ТОВА , ЧЕ ТОЙ Е ОСНОВНИЯ ВИНОВНИК ЗА ОСТАВКАТА НА ТАКЪВ УМЕН И ПОЛЕЗЕН ЗА БЪЛГАРИЯ Д-Р ПРОФЕСОР ПЕТРОВ , А ЖУРНАЛИСТА АВТОМАТИЧЕСКИ ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА И НАПУСНЕ МЕДИЯТА , ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА НЕВЯРНА ПОРЪЧКА.
26
Другарите от btv и следва да свикат едно партийно събрание, на което да поканят президента и строго смъмрят (по другарски) заблуденото поредно "тъпо копеле Петър Онанев". В друга телевизия биха го изгонили с шутове, но не и в btv.
27
откакто изгониха двамата от сутрешния блок приключих с тая групировка
28
искам и да знам ,кой промива мозъците на населението
29
ДВЕ НЕЩА СА ЯСНИ !!!!ЧЕ ТАЗИ СИСТЕМА СИ ИМА ПРОКУРАТУРА!!!!!!И ВТОРО,ГЕН ПЕТРОВ НЯКЪДЕ НАСТЪПА СИСТЕМАТА!!!!!
30
Ти поредният комунистически боклук ли си .Като твоя идол бочка амфетаминов.
31
Пътят на истината е дълъг и странен. По-краткият път е към аерогарата .
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Разговор между две деца на кинозвезда, чакаща трето дете. 
- А откъде мама е разбрала, че ще има дете? 
- Ти не можеш ли да четеш? За това пише във всички вестници!

Бъдещи младоженци обсъждат съвместния си живот.
- Обещай ми, скъпи, че ще се откажеш от пиенето.
- Да, скъпа.
- И от пушенето.
- Да, скъпа.
- И от скитането с приятели по кръчми и барове.
- Това ли е всичко?
- От какво още мислиш да се откажеш?
- От сватбата.

няма нови новини
Днес: 302
hot
най-четени новини в момента
сега
2249
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Корнелия Нинова яхна цената на хляба, иска 5% ДДС (ОБНОВЕНА)
x
ГОРЕЩО! Почивката, която отново ще разпали страстта ви
x