Вход
София
Времето в София 2 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Резил в парламента! Депутатите не събраха кворум - петък, ден на майстора (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Резил в парламента! Депутатите не събраха кворум - петък, ден на майстора (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

на 02.11.2018
50388
27
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Резил в парламента! Депутатите не събраха кворум - петък, ден на майстора (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор: ПИК
02.11.2018
27
50388

Работата на парламента започва днес с обсъждането на първо четене на промени в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), които предвиждат разпоредителното заседание да се отлага при отсъствие на защитник само ако има уважителни причини.

Депутатите ще обсъдят окончателно и промените в Закона за корпоративното подоходно облагане, с които се предвижда по-висок данък за старите автомобили. Промените в НПК ще гарантират правата на подсъдимите, но и ще дисциплинират явяването на защитника като страна в процеса, смятат вносителите от ГЕРБ и „Обединени патриоти“. С промените се предвижда още с касационна жалба да се правят възражения за нарушения при разследването, само ако са свързани с допускане, събиране, проверка и оценка на доказателствата.

С промените в Закона за корпоративното подоходно облагане се предвижда до 30% по-висок данък на коли със сертификат ЕВРО 1,2 и 3, а тези с последната категория ЕВРО 6 ще получават до 20 на сто намаление на данъка. Измененията предвиждат още сделка с моторно-превозно средство да става само за такива с платен годишен данък.

Хората с няколко основни жилища пък вече няма да могат да се ползват от 50% отстъпка от данъка, гласят други разпоредби в закона. Отстъпката вече ще важи за едно основно жилище, а не както досега и за няколко, но само ако са в различни общини.

В редовния парламентарен контрол на депутатски въпроси ще отговарят вицепремиерите Томислав Дончев и Екатерина Захариева и още петима министри. 

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Голяма мъка в парламента - депутатите събраха кворум от втория опит

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Голяма мъка в парламента - депутатите събраха кворум от втория опит

След като вчера пленарната зала на парламента се опразни...

на 11.10.2018

Депутатите бяха по своите места точно в 9 часа, а след проведеното гласуване в 9:03 се оказа, че в залата няма необходимия кворум, за да бъде дадено начало на днешното заседание. "Колеги, следваща регистрация след 15 минути", съобщи от президиума председателката Цвета Караянчева.

В 9:16 Караянчева призова депутатите отново да заемат своите места и да направят втори опит за регистиране на кворум. В залата имаше 114 депутати - 7 по-малко от необходимите 121 народни представители. "След 20 минути нова регистрация", съобщи тя.

Третият, последен опит за начало на парламентарния ден беше направен в 9:46. Този път депутатите бяха 117. "Колеги, днес няма да има парламентарно заседание. Следващото заседание ще е извънредно във вторник от 13 часа", каза Цвета Караянчева и удари звънеца.

Ето как депутати от управляващата коалиция коментираха провала на заседанието пред ПИК TV:

Ето и как протече краткото петъчно заседание с провала на кворума:

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Сюжетът “Борисов с къща и любовница в Барселона” e:
Общо гласували: 6196
архив

Отначало всичко започнало с дарове за боговете. A сега се нарича данък добавена стойност!

x